Üniversite Sınavı İçin Öneriler

Sami

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
301
Merhaba arkadaşlar 11. sınıfım ve sizden tavsiyeler istiyorum. Yaklaşık sınava yaklaşık 1.5 yıl kaldı diyebiliriz uzaktan eğitimden dolayı tyt de eksiklerim çok yazın tyt halletmeyi düşünüyorum 11 içinde şuanlık her şeyi biliyor değilim ama biraz daha sıkı çalışarak halledebilirim. Sizin vereceğiniz öneriler varsa mutlu olurum sınava girmiş arkadaşlarım nasıl bir yol izledi. Ayrıcı 1.5 yılda konuları bitirebilirmiyim daha zamanım var mı ?

2 bölüm okuyorum kaç defa sınava girdim. Sorun varsa sorabilirsin 🙂
Post automatically merged:

Burada en önemli soru?
Hedefin bir bölüm mü?
Yoksa bir üniversite mi?
Yoksa hem istediğin bir üniversite hem de orda istediğin bölümü okumak mı?
Örnek vermek gerekirse kimi der ki;
Bilgisayar müh olsunda hangi üni olursa olursun,
Arkadaşım mesela odtü olsunda hangi bölüm olursa dedi,
Birde direk üni ve bölüm adı veren var;
Odtü bilgisayar gibi.

• Beğen
Reaksiyonlar: Sami
2 bölüm okuyorum kaç defa sınava girdim. Sorun varsa sorabilirsin 🙂
Post automatically merged:

Burada en önemli soru?
Hedefin bir bölüm mü?
Yoksa bir üniversite mi?
Yoksa hem istediğin bir üniversite hem de orda istediğin bölümü okumak mı?
Örnek vermek gerekirse kimi der ki;
Bilgisayar müh olsunda hangi üni olursa olursun,
Arkadaşım mesela odtü olsunda hangi bölüm olursa dedi,
Birde direk üni ve bölüm adı veren var;
Odtü bilgisayar gibi.
İzmir - Ege veya Dokuz Eylül Makine Mühendisliği istiyorum. Bu yıl için 50 bin ile 70 bin arasında alım yapmışlar. Kazanma şansım varmıdır ?

İzmir - Ege veya Dokuz Eylül Makine Mühendisliği istiyorum. Bu yıl için 50 bin ile 70 bin arasında alım yapmışlar. Kazanma şansım varmıdır ?
Tabi var hocam. Yaza kadar tyt’yi bitir.
12. Sınıfında ilk döneminde ayt biter. Sonra paso test çözersin. Daha iyisi bile yapılır.
Bizim arkadaş 1 sene çalışıp odtü kazandı.

Tabi var hocam. Yaza kadar tyt’yi bitir.
12. Sınıfında ilk döneminde ayt biter. Sonra paso test çözersin. Daha iyisi bile yapılır.
Bizim arkadaş 1 sene çalışıp odtü kazandı.
Tyt yi yazın değil de bu yıl mı bitiriyim ?

• Beğen
Reaksiyonlar: Sami
Matematiği bir şekilde hallet, matematik olmadan kazanamazsın sınavı. Yeni bir konu açarsan nasıl çalışacağın hakkında yardımcı olabiliriz. (y)

Tyt'yi çok zorlamana gerek yok. sürekli Tyt çalışırsan bir süre sonra sıkılırsın. Arada bir AYT'ye de bak bence. Mesela Matematikte fonksiyonlar konusuna çalıştın tyt için; onu bitirince AYT paraboller başla.Tyt geometri bitirdin diyelim. Analitik ve Trigonometri başla. Ama bu olayı genel olarak sadece matematik ve kimyanın bazı konularında yapabiliyorsun. Haberiniz olsun.

Tyt'yi çok zorlamana gerek yok. sürekli Tyt çalışırsan bir süre sonra sıkılırsın. Arada bir AYT'ye de bak bence. Mesela Matematikte fonksiyonlar konusuna çalıştın tyt için; onu bitirince AYT paraboller başla.Tyt geometri bitirdin diyelim. Analitik ve Trigonometri başla. Ama bu olayı genel olarak sadece matematik ve kimyanın bazı konularında yapabiliyorsun. Haberiniz olsun.
Temel olmadan hocam AYT'de pek bir şey yapamaz. AYT Matematik için TYT Matematiğin ilk 12 konuyu bilmesi lazım.

İlk 12 konu değilde, Denklemler, Karekök, Üslü Sayılar ve çarpanlara ayırma genel olarak. 1-2 tane daha olabilir ama şuanda aklımda değil. İşte birde fonksiyonlar var.

Geri