Üniversite okumak gerekli mi

alperr35

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
199
Son zamanlarda üni okumak hem zaman kaybı hem boş gelmeye başladı, benim hedefim önceden mühendislikti makine veya ee hacettepe odtü gibi ünilerde sonra iş kaygısı yüzünden tıp bölümüne yöneldim ve 1 yıldır da gerçekten sevmeye başlamıştım şuanlık derslerim de çok iyi hedefim ilk 5k ama diyorum ki mesela tıp kazansam 1 yıl yksye çalışma üstüne 6 yıl da fazlaca çalışacağım ve karşılığının olacağını düşünmüyorum. Ne doktorlara karşı değer var ne çalışma süreleri ne de maddi olarak iyi duruma gelmek. Mesela tanıdığım bir abi var liseden sonra kpssye girip memur oldu adam hayatını yaşıyor maaşı ortalama, evi falan da var. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda boşuna mı çalışıyoruz/üni okuyoruz sizce ?

Tıp her zaman prestijlidir ülkemizde sıkıntıli biraz dediğin gibi ama ilk 5k girersen ingilizce bir tıpa gidip yurtdışına vs yönelebilirsin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca ilk 5k ile gireceğin mühendislikte kaliteli bir üniversiteden olur büyük ihtimal işsiz kalma ihtimalin diğer üniversitekere göre çok daha düşük olur

Son düzenleme:
Tıp her zaman prestijlidir ülkemizde sıkıntıli biraz dediğin gibi ama ilk 5k girersen ingilizce bir tıpa gidip yurtdışına vs yönelebilirsin

Ayrıca ilk 5k ile gireceğin mühendislikte kaliteli bir üniversiteden olur büyük ihtimal işsiz kalma ihtimalin diğer üniversitekere göre çok daha düşük olur
aynen hocam normalde odtü ee veya makine istiyordum olmazsa hacettepeye vs. giderim diyordum da iş garantisi yüzünden tıpı seçtim insanın belli bir hedefi olmayınca da çalışası gelmiyor, neyse artık yksden sonra bunları düşünmek daha iyi olur sıralama da belli olsun o zaman karar veririm teşekkürler cevap için

Tıp okumayı sırf garanti ve parası iyi diye yapmayı planlıyorsan okuma. Tıp gibi sağlık bölümleri ciddi disiplin ve tutku istiyor. Eğer kendini geliştirirsen cidden saydıdeğer bir doktor olabilirsin fakat böyle şeyler genelde özel sektöre geçtiğinde mümkün oluyor. Mesela kız arkadaşımın dayısı ve yengesi doktor. Dayısı istemeden zorla okuyup aile hekimi olarak kalmış ve devlette 5 gün 40 saat günde onlarca kişiyle muhatap olup 150.000 kazanıyor. Yengesi severek okumuş ve kendisini özel sektörde geliştirmiş, sonucunda da özel bir hastanede tanınan bir dahiliyeci olarak 6 gün 45 saat falan çalışıp +400.000 kazanıyor. Dayısının yıllık izni deneyim yılı gereği 3 hafta mı neyken yengesinin sadece 1 haftacık. Kısacası demek istediğim, ya bu mesleği çok severek yapacaksın ki günler boyunca kesintisiz çalışıp sıkılmayacaksın ya da tüm yıllarını zorhaki bir şekilde çürüterek geçireceksin. He bir de üstteki arkadaş ingilizce tıp falan yazmış. Ekstra olarak; tıpı dediğim gibi gerçekten bir tutku olarak görmüyorsan tıpın kendisi yetmiyormuş gibi bir de ingilizcesi dehşet yük bindirir, hayattan da soğutur.

Ana soruya gelecek olursak, mantıklı bölüm ve üniversite seçimi ardından akıllıca bir kariyer yönetimi sağlanırsa okumaya değer olduğunu düşünüyorum. Normalde ben de tıp okuyup onkoloji, nöroloji veya ortopedi gibi bölümlere yönelmek istiyordum fakat sonrasında hiç sınıfta kalmayacağımı varsayarsam 10-11 yıl okumam gerekiyor. Ben de kendimi bu sürecin içine pek boğmak istemedim ve daha çok ilgimi çekebilecek olan diş hekimliğine yöneldim. Sebebi hem tıpçılara göre 2 belki 3 yıl daha erken uzman olabileceğim hem de kuzenim de diş hekimliği okuyor ve ileride onla farklı dallar okuyup ortak klinik açma gibi fikirlerimiz var. Bu kariyer yolunu daha mantıklı bulduğum için kendimi tamamen diş hekimliğine yönelttim. Kendimi sadece bir örnek olayım diye anlattım. Kısacası demek istediğim hem en hoşuna gidip sıkılmadan yapabileceğini hem erkenden para kazanmaya başlayabileceğin ve o uzmanlıkta ilerleyebileceğin bir bölüm seçmek daha mantıklı. Bu arada tıp istiyorsan son dediğim para kazanma muhabbeti biraz gecikebiliyor ama tutkuyla yapacaksan hiç sorun değil.

Hiç kimseye karşı bir değer yok. Sen onu kafaya takacaksan hiç okuma daha iyi.

Doktorluğu oku, TUS'una falan gir. Sonra bir de güzel bir yabancı dil sınavı patlat. Git yurt dışına.

Herkese teşekkürler büyük ihtimalle tıp seçeceğim sevdiğim için, 4-5 ay sonra güncellerim burayı

5K yapabilecek birinin bu konuyu açması saçmalık. Başarırsan bana özelden ulaş, bu sıralamanın ve mesleklerin sana getirebileceklerini paylaşırım.

Şöyle hiçbir şey bilmeden insanlara yardımcı olduğunu sanıp kulaktan dolma bilgilerle bilgilendirip mutlu hissedeceksin ah ah.

Kimisi için gerekli kimisi için gerekli değil. Zaten herkes üniversite okusun dedikleri için ülke bu halde

Herkese teşekkürler büyük ihtimalle tıp seçeceğim sevdiğim için, 4-5 ay sonra güncellerim burayı
Üniversite okumak gereksiz ama tıp kazanacak potansiyelin varsa kesinlikle oku yurtdışı imkanıda var ama sakın dişçilik okuma yurtdışına gitmek için servet ödemek zorunda kalırsın

Son zamanlarda üni okumak hem zaman kaybı hem boş gelmeye başladı, benim hedefim önceden mühendislikti makine veya ee hacettepe odtü gibi ünilerde sonra iş kaygısı yüzünden tıp bölümüne yöneldim ve 1 yıldır da gerçekten sevmeye başlamıştım şuanlık derslerim de çok iyi hedefim ilk 5k ama diyorum ki mesela tıp kazansam 1 yıl yksye çalışma üstüne 6 yıl da fazlaca çalışacağım ve karşılığının olacağını düşünmüyorum. Ne doktorlara karşı değer var ne çalışma süreleri ne de maddi olarak iyi duruma gelmek. Mesela tanıdığım bir abi var liseden sonra kpssye girip memur oldu adam hayatını yaşıyor maaşı ortalama, evi falan da var. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda boşuna mı çalışıyoruz/üni okuyoruz sizce ?
Senaryoya bağlı değişir, bazıları okumak için öylesine açılmış pek de bir şey öğretmeyen bölümleri okuyor kendine bir şey katmıyor sonunda da önlerine altın tepside iş imkanları gelecek sanıyor gerçek öyle olmayınca “üniversite boş ya” diyorlar. Eğer iyi mühendislik veya tıp gibi bölümleri kazanacağını ve bu bölümlerdeki işini severek yapacağını düşünüyorsan zaten okuman lazım buna alternatif olarak dümdüz memur olmayı düşünmen onunla kıyaslama yapman bana mantıksız geldi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,195,507
Üyeler
189,854
Son üye
ernest52
Geri