Neler Yeni

Üniversite yurt masrafları ne kadar oluyor?

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Çamaşır makinesi var ancak makineye koyacağın tozlar vs. kendi cebinden diye biliyorum.
O kadarına hakim değildim maalesef. Ben kyk düşünüyorum mecbur. Seneye de eve çıkacağım direkt.

DoğuamaBatı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,287
İsim
........
Gel de bunu özel yurt sahiplerine anlat...
Alıntıyı görüntüle

Fiyat kataloğu, rezillik resmen hangi öğrenci bu parayı karşılayabilir?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onlar dahil, yemek de günlük 10 15 TL diyor çoğu.
Öğrencileri gelir kaynağı olarak görürlerse normal bu fiyatlar 😕

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Kanayan yarama bastın...
Kyklar aylık 350 TL diye biliyorum emin değilim ucuz yani ama mesela ben tıp okuyorum ve 6 kişiyle veya 4 kişiyle bir odayı paylaşmak baya sorun çünkü ben gece de çalışıyotum, bazen sabah 5te kalkıp çalışıyorum. Yeri geliyor hiç uyumayıp çalışıyorum vs vs. Benim için sorun kısacası.
Özel yurtlarda ise kişisel banyo tuvalet 3 kişilik odalar yıllık 25binden başlıyor...

Kötü bir özel yurds gideceğime kykya giderim diyorum ama özel yurtlar cidden aşırı pahalı (fatih çapa tarafından bahsediyorum)
1+1 ev daha uygun ya. :D

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
1+1 ev daha uygun ya. :D
Tek başıma çıkamam ve henüz arkadaş edinemedim. Mecbur bir sene yurtta kalıcam. Belki bir arkadaşımın İstanbul yazma durumu var, olursa zaten ev çok daha uyguna geliyor . Hem yazın da rahatlıkla gezebileceğim.

Farway

80+ Silver
Devlet üniversitelerinde yurtlarda kalmanın aylık masrafı ne kadar oluyor?

Sırf yurda ve yemeğe para verilmiyor sanırım. Kıyafetlerini de kendi cebinden yıkıyorsun.
Aylık totalde ne kadar para harcanıyor yurda?
Bilgili arkadaşlar beni de bilgilendirirse sevinirim.
Dostum yurt var yurt var KYK(Devlet) yurtlarında kalıyorsan aylık ortalama 300 lira civarı bir ücrete kalıyorsun buna yemekte yıkamada dahil.Zaten bir yemek sistemi var devletin verdiği imkan dahilinde. Ama özel yurtlarda çok değişik şekilde işleyebiliyor çamaşıra ücret isteyen yerler,yemeksiz-yemekli kalma odadaki kişi sayısına göre fiyat değişmesi gibi ama özel yıurtların şuan yemek dahil en ucuz bulabileceğin fiyatı 1000 lira civarı

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Tek başıma çıkamam ve henüz arkadaş edinemedim. Mecbur bir sene yurtta kalıcam. Belki bir arkadaşımın İstanbul yazma durumu var, olursa zaten ev çok daha uyguna geliyor . Hem yazın da rahatlıkla gezebileceğim.
2 kişi beleş oluyor. 1 kişi de kurtarıyor.
Hatta şöyle düşün 150k'ya alıyorsun en az 5 yıl üniversite okusan ondan sonra da 200k'ya satıyorsun. 0 masraf çıkıyor. :D

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,267
İsim
Abdullah Aydoğdu
2 kişi beleş oluyor. 1 kişi de kurtarıyor.
Hatta şöyle düşün 150k'ya alıyorsun en az 5 yıl üniversite okusan ondan sonra da 200k'ya satıyorsun. 0 masraf çıkıyor. :D
150K ya İstanbul'da nerede ev var hocam? :D 2+1 dandik evler olmuş 300.000

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

Covid19

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
co
Gebzenin köyünde var herhalde 150k'ya ve ya 0+1 herhalde ev
150K ya İstanbul'da nerede ev var hocam? :D 2+1 dandik evler olmuş 300.000
Kanka hangi şehirde gideceksen yurda değişir ama kyk yurtları en son 300-350 tl idi galiba ama özele gidersen Eskişehirde aylık 1000 tl ödersin misal İstanbulda 2000 ödersin gibi gibi her türlü senin aylık masrafın ortalama 1.5kyı bulur ki okuduğun bölüme görede değişebilir.

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,267
İsim
Abdullah Aydoğdu
Var olduguna inanmiyorum. Ben marasta oturuyorum burda bile en ucuz 1+1 200 binden basliyor. Istanbulda daha pahalidir. 150 bine olsa bile ev asiri eskidir.
Öyle eve tekme atsan devrilir hocam. 150 bine İstanbulda ev imkansız.

Top Bottom