Neler Yeni

Ülkenin şeriat ile yönetilmesini istememek.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,922
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Şeriat'ı istemeyince dinden çıkıyormuş fakat ben bu ülkenin Şeriat ile yönetilmesine karşıyım. Herkesin dinini kendi içinde yaşasın. Siz ne düşünüyorsunuz?
Çok karışık konu cevap yazarım da bundan sonra din ile ilgili konulara yazı yazmayi biraktim

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,244
İsim
Taha Efe
Şeriat'ı istemeyince dinden çıkıyormuş fakat ben bu ülkenin Şeriat ile yönetilmesine karşıyım. Herkesin dinini kendi içinde yaşasın. Siz ne düşünüyorsunuz?

• Hahaha
Reaksiyonlar: mlhr

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
istemeyince dinden çıkıyormuş
İslam ile eş anlamlı kelimeler. Buna düşman olmak, buna sövmek ve nefretinden ötürü yönetimi İslam esaslı yapmamak farklıdır. İslam'a iman edip hak olduğuna inansa da birtakım sebeplerden ötürü ülke yönetimini İslam odaklı yapamamak, buna imkan bulamamak farklıdır. İlkinin muhatabı kâfirdir, ikincisinin muhatabı kâfir değildir. Esas olan yüreğinizin içinden geçen yani, amel imandan cüz değildir.

LahmatsuDcr

80+ Silver
Eğer Kur'an-ı Kerim'deki bütün ayetleri emir olarak kabul etsek o takdirde bu asırda hırsızlık yapanın elini mi keseceğiz? Zina yapan kadına meydanlarda herkesin gözü önünde 100 sopa mı vuracağız? Yine Kur'an'da yazıyor diye köle besleyip gereğinde azat mı edeceğiz? Cariye bulundurup mecbur kaldığımızda onunla mı evleneceğiz? Kur'an'da yeri var diye erkekler isterse dört bayanla mı evlilik yapacak? Bu ne akıldır? Bu ne cahilliktir, anlamak mümkün değil.

Kenan Evren'in Anıları (Cilt 4), 1991

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Eğer Kur'an-ı Kerim'deki bütün ayetleri emir olarak kabul etsek o takdirde bu asırda hırsızlık yapanın elini mi keseceğiz?
Evet.

Zina yapan kadına meydanlarda herkesin gözü önünde 100 sopa mı vuracağız
Evet.

Yine Kur'an'da yazıyor diye köle besleyip gereğinde azat mı edeceğiz?
Hayır.

Cariye bulundurup mecbur kaldığımızda onunla mı evleneceğiz?
Hayır.

Kur'an'da yeri var diye erkekler dört bayanla mı evlilik yapacak?
Hayır.

Bu ne akıldır? Bu ne cahilliktir, anlamak mümkün değil.
Son üç argüman için aynısını iletiyorum. Kölelik müessesi ve dört kadını nikahına almak farz bir emir değil.

Sercankır

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
718
İsim
Sercan
Eğer Kur'an-ı Kerim'deki bütün ayetleri emir olarak kabul etsek o takdirde bu asırda hırsızlık yapanın elini mi keseceğiz? Zina yapan kadına meydanlarda herkesin gözü önünde 100 sopa mı vuracağız? Yine Kur'an'da yazıyor diye köle besleyip gereğinde azat mı edeceğiz? Cariye bulundurup mecbur kaldığımızda onunla mı evleneceğiz? Kur'an'da yeri var diye erkekler isterse dört bayanla mı evlilik yapacak? Bu ne akıldır? Bu ne cahilliktir, anlamak mümkün değil.

Kenan Evren'in Anıları (Cilt 4), 1991
Çağın şartları bunu gerektiriyordu insanlar bunu anlamıyor işte.tabii ki şuan böyle şeyler yapmayacağız ancak o zamanın şartları çok farklıydı.O zamanlar köle olan insanlar vardı ve hayatları bir köpeğin hayatından daha kötüydü.Böyle yaşayan bir insanı satın alıp doğruları öğretip onunla insan gibi davranıp azad etmek gerçekten yapılabilecek en iyi davranıştı.Kadınlara zerre kadar önem verilmeyen bir toplumda kadınları korumak için çok evlilikte o dönemde çok mantıklıydı.Zina yapan veya hırsızlık yapan kişilere de çok ağır cezalar verilmesi tamamen caydırma amaçlı ancak bu cezalar ağır olduğu için katılmayabilirsin haklısın.Olayları dönemine göre değerlendirmek çok önemli.tabii ki şuan böyle şeyler yapmayacağız.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Zina yapan veya hırsızlık yapan kişilere de çok ağır cezalar verilmesi tamamen caydırma amaçlı ancak bu cezalar ağır olduğu için katılmayabilirsin haklısın.
Katılmama gibi bir lüksü olamaz Müslümanın. Zina ve hırsızlık yapanın çarptırılacağı ceza ayetle sabit. Katılmamak, böyle bir şey yok demek ayeti inkâr etmek olur. Bu da kişiyi dinden çıkartır.

Junaiun

80+ Bronze
Ben kesinlikle İslami bir yönetim olmasını destekliyorum.
Müslüman olmayan vatandaşların da hakkını koruyacak bir sistem istiyorum.
Kısas ve idam yeniden yürürlükte olmalı.
Hırsızın eli kesilmeli. Hapse tıkıp beslenmemeli.
İslam'a hakaret ve aşağılayıcı davranışlarda bulunanlara ağır cezalar verilmeli.

Besim Tibuk

80+ Gold
Madde 2 – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir

MADDE 4- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Ben artık konu hakkında konuşmayacağım.
Maddeler yukarıda, değiştirebilecek olan değiştirir..

Son düzenleme:

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
yallah Arabistan'a.
Vehhabilerin kafalarına göre hüküm sürdükleri Suudi Arabistan emsal teşkil etmez. İşleri güçleri para. İslami hükümlere göre yönettikleri falan yok. Gerçi veliaht prens Selman'ın Vehhabilikle de işi yok. Adam tümden seküler. Bu kalıplaşmış laf zırvadan ibaret.

Andromakhe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,087
İsim
AAAAA
İlgilendiği Kategoriler
Anime / Tarih /Eğitim / Siyaset / Teknoloji
Şeriat falan istemiyorum, Şeriat isteyenler gidip İran Suudi Arabistan gibi ülkelerin haline bakabilir. Halk fakir yönetici kesim ve din adamları her türlü günahı işliyor. Yolsuzluk, rüşvet cirit atıyor halka gelince günah yapma diyorlar. Türkiye laiktir laik kalacaktır şeriat isteyenler yallah Arabistan'a.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,724
Üyeler
165,410
Son üye
omerfrk34
Top Bottom