Va panel vs IPS panel

Kerem1963

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
318
Geçen Va panel monitör aldım IPS öneriyor herkes , ips le Va nin ne farkı var ? Hangisi daha iyidir

ıps oyunlarda bir tık daha iyi bir gorsellik sunuyorç.

VA vs. TN vs. IPS panel - Technopat Sosyal

Geçen Va panel monitör aldım IPS öneriyor herkes , ips le Va nin ne farkı var ? Hangisi daha iyidir
IPS photoshop veya premier kullanıcaksan iyi ama oyun için çok gerekli bir şey deil bence 400 tl fiyat farkina degmez sayet oyun oynayacaksan tabi

IPS photoshop veya premier kullanıcaksan iyi ama oyun için çok gerekli bir şey deil bence 400 TL fiyat farkina degmez sayet oyun oynayacaksan tabi
O IPS ile oyun oynanmaz havaları geçti. Artık 1ms IPS monitörler var MPRT ile 7ms oluyor ancak bu fark ne ghosting yapar ne anlaşılır. Yani en mantıklı panel tipi IPS

İPS panel renk doygunluğu ve canlılığı daha iyi.

O IPS ile oyun oynanmaz havaları geçti. Artık 1ms IPS monitörler var MPRT ile 7ms oluyor ancak bu fark ne ghosting yapar ne anlaşılır. Yani en mantıklı panel tipi IPS
IPS oyun oynanmaz diye bir sey soylemedim. Benim düşüncem Va oyunda sıkıntı yaratmaz 1ms 144 hz aldıktan sonra sıkintı yok. Ips de sıkıntı yaratmaz sadece benim gözüm aradaki farkı tam anlamıyor bence çok onemli renkleri tam olarak görmem gerek gibi bir sıkintısı yoksa Va kesinlikle yeterli oyunda renkleri tam olarak almak için 400-500 tl fark vermeye değmez tabi bu benim fikrim.

IPS oyun oynanmaz diye bir sey soylemedim. Benim düşüncem Va oyunda sıkıntı yaratmaz 1ms 144 hz aldıktan sonra sıkintı yok. Ips de sıkıntı yaratmaz sadece benim gözüm aradaki farkı tam anlamıyor bence çok onemli renkleri tam olarak görmem gerek gibi bir sıkintısı yoksa Va kesinlikle yeterli oyunda renkleri tam olarak almak için 400-500 TL fark vermeye değmez tabi bu benim fikrim.
Zaten 400 500tl fark yok IPS ile VA arasında. Yani IPS çok daha iyi :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,015
Üyeler
187,607
Son üye
Elyvision
Geri