Neler Yeni

Üniversiteyi aile yanında okumak mantıklı mı?

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,320
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Durum çok iyiyse mantıksız. İyi değilse mantıklı. Durumun kötüyse yurt hayatı veya berbat bir öğrenci evi falan çok kötü hayatlar. Aile evindeki kaliteyi bulamazsın. Ben kendi şehrimde ailemin yanında okuyom. Çok mutluyum.

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,971
İsim
tümen dağ
aileye bağlı

Carl-S

80+ Gold
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Durumun çok iyiyse değil.
Çok iyi değilse mecbursun zaten.
Durum çok iyiyse mantıksız. İyi değilse mantıklı. Durumun kötüyse yurt hayatı veya berbat bir öğrenci evi falan çok kötü hayatlar. Aile evindeki kaliteyi bulamazsın. Ben kendi şehrimde ailemin yanında okuyom. Çok mutluyum.
Anladım hocam ev tutmak ayrı dert kirası faturası masrafları çok olur yurt bana göre değil herhalde çünkü tanımadığım insanlar kalmayı istemem.
Herhalde aile yanında mantıklı geliyor. 🙄

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,320
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Anladım hocam ev tutmak ayrı dert kirası faturası masrafları çok olur yurt bana göre değil herhalde çünkü tanımadığım insanlar kalmayı istemem.
Herhalde aile yanında mantıklı geliyor. 🙄
Sırf aile yanında kalayım diye de kötü bir üniversite yazma. Ben kendi ünime ucu ucuna girdim. Şehrimdeki üni kötü olsaydı başka şehre giderdim. Eğitim iş hayatı için değerdi. Çok fazla değişken iyi düşün.

Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Ogün Ulaş Dedeler
İlgilendiği Kategoriler
Ultimate Team, Real Time Strategy, Drum, F1
Arkadaşların dediği gibi imkanın varsa bence farklı bir şehir, bilmediğin yardım alamayacağın insanların olduğu bir yer yeni bir güzel tecrübe olur. Bazı şeyleri kendin yapmayı, yapamayacağın şeylerde yardım alacak insanları kendin bulmayı öğrenirsin. Kısacası hayatta kalma tecrübesi edinirsin. Ek olarak gezme tozma eğlenme konusunda daha serbest olursun.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,500
İsim
Oğuz Oğuz
Sizce üniversiteyi aile yanında okumak mantıklı mı?
Sadece derslerine odaklanma şansı bulurum diye düşünüyorum.
Benim şehır dışında oku dediğim arkadaşlarım hep ailesi ile aynı şehirde kaldı.
Ve hepsi de keşke gitseydik diyorlar.
Evet aile evinde yaşamaların artıları saymakla bitmez.
Fazla para harcama derdi yok, yemek derdi yok, bilgisayar oynuyorsan yine zaten evinde istediğin kadar oyna, şehır dışında yurtta kalacaksan başkalarıyla aynı odayı paylaşma derdi yok ama bunlar hep artıları.
Bence en büyük eksisi dershane gibi oluyor üniversite hayatın. Okula git eve gel. Her gün bu döngüde ilerliyor. Özellikle Ankara’da isen. Benim arkadaşım kızılayda dershaneye giderken de çıkışta yemek yiyip avm gezip eve geliyordu, şuanda aynısını yapıyor.
Bence esas üniversite okumak şehir dışında okumaktır.
Ben annemgilin ilk beni bıraktığı günü hatırlıyorum. Geri dönücektim nerdeyse.
Ama ilerleyen günlerde alıştım ve kendime şunu dedim. Tamam artık yalnızsın. Ona göre sorumluluk almalısın. Yani en büyük artısı hayatı öğreniyorsun ve en büyük anılarım benim yurtta yaşadığım anılardır. Yurttan belkide nefret ediceksin ama bir yandan da çok zevk alacaksın. Her yurtta kalan üni öğrencisinin hayalidir ayrı eve çıkmak.
Ama tabi başka insanlar ile yaşamak da çok zor. Yanına gelecek diğer 2-3 kişi biraz şans işi. Eğer çok iyi insanlar ise belkide hayatının sonuna kadar en iyi dostlarını bulmuş olursun ama kötü ise hayatın zehir oluyor. Bu dediklerimi denemeden bilemezsin. Deneyip denememek senin kararın.

hsnztrk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
459
İsim
Hasan Öztürk
Aile yanında üniversite okumak yüksek lise okumak gibidir. Lakin içinde bulunduğumuz şu ekonomik düzende gençlerin başka şansı da yok. Ekonomi her şeyden önce geliyor. Bu arada okuduğun şehir de önemli. Şehir güzelse dışarda okumak çok keyifli.

Hiç yurtta kalmadım, zaten kalamazdım da. Şehir dışında eve çıkarak okumuş biri olarak bildirdim. :)

bypsiko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Emirhan Toklu
Paran olsa da olmasa da aileden ayrı okumak mantıklı. Git hayatın gerçeklerini öğren tek başına mücadele et

Top Bottom