Emsal Nvidia karta paramın yettiği hiçbir koşulda AMD almam ben, şuan çok kullanmadığım ve yeni karta para vermek istemediğim için AMD kart var idare ediyor ama yüksek bütçede benim tercihim olmazdı diyebilirim, yine de tercih meselesi.
5070 ti undervolt ile 0.875 2.9 ghz çalışıyor bellek +3000
4k full ray tracing rtgi açık dlss quality gpu kullanımı %80-100 arası 150-180w max elektrik çekiyor ısınmıyor bendeki en dandik soğutmalı model sff gigabyte. hatta en ucuz 5070 ti bendeki olabilir. her tarafı plastik maksimum %45 fan curve yapıyorum 62C yi geçmiyor. benchmark açarsam 65 i geçmez. sessiz sakin.
konu içindeki kart sff değilse bendeki karttan daha sessizdir daha iyi soğutur.
Al arkadaşım
dlss aç keyfine bak
driver timeout yok
dert yok
ses yok
elektrik yakmıyor fırın gibi 300w falan nedir ben aynı işi 150 ile yapıyorum .
5070 ti undervolt ile 0.875 2.9 ghz çalışıyor bellek +3000
4k full ray tracing rtgi açık dlss quality gpu kullanımı %80-100 arası 150-180w max elektrik çekiyor ısınmıyor bendeki en dandik soğutmalı model sff gigabyte. hatta en ucuz 5070 ti bendeki olabilir. her tarafı plastik maksimum %45 fan curve yapıyorum 62C yi geçmiyor. benchmark açarsam 65 i geçmez. sessiz sakin.
konu içindeki kart sff değilse bendeki karttan daha sessizdir daha iyi soğutur.
Al arkadaşım
dlss aç keyfine bak
driver timeout yok
dert yok
ses yok
elektrik yakmıyor fırın gibi 300w falan nedir ben aynı işi 150 ile yapıyorum .
tercih meselesi ama konudaki kart ile 9070xt nito+(top seviye) arasında 9k fark var fiyat/performans olarak bu farka değer mi ? bence cevap vermenize bile gerek yok
tercih meselesi ama konudaki kart ile 9070xt nito+(top seviye) arasında 9k fark var fiyat/performans olarak bu farka değer mi ? bence cevap vermenize bile gerek yok
benim durumunda fark 20 bin olsa da değerdi.
1-ben stable fusion kullanıyorum cuda olmazsa olmaz .
o yüzden hala 7 senelik 2080 ti render kasamda 7/24 çalışıyor onu çıkarıp 9070xt takarsam ancak htpc olur
2-hiç birinizin oynamadığı forza motorsport oyunu oynuyorum her gün. bu oyundaki dlss ile fsr arasındaki fark 1080p-4k monitör farkı kadar var abartı yoktur. 4k çözünürlükte.
oynadığım ekran 48c1 oled . en iyi görüntü için fark neyse veririm verdim.
bundan önceki kartım 7900 GRE .. hala yedek olarak tutuyorum isteyen varsa ucuza satayım kurtulayım.
oyun resmen çağ atladı 7900 gre den 5070 ti ye.
arkadaşın aklına bir gün hobi olarak ai ile uğraşmak gelir 9070xt ile hiç bir şey yapamaz . o 9 bin lira fark bence az bile .
o yüzden hala 7 senelik 2080 ti render kasamda 7/24 çalışıyor onu çıkarıp 9070xt takarsam ancak htpc olur
2-hiç birinizin oynamadığı forza motorsport oyunu oynuyorum her gün. bu oyundaki dlss ile fsr arasındaki fark 1080p-4k monitör farkı kadar var abartı yoktur. 4k çözünürlükte.
bundan önceki kartım 7900 GRE .. hala yedek olarak tutuyorum isteyen varsa ucuza satayım kurtulayım.
arkadaşın aklına bir gün hobi olarak ai ile uğraşmak gelir 9070xt ile hiç bir şey yapamaz . o 9 bin lira fark bence az bile .
samsung g6 oled 2k ekran aldım, 7800x3d işlemci aldım. 5070 ti bekliyordum güzel fiyata ama bulamadım, kasamda beyaz aslında ama artık indirimde göremediğim için hiç bir beyaz 5070 ti ı, o yüzden bu kartı alıp konuyu kapatayım düşüncesine girdim. Bende amd ekran kartına uzağım açıkcası, 40 45 k yı gözden çıkardım ekran kartı için
samsung g6 oled 2k ekran aldım, 7800x3d işlemci aldım. 5070 ti bekliyordum güzel fiyata ama bulamadım, kasamda beyaz aslında ama artık indirimde göremediğim için hiç bir beyaz 5070 ti ı, o yüzden bu kartı alıp konuyu kapatayım düşüncesine girdim. Bende amd ekran kartına uzağım açıkcası, 40 45 k yı gözden çıkardım ekran kartı için
al kardeşim
ama beyaz diye takıntı yapmasan 39000 e incehesap satıyormuş bak cuma günleri.
beklemenin sonu yok
gerçi
super versiyonları gelecekmiş 24gb
forza motorport bile gece yağmur yarışlarında 15gb ram kullanıyor rtgi ray tracing dlss açınca.
senin gönlün beyaz istiyorsa taktıysan bekle... bunlar hobi işi ölü yatırım.
içine hangisi sinerse onu al
al kardeşim
ama beyaz diye takıntı yapmasan 39000 e incehesap satıyormuş bak cuma günleri.
beklemenin sonu yok
gerçi
super versiyonları gelecekmiş 24gb
forza motorport bile gece yağmur yarışlarında 15gb ram kullanıyor rtgi ray tracing dlss açınca.
senin gönlün beyaz istiyorsa taktıysan bekle... bunlar hobi işi ölü yatırım.
içine hangisi sinerse onu al
çok teşekkür ederim hocam, anlayışın açıklamaların için ayrı ayrı teşekkür ederim.Kasa monitör vs her şeyi aldım hepsi odada demonte olarak duruyıor.Yeni versiyon kartı beklersem sonu yok o işin sanırım O yüzden diyorumki cumayı bekleyeyim, hangi 5070 ti indirime girerse onu alayım konuyu kapatayım.Belki şansımıza beyaz girer indirme... kısmet
Şimdi burada kullanım amacı çok önemli ana amaç öncelikle 2k mı 4k mı? Oyun ve ya render? Garanti durumu? Ya da ilerleyen zamanlarda satabileceğin değer mi? Bunun gibi çok etken var. Bende 3 kart arasında kalmış durumdayım 4080 5070ti ve 9070xt. 2k ve 4k odaklı nvidia tarafı daha mantıklı kalıyor mfg/dlss ile ama performanstan olarak 3 kart arasında 4080 en mantıklısı. Şuana kadar indirimsiz en ucuz 5070ti pny 5070ti oc fiyatı 40900 en ucuz 9070xt vatandaki pulse 30k olan ve 4080ler de ikinci elde 32-35 arasında bulunabiliyor. Ufak çaplı kartları kaça bulabilirim en dipten(2.el dahil) diye hesapladım. Bütçem azalırsa diye 4070s ekledim artabilirse diye 4080s de. Ortalama bir TL/FPS hesabı yaptım. (Yanlış hesaplamam olabilir isterseniz paylaşabilirim tabloyu)
Şimdi burada kullanım amacı çok önemli ana amaç 2k mı 4k mı? Oyun ve ya render? Garanti durumu? Ya da ilerleyen zamanlarda satabileceğin değer mi? Bende 3 kart arasında kalmış durumdayım 4080 5070ti 9070xt. 4k odaklı nvidia tarafı daha mantıklı kalıyor mfg ile ama 2k ise fiyat performanstan olarak 4080 en mantıklısı. Şuana kadar indirimsiz en ucuz 5070ti inno3d 5070ti fiyatı 41k en ucuz 9070xt vatandaki 30k olan ve 4080ler de ikinci elde 32-35 arasında bulunabiliyor. Ufak çaplı kartları kaça bulabilirim en dipten(2.el dahil) diye hesapladım. Bütçem azalırsa diye 4070s ekledim artabilirse diye 4080s de.
şahsen ikinci elden uzak durmayı tercih ediyorum. Kasım ayı ayağına zaten bulabileceğimizi düşünüyorum taksit vs vs. Ben oyun ve vakit geçirmek için topluyorum, kücüklükten içimde kalmıştı. Hayata 1 kere geliyoruz içimde ukte kalmasın dedim.Hevesimi alırsam kardeşime veririm en kötü. Ben oled ekran olan samsung 2k g6 ekranı aldım. 7800x3d işlemci aldım. Kasa ram ana kart vs komple beyaz tercih ettim. Sadece ekran kartım eksik dediğim gibi, onu da cuma sanırım netleştiricem. Hatta bugun bu msi ventus3x i sipariş edip, cuma iyi bir şey indirime girerse bunu geri iade bile etmeyi düşünüyorum.Artık sistemi tamamlayayım
şahsen ikinci elden uzak durmayı tercih ediyorum. Kasım ayı ayağına zaten bulabileceğimizi düşünüyorum taksit vs vs. Ben oyun ve vakit geçirmek için topluyorum, kücüklükten içimde kalmıştı. Hayata 1 kere geliyoruz içimde ukte kalmasın dedim.Hevesimi alırsam kardeşime veririm en kötü. Ben oled ekran olan samsung 2k g6 ekranı aldım. 7800x3d işlemci aldım. Kasa ram ana kart vs komple beyaz tercih ettim. Sadece ekran kartım eksik dediğim gibi, onu da cuma sanırım netleştiricem. Hatta bugun bu msi ventus3x i sipariş edip, cuma iyi bir şey indirime girerse bunu geri iade bile etmeyi düşünüyorum.Artık sistemi tamamlayayım
Tabi sizin tercihiniz 2.elde garantili kartlar mevcut elektronik işi maalesef biraz şans işi olduğu için artık benim sıfıra karşı olan güvencimde 2.el ile aynı.
Tabi sizin tercihiniz 2.elde garantili kartlar mevcut elektronik işi maalesef biraz şans işi olduğu için artık benim sıfıra karşı olan güvencimde 2.el ile aynı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam beyaz diye performanstan biraz ödün verebilirim derseniz beyaz ventus 5070 31k siyah gaming trio da 34k
hocam çok teşekkür ederim, ama 5070 e düşürmem sanırım sistemi, min 5070ti olur, veya indirimde yakalarsam 5080 e çıkarım.Ama 5070 düşük kalır sanırım 2k, 4k gibi kullanıcam çünkü
dlss açtığında görüntü gerçekten bozuluyor saf kas gücünde 5080 i bile geçtiği yerler var 9070xt nin fake fps olmadan nvdia hiç şuan 5070ti ile kafa kafaya takas yapmam ben 9070xt daha cazip geliyor bana