Neler Yeni

Üniversite 1. Sınıfta bütün derslerden kaldım ne yapacağım?

Elliotttt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Furkan turgut
Merhaba, üniversite 1. Sınıfta bütün derslerden kaldım fakat 2. Sınıfa geçiyorum.
Ilk dönem 30 kredi 9 ders almıştım aynı şekilde 2. Dönemde aldım fakat sınavlara girmedim şimdi 2. Sınıftayken bu dersleri nasıl alacağım 45 kredi kota var diye biliyorum çaresizim ne yapsam ne etsem bilmiyorum.

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,319
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Bütün derslerden kalıp nasıl 2. Sınıfa geçilebiliyo? Tr eğitim sistemi ...

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,952
İsim
Orkun
Merhaba, üniversite 1. Sınıfta bütün derslerden kaldım fakat 2. Sınıfa geçiyorum.
Ilk dönem 30 kredi 9 ders almıştım aynı şekilde 2. Dönemde aldım fakat sınavlara girmedim şimdi 2. Sınıftayken bu dersleri nasıl alacağım 45 kredi kota var diye biliyorum çaresizim ne yapsam ne etsem bilmiyorum.
Hocam 2. sınıfa geçtiğinize emin misiniz? Üst sınıfa geçebilmek için genel olarak ortalamanın 2 üzerinde olması lazım diye biliyorum.

Elliotttt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Furkan turgut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet sınıfta kalmıyormuşuz sadece 2. Yıl o dersleri tekrardan alıyormuşuz bende anlamadım ;(

BabaVoss7

80+ Silver
Kredi yettiği kadar alırsın. Alamadığın üçüncü sınıfa kalır. Uzamış olur yani tebrikler..

rtxcan

80+ Bronze
Herkes üniversite mezunu olacak diye bir durum yok boşver ülkenin size de ihtiyacı var

Elliotttt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Furkan turgut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar keyfimden bütün derslerden kalmadım, hastalık geçirdim ve birkaç olay yaşadım sinavlarin hiçbirine girmedim.
Benim kafamdaki plan 1. Sınıfın komple tekrarlanmasıydı fakat öyle olmadığını duydum biraz üzdü.

rtxcan

80+ Bronze
Olum istersen 1.sınıf dersleri secersin sadece boylelikle tekrarlanmıs olur, 0 bilgi ile nasıl okuyorsunuz anlamıyorum

GazzeliAtalay

80+ Bronze
2. Sınıfa geçersin. Mecburi olarak alttan kalan dersleri alıyorsun sonra 2. Sınıf derslerini alabiliyorsun. 30 kredini 1. Sınıf derslerine ayırdıktan sonra 15 kredilik 2. Sınıf ders seçimi yapacaksın

Elliotttt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Furkan turgut
Olum istersen 1.sınıf dersleri secersin sadece boylelikle tekrarlanmıs olur, 0 bilgi ile nasıl okuyorsunuz anlamıyorum
Üniversiteye yeni geçtim ve okula dahi gidemedim neyin boşunu yapıyorsun?

Merak ettiğim için soru sordum.
Yukarıda zaten boş yapmıştın şimdide gelip 0 bilgi ile nasil okuyorsunuz anlamıyorum diyorsun.
Kardeşim benim, sen okusaydın da bu saatlerde forumlarda sürüneceğine bugün işine gitmek için uyuyor olurdun
Bu ezikleme ve iğrenç tavrını cidden anlamıyorum psikolojik olarak sorunlusun herhalde ;)

majorw0w

80+ Silver
Okulun uzadı kardeşim orası kesin gene 1. Sınıf derslerini alırsın. Bizim okulda zamanında 1.75 üstü olunca 45 kredi alabiliyordun sizin okul nasıl bilemem. Önemli olan sağlığın iyi isen 1 sene çok kaybettirmez hayırlısı olsun.

mesut3467

80+ Bronze
Uzamaz belki. Şimdi şöyle bir durum var. Alabildiğin kadar dersi 2. sınıfta alırsın. Okulunun yaz okulu şartlarına bak belki her yıl alınabiliyordur. Yıl sonunda 3 ders hakkın oluyor, genelde 15 kredi olması lazım. Onları yapamasan bile ortalama 2.0 üzeri olunca takılma yaşamazsın. Hatandan ders alır alttan ders ala ala bitirirsin. Ayrıca üst sınıflarla arayı iyi tut çıkmış sorular ellerinde oluyor genelde. Her hoca için olmasada illaki bir dersin öyle kurtulur.

Top Bottom