MuratTheFounderOfGariban
80+ Titanium
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 12,025
- İsim
- Murat Orhan
Reis öncelikle ben seni küçük görmedim bu konuda bir anlaşalım.Hocam bir kartın fiyatı belli demi ? Kart satıcı kim ? MSİ- ZOTAC -GİGABYTE gibi firmalar değil mi ? bu ürnün fiyatı ne mesela 200 dolar. 200 Dolar dışında bu firmalar hiç bir zaman satmadı. Çıkışlar her zaman 200 dolardı adet yok yetişemiyoruz diye hiçbir firma zam yapmaz. Bizim ülkemizde ki satıcılar onlarda bulamayınca avrupanın karaborsasından aldılar. Avrupaya 200 milyon adet gönderim yapıyorsa TR ye 50 bin adet gönderiyordu üreticiler. Sen ne kadar inkar etsende fırsatçılıktan oldu. Örn vatan üreticiden 20 bin adet 200 dolardan rtx 3060 alırken karaborsadan 400 dolara alıp 200 dolardan aldığınıda 400 dolardan aldığınıda 600 dolardan sattı. Sen bunu kabul et etme üreticilerin gönderdiği adetleri rakamları şuan sallıyorum tamamen ama birazcık araştırarak TR ye direk üreticiden ne kadar kart girdiğini TR de ne kadar kart satıldığına ulaşabilirsin. Ayrıca dediğin herşeyi yapıyordum ben sen beni biraz küçük görüyor olabilirsin miningden ama burda kimseyi aşağılamak istemem biz rink dediğin 2 tane tahtadan 6 tane ekran kartı takmadık oda kurduk. Karşındakini küçük görmeye çalışırken yok o program yok bu program bence bilmeden konuşma. Ha termal macununu yenilersin hepsine çiçek gibi bakarsın çok yormazsın yorulana göre daha iyi durumda olur o kart ama gene sıfır gibi olmaz kardeşim ya da evde kullandığın kart gibi olmaz kıyaslayamazsın. Sen mining yapıyormuşssun kaç kere miningden gelen bir kartla mining yaptın ? Ben 100 tane kartı boşuna 0 aldım ozaman okadar para verip mining bırakan birine gitsem yarı fiyatına alırdım. Ne enayiymişim ben ya.
Sonrasında dediğin turkiyeye giren mallar konusunda vesaire ben de zaten bu malların direkt üreticiden geldiğini söylemedim. Pahalı olmalarının nedeni yurt dışındaki stokculardan çoğunun alınmış olması. Fakat bu durumda yapılabilecek birseu yoktu insanlar üretilenin kat kat üstünde kart aldılar dolayısıyla stoklar gereğinden fazla karıştı ve bu durum bitene kadar düzelemedi. Ayrıca biz de 5 6 rx570i takipta mining yapıyoruz demedik sırf laf olsun diye yapmadık zamanında 3090pae 3080ler araba parasiyken sırf odanın bir köşesini bu denli yüksek kartlara ayırmıştık ciddi ciddi devam ettirdik yani. Tüm kartlara usenmez 6 ayda bir bakim ped toz bakımı yapardım hiç yarı yolda bırakan olmadı beni. Performans konusunda zaten 6 yıllık kartla 0 ksrt arasında bir fark olmuyor temizlik konusunda ise kullanıma göre değişir. Bir dönem 0 kart bulamadığımız için mecbur 2. El almıştık 30 tane kadar kart. Berbat durumdalardi ölü fiyata almıştık güzelce bakımlarını bizzat kendim yaptım kaç yıl sonra 1 tanesi sorun çıkardı o da nazar dedik koyduk kenara