Üniversite Sınavı İle İlgili

warren_buffet

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
476
Öncelikle giren girmeyen herkese başarılar diliyorum. Benim çözemediğim konu şu şimdi 2 farklı oturumda (ayt tyt ) sınav yapılıyor üniversiteye girerken ayt tyt ikisine de bakılıyor mu , yoksa ayt ile alanlar ayrı tyt ile alanlar ayrı mı?

Öncelikle giren girmeyen herkese başarılar diliyorum. Benim çözemediğim konu şu şimdi 2 farklı oturumda (ayt tyt ) sınav yapılıyor üniversiteye girerken ayt tyt ikisine de bakılıyor mu , yoksa ayt ile alanlar ayrı tyt ile alanlar ayrı mı?
Sadece TYT ile alan bölümlerde var, örneğin 2 yıllık bölümler gibi.
Ayt ise 4 yıllık için.

peki örneğin tyt de düşük te olsa barajı geçtim ayt de çok iyi bir not yaptım yine de istediğim (tutanlara ) bölümlere gidebilir miyim?
Tabii ki gidebilirsin. yerleştirme puanına bakılıyor. TYT %40, AYT %60 etkili. Bir de OBP puanın eklendimi yerleştirme puanın oluşuyor işte.

Bildiğimi söyleyeyim yanlış vardır düzeltirler arkadaşlar.
TYT genelde 2 yıllık bölümlere girerken bakıyorlar.
4 yıl ve üstü bölümler de AYT notuna bakıyorlar ama galiba TYT puanın'da ekleniyordu ama emin dğeilim.

peki örneğin tyt de düşük te olsa barajı geçtim ayt de çok iyi bir not yaptım yine de istediğim (tutanlara ) bölümlere gidebilir miyim?
Sıralamada her ikisi baz alınır.
2 yıllıkta sadece TYT.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,201,979
Üyeler
191,014
Son üye
justseaxx