1700 TL'ye asus tuf almayı düşünüyordum. Asus tuf yerine yakın fiyat ips panel olan bir monitör mü tercih edeyimIps tabi ki. VA panelde renkler çok kötü
Çok kötü diyerek abartmayalım, IPS panele göre kötü.Ips tabi ki. VA panelde renkler çok kötü
Hangi monitörü düşünüyordunuz link varmı?1700 TL'ye asus tuf almayı düşünüyordum. Asus tuf yerine yakın fiyat ips panel olan bir monitör mü tercih edeyim
Bu sıralama çok yanlış. Monitörler panellerine göre değil. Kullanım amacına göre alınır. Örneğin Bir grafik tasarımcısı için Renklerin doğruluğu önemlidir ve ips tercih eder. Ama bir fps oyuncusu için renk değil hız önemlidir. TN tercih eder. Tercihe göre alınır her ürün.Çok kötü diyerek abartmayalım, IPS panele göre kötü.
IPS>VA>TN
%70 rekabetçi %30 hikayeli diye dağıtabilirim yüzdeyiEğer hertürlü oyun oynayıp ortaya karısık kullanacaksan ips tabiiki.
Hangi monitörü düşünüyordunuz link varmı?
Bende senin gibi kullanıyorum. Hikayeli oyunda oynuyorum ama yüzde 70 80 cs oynuyorum. O yüzden TN tercih ettim. Çokta memnunum%70 rekabetçi %30 hikayeli diye dağıtabilirim yüzdeyi
ıps panel ile diğer panel tiplerin farkı nedir ?Çok kötü diyerek abartmayalım, IPS panele göre kötü.
IPS>VA>TN
Renk açısından sıralama yaptım zaten.Bu sıralama çok yanlış. Monitörler panellerine göre değil. Kullanım amacına göre alınır. Örneğin Bir grafik tasarımcısı için Renklerin doğruluğu önemlidir ve ips tercih eder. Ama bir fps oyuncusu için renk değil hız önemlidir. TN tercih eder. Tercihe göre alınır her ürün.
Bilip bilmeden uydurma kardeşim va ile ips arasında az fark var.Ips tabi ki. VA panelde renkler çok kötü