Fantastiktürk
80+ Bronze
Kim diyorsa uyduruyor bunu.İşte şu lanet videolar VA'yı daha güzel gösteriyor renkte . Be nde sizlere danışayım dedim. Yorumlarda da insanlar VA'nın ilgili va vs ips karşılaştırmasında videoda daha güzel renk verdiğini belirtiyordu
"Renkte" ne demek bir defa? Pek çok parametre var bir tane değil. Bunu diyenlerin %99'u hiçbirini bilmiyor.
O OLED, VA değil.Anladığım kadarıyla siyahta ve beyazda rakipsiz.
Bu da doğru değil. İyi bir VA paneli geçtim, gayet uygun fiyata IPS 'lere taş çıkaracak VA bulunabilir.IPS tabii ki daha canlı ve gerçekçi hissettiriyor ama iyi bir va panelde ince ince renk ayarlarıyla uğraşılırsa neredeyse ortalama bir ips kalitesine ulaşırsınız. Ben korku filmleri ve oyunlarını severim haliyle buradaki tema siyah ve karanlık olduğu için VA mükemmel hissettiriyor.
VA'da sorun renklerin kötü olması değil günümüzde. Eskidendi o VA'nın gamutlarının düşük olması falan filan.
Önemli aslında. VA'lar neden kıvrık sizce? Çünkü direk karşıdan baktığınızda gözünüzün köşelere yaptiğı açı bile VA'da renkleri değiştiriyor. Dolayısıyla kıvrık yapıyorlar ki açı azalsın.Birde ips panelin hangi açıyla bakarsak bakalım renkleri bozmaması güzel bir avantaj ama ortalama bir kullanıcı monitöre karşıdan bakacağı için çok önemli değil.
Yaygın kanaatin aksine VA'nın görüş açıları gayet kötüdür. 178° olayı da diğerleri gibi kağıt üstü saçmalık.
Herhangi bir rekabetçi oyun oynuyorsanız ve bütçeniz -20K ise uzak durun VA'dan.Arkadaşlar sanki IPS televizyonlar için daha ideal gibi. VA galiba IPS'den daha iyi bilisayar kullanıcısı için.