Yardım Valorant Secure Boot Hatası

Ghost___

80+
Reaksiyon skoru
8
Bios dan secure boot enable ama hala uyarı veriyor

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-07-26 170626.webp
    Ekran görüntüsü 2026-07-26 170626.webp
    8.1 KB · Hit: 12
  • Ekran görüntüsü 2026-07-26 170609.webp
    Ekran görüntüsü 2026-07-26 170609.webp
    85.1 KB · Hit: 11
Bios dan secure boot enable ama hala uyarı veriyor

Güvenli önyükleme durumu kapalı yazıyor orda kardeşim nasıl secure boot hala enabled o halde?

Bios güncel ve secure boot oradan açıksa işin windows ve güvenlik anahtarlıyla ilgili birimleri kapalı demekki windows içerisinden ve biostan anahtar sıfırlama müdahelesi gerekebilir

Eğer bios güncel değil ama orada enabled yazıyorsa yeni tpm 2.0 anahtarlıyla uyumlu değildir. Bios güncellemek ilk iş gözüküyor şu an;

Birde işlemci anakart nedir? İkisini söylesen yeterli. Win10 mu 11 mi?

Çalıştır açıp “tpm.msc” yazar mısın görüntüsünü at

Kısası windows uefi mod acman gerekiyor kuzenimdede oldu uefi mod açtım düzeldi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Youtube a yaz uefi mod nasıl açılır diye birsuru var

Güvenli önyükleme durumu kapalı yazıyor orda kardeşim nasıl secure boot hala enabled o halde?

Bios güncel ve secure boot oradan açıksa işin windows ve güvenlik anahtarlıyla ilgili birimleri kapalı demekki windows içerisinden ve biostan anahtar sıfırlama müdahelesi gerekebilir

Eğer bios güncel değil ama orada enabled yazıyorsa yeni tpm 2.0 anahtarlıyla uyumlu değildir. Bios güncellemek ilk iş gözüküyor şu an;

Birde işlemci anakart nedir? İkisini söylesen yeterli. Win10 mu 11 mi?

Çalıştır açıp “tpm.msc” yazar mısın görüntüsünü at

olayı çözdüm zaten yapay zeka ile

1. Adım: Fabrika Anahtarlarını Yeniden Yükleyin (En Keskin Çözüm)
Anakartınıza Güvenli Önyükleme sertifikalarını tanıtmanız gerekir: [1]
  1. Tekrar BIOS menüsüne girin ve Secure Boot ayarlarının olduğu sekmeyi açın.
  2. Orada yer alan Secure Boot Mode seçeneğini Custom (Özel) olarak değiştirin.
  3. Hemen altında veya yakınında açılacak olan "Install Default Secure Boot Keys" veya "Restore Factory Keys" (Fabrika Anahtarlarını Geri Yükle) seçeneğine tıklayın ve gelen uyarıya "Yes" (Evet) deyin.
  4. Bu işlemden sonra Secure Boot Mode ayarını tekrar Standard konumuna getirin.
  5. F10

bu dediğini yaptım düzeldi

zaten normalde sıkıntı yoktu bi anda oyundan attı böyle olmuştu hallettim dediğim gibi

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-07-26 175204.webp
    Ekran görüntüsü 2026-07-26 175204.webp
    38.2 KB · Hit: 2

olayı çözdüm zaten yapay zeka ile

1. Adım: Fabrika Anahtarlarını Yeniden Yükleyin (En Keskin Çözüm)
Anakartınıza Güvenli Önyükleme sertifikalarını tanıtmanız gerekir: [1]
  1. Tekrar BIOS menüsüne girin ve Secure Boot ayarlarının olduğu sekmeyi açın.
  2. Orada yer alan Secure Boot Mode seçeneğini Custom (Özel) olarak değiştirin.
  3. Hemen altında veya yakınında açılacak olan "Install Default Secure Boot Keys" veya "Restore Factory Keys" (Fabrika Anahtarlarını Geri Yükle) seçeneğine tıklayın ve gelen uyarıya "Yes" (Evet) deyin.
  4. Bu işlemden sonra Secure Boot Mode ayarını tekrar Standard konumuna getirin.
  5. F10

bu dediğini yaptım düzeldi

zaten normalde sıkıntı yoktu bi anda oyundan attı böyle olmuştu hallettim dediğim gibi

Tamamdır tpm açılmış 👍

Gemini değil gpt kullanmaya özen gösterin. Son 3/4 ayda gemini aşırı sapıttı ve gemini bana az kala sertifika anahtarlarını sildirecekti. Aynı soruyu hem gptye sordum hem gemini’a ikisi farklı cevap verdi ve gemini’ın verdiği cevap az kala windowsu boot ettirmeyecekti bozacaktı :) gpt ise “hayır delete olmaz” diye açıkça belirtmişti. Şimdilik herhangi bir yardımda gpt önde öyle yan bilgi veriyim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,902
Üyeler
199,954
Son üye
Jettscare

Geri