Yardım Valorant ses boğukluğu

Toxtway

80+
Reaksiyon skoru
14
sadece valorantta sese veya gruba girdiğimde ses boğuklaşıyor bluetooth kulaklık kullanıyorum kulaklığın hands free özelliğini kapattım. ana kartın ses sürücülerini güncelledim ama buna rağmen hala düzeltemedim ne yapabilirim

Oyun modu yoksa ve aynı anda bluetooth kulaklığın mikrofonunu kullanıyorsan normal. Bunun yazılımsal bir çözümüne denk gelmedim. Eskiden dizüstü kullanırken, DC vb. girince bende oyun sesi azalırdı. Dizüstülere özel böyle spesifik bir sorun var. Mesela bu sorun sayesinde mikrofon kullanıldığı zaman da ses azalırdı, mesela Opera GX tarayıcısını açınca kulaklığın sesi azalırdı. Opera sağ olsun veri toplamayı sever mikrofon erişimine sen izin vermesen de tarayıcı açınca başlardı. Tabii burada mikrofonun açılışından 5-10 saniye aralıkta bu boğuklaşma olurdu.

Mikrofonu devre dışı bırakmayı deneyebilirsin. Eğer ses düzeliyorsa harici bir masa üstü mikrofon alabilirsin.

Bu arada bluetooth adaptör ile bağlanıyorsan anakartın ses sürücülerini güncellemenin bir manası yok. Onun kendine ayrı bir ses sürücüsü oluşuyor. Onlar da eğer bilgisayar için ayrı bir sürücü ve uygulaması yoksa basit ses dinleme vb. için oluyor. Kısaca bilgisayar desteği olan bir bluetooth kulaklık alman gerekiyor. Yazılım ile hem mikrofon hem sesi çözebilen ürünler var. Ama bu tarz bir kulaklık var mı bilmiyorum, daha öncesinde hiç bilgisayarda bluetooth kulaklık ile oyun oynamadım.

Kablolu bağlanıyorsan ise şu konuda önerdiğim ayarlara bakabilirsin.

Sadece arada telefon kulaklığı ile bir şeyler izliyorum. Ama oyun vb. denediğimde o kulaklıklar Bluetooth 5.4 bile bariz gecikme yaşatıyor. Yani Valorant'da ses kasacaksan da hiç uygun değiller.

Bu arada kulak içi ise şu tarz bir kulaklık da önerebilirim. Bugün geldi ve jak girişine rağmen ses şiddeti ve netliği çok iyi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,590
Üyeler
189,635
Son üye
bilisimbil
Geri