Neler Yeni

Çözüldü✓ vatandan vtnasus sistemlerini almayın!!!

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
serdar efe
iyi günler arkadaşlar geçen cumöartesi günü vatandan vtnasus r5 5600 rx 6700 xt sistemi satın alma gafletine düştüm , ekran kartlarında özellikle asus dual 6700 kartlarda kronik olarak coil while olduğunu biliyordum fakat vatanı güvenilir bulup aldım , stoklarında ekran kartı olmadığı için salı günü sistemi teslim aldım ekran kartı montajı yapılı bir şekilde eve getirdim sistemi kurdum açtım her şey tamam olduğunda testlere geçtim , işlemcide bir sorun yoktu anakart ve ramlerde gene bi sorun yoktu ekran kartını temperli camı cıkartıp masaüstünde dinlediğimde coil while olduğunu anladım ve testlere soktum furmark testine soktum ve evet coil while vardı fakat tahammül edilebilir bir şekilde vardı ardından oyun testleri için bir kaç oyun indirdim ve ses inanılmaz seviyelere çıktı, fps limitlesemde gene kalıyordu aynı seviyede radeon chill açtım etki etmedi hiçbir şekilde sınav haftam olduğu için bugüne bıraktım , saat 5 te vatan bilgisayarı aradım durumu izah ettim alırken k..ir isimli personele özellikle sormuştum cw cıkarsa değişim yaptırabilirmiyim diye evet demişti , FAKAT VATAN TEKNİK SERVİSİNDEKİ BAYAN bana sistemi iade edemicek olduğumu internetten alımlarda 14 gün içinde iade hakkı olduğunu söyledi , ekran kartını asusa gönderirsem dao raporu cıksa bile değişim yapmayıp bana yüksek ihtimalle hediye çeki yazacaklar ve buda fişe yazdıkları 6000 tl olucak 6000 tl ye rx 6700 xt gelde bunun altında itlik arama sakinliğimi korudum ekran kartını yarın demonte edip k..ir bey ile görüşmeye gideceğim yapmamı önerdiğiniz bir şey varmı bide komple sistemi iade edebilirmiyim şimdiden teşekkürler. (yanlış yerde konu açtıysam kusura bakmayın)

Celilkug

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
183
İsim
Celil
iyi günler arkadaşlar geçen cumöartesi günü vatandan vtnasus r5 5600 rx 6700 xt sistemi satın alma gafletine düştüm , ekran kartlarında özellikle asus dual 6700 kartlarda kronik olarak coil while olduğunu biliyordum fakat vatanı güvenilir bulup aldım , stoklarında ekran kartı olmadığı için salı günü sistemi teslim aldım ekran kartı montajı yapılı bir şekilde eve getirdim sistemi kurdum açtım her şey tamam olduğunda testlere geçtim , işlemcide bir sorun yoktu anakart ve ramlerde gene bi sorun yoktu ekran kartını temperli camı cıkartıp masaüstünde dinlediğimde coil while olduğunu anladım ve testlere soktum furmark testine soktum ve evet coil while vardı fakat tahammül edilebilir bir şekilde vardı ardından oyun testleri için bir kaç oyun indirdim ve ses inanılmaz seviyelere çıktı, fps limitlesemde gene kalıyordu aynı seviyede radeon chill açtım etki etmedi hiçbir şekilde sınav haftam olduğu için bugüne bıraktım , saat 5 te vatan bilgisayarı aradım durumu izah ettim alırken k..ir isimli personele özellikle sormuştum cw cıkarsa değişim yaptırabilirmiyim diye evet demişti , FAKAT VATAN TEKNİK SERVİSİNDEKİ BAYAN bana sistemi iade edemicek olduğumu internetten alımlarda 14 gün içinde iade hakkı olduğunu söyledi , ekran kartını asusa gönderirsem dao raporu cıksa bile değişim yapmayıp bana yüksek ihtimalle hediye çeki yazacaklar ve buda fişe yazdıkları 6000 TL olucak 6000 TL ye rx 6700 xt gelde bunun altında itlik arama sakinliğimi korudum ekran kartını yarın demonte edip k..ir bey ile görüşmeye gideceğim yapmamı önerdiğiniz bir şey varmı bide komple sistemi iade edebilirmiyim şimdiden teşekkürler. (yanlış yerde konu açtıysam kusura bakmayın)
nasıl kronik sorun hocam benıde endişeye soktunuz benden öyle ses felan gelmiyor yük altındada ses gelmiyor sadece fanları felan baya açarsam fan sesi geliyor bu coil while tam olarak neidr anlatırmısnız
ekran kartım saphire rx6700 10gb

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
serdar efe
hocam cumartesi aldım salı elime geldi fakat 14 gün iade mağazada elden teslimde yokmuş vatanda öyle söylediler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam attığım linkteki video izleyin kronik derken sık görünüyor asus dual kartlarda ve güçlü kartlarda ses yoksa dert etmeyin .

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
serdar efe
arkadaşlar güncelleme çekeyim buraya vatan bilgisayardan ürünalıcaklar için bir rehber olsun ilk olarak asus dual radeon kartlarda genel bi coil whine sorunu var bu sorun kartın performansı artıkça sıklığıda artıyor bugün gözümün önünde 4 tane ekran kartı masadaydı alıcağınız vatan mağazasındaki personel ilgisine bağlı bana istersem edğişim istersem iade yapabilicekleri söylediler fakat asus servisine kartı göndermem gerektiğini belirttiler telefonla görüştüğüm bayan arkadaş epey bir ilgisiz olması beni cıldırttı ve bayan bi endişelendirmişti her vatan mağazasından mağazaya değişiyor fakat şöyle söylebilirim benim şuanda için rahat rdr 2 de eğer cok coil whine olmaz ise asusa göndermeyi düşünmüyorum dert etmeyin 6 ay içinde gönderirseniz asusa rahatlıkla doa alırsınız acele etmenize gerek yok sonradan göndersenizde değişim ve iade raporu alabilirsiniz iade raporu alırsanız size kdv dahil olmayan bir çek verilyorlar 6700tl faturada ekran kartı kdv dahil olmadan bu hediye çeki ile 3060 mesela rahatlıkla alabilirisiniz üstüne kdv dahil olmadan kullanabileceğiniz para kalır bana anlatılanlar bunlardı fakat değişim yapmak isteyenler için 5 karttın 4 ünde var bu coil whine meredi o yüzden fazla rahatsız oluyorsanız ekran kartını değiştirin üstüne fiyat ekleyip 3060 tida alabilirdim fakat gereksiz geldi uğraşmak istemedim işlerim var önümüzdeki bi kaç gün cok rahatsız ederse asusa gönderir iade raporunu alırım sonra gider rx 6700 alırım veya 3060 sizde rahatsız ediyorsa çözümü böyle kullanın gereksiz uzattım ama internetten sipariş verin yoksa komple kasayı iade etme hakkınız bulunmuyor.

montenegro98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
465
İsim
burak karadağ
dostum bende itopyadan gigabyte rtx 3060 ti almıştım sistemi aldıktan 20-25 gün sonra kurdum kurduktan sonra oyunları vs indirdim oyuna girince youtube veya bluestacks tarzı emülatör sekmelerini açar açmaz coil whine sesi geliyor ses garip sekilde kulaklığa cızırtı olarak yansıyordu ve cok rahatsız ediyordu (jack girişli kulaklık)servise yolladım kartı adamlar inatla coil whine yok diyip geri yolladılar servisde testi gerçekleştiren kişiyle telefonda görüştüm tektek anlattım bana dedikleri klişe geçiştirmelik laflar oldu yani sonuç olarak beklediğim günler boşaydı ardından gidip usb li kulaklık aldım sorun hala devam ediyor ama cızırtı yerine uğultu geliyor cızırtı kadar rahatsız etmiyor kullanmaya devam ediyorum hala. bu olaydan sonrada birdaha sıfır ekran kartı almayı düşünmüyorum ikinci el alırken en azından test edip bakıp ona göre alıyoruz sıfırda bu şansımız yok şaka gibi :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
serdar efe
dostum bende itopyadan gigabyte rtx 3060 ti almıştım sistemi aldıktan 20-25 gün sonra kurdum kurduktan sonra oyunları vs indirdim oyuna girince youtube veya bluestacks tarzı emülatör sekmelerini açar açmaz coil whine sesi geliyor ses garip sekilde kulaklığa cızırtı olarak yansıyordu ve cok rahatsız ediyordu (jack girişli kulaklık)servise yolladım kartı adamlar inatla coil whine yok diyip geri yolladılar servisde testi gerçekleştiren kişiyle telefonda görüştüm tektek anlattım bana dedikleri klişe geçiştirmelik laflar oldu yani sonuç olarak beklediğim günler boşaydı ardından gidip usb li kulaklık aldım sorun hala devam ediyor ama cızırtı yerine uğultu geliyor cızırtı kadar rahatsız etmiyor kullanmaya devam ediyorum hala. bu olaydan sonrada birdaha sıfır ekran kartı almayı düşünmüyorum ikinci el alırken en azından test edip bakıp ona göre alıyoruz sıfırda bu şansımız yok şaka gibi :)
hocam uğultunun videosunu youtube yükleyip buraya atabilirmisiniz bende coil while dışında da bir ses var güç girişinin oradan gelip gidiyor.

montenegro98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
465
İsim
burak karadağ
hocam uğultunun videosunu youtube yükleyip buraya atabilirmisiniz bende coil while dışında da bir ses var güç girişinin oradan gelip gidiyor.
kulaklıktan geliyo onu nasıl yansıtırım videoya bilemiyorum

Top Bottom