Sizce üniversiteyi aile yanında okumak mantıklı mı?
Sadece derslerine odaklanma şansı bulurum diye düşünüyorum.
Benim şehır dışında oku dediğim arkadaşlarım hep ailesi ile aynı şehirde kaldı.
Ve hepsi de keşke gitseydik diyorlar.
Evet aile evinde yaşamaların artıları saymakla bitmez.
Fazla para harcama derdi yok, yemek derdi yok, bilgisayar oynuyorsan yine zaten evinde istediğin kadar oyna, şehır dışında yurtta kalacaksan başkalarıyla aynı odayı paylaşma derdi yok ama bunlar hep artıları.
Bence en büyük eksisi dershane gibi oluyor üniversite hayatın. Okula git eve gel. Her gün bu döngüde ilerliyor. Özellikle Ankara’da isen. Benim arkadaşım kızılayda dershaneye giderken de çıkışta yemek yiyip avm gezip eve geliyordu, şuanda aynısını yapıyor.
Bence esas üniversite okumak şehir dışında okumaktır.
Ben annemgilin ilk beni bıraktığı günü hatırlıyorum. Geri dönücektim nerdeyse.
Ama ilerleyen günlerde alıştım ve kendime şunu dedim. Tamam artık yalnızsın. Ona göre sorumluluk almalısın. Yani en büyük artısı hayatı öğreniyorsun ve en büyük anılarım benim yurtta yaşadığım anılardır. Yurttan belkide nefret ediceksin ama bir yandan da çok zevk alacaksın. Her yurtta kalan üni öğrencisinin hayalidir ayrı eve çıkmak.
Ama tabi başka insanlar ile yaşamak da çok zor. Yanına gelecek diğer 2-3 kişi biraz şans işi. Eğer çok iyi insanlar ise belkide hayatının sonuna kadar en iyi dostlarını bulmuş olursun ama kötü ise hayatın zehir oluyor. Bu dediklerimi denemeden bilemezsin. Deneyip denememek senin kararın.