Neler Yeni

İnceleme Victus 16 neden alınmamalı? Kötü yanları nelerdir?

Sizce hayla Nitro 16 vs. Yerine tercih edilebilir bir laptop mu?

• Tercih Edilir

• Tercih edilmez

• Kararsızım

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,215
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Şuan testler daha iyi çıkar büyük ihtimal çünkü formattan sonra bir stabilleşme geldi tüm güncellemeleri temiz kurdum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pil süreleride uzadı
güncellemeler önemlidir her zaman kontrol edin yoksa ekran kartını limitleyebilir işlemciyi limitleyebilir saçma sapan droplar yaşanır stutterler yaşanabilir klavye çalışmayabilir.

itenberg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Burak
bulursam atarım 135 watt çeken test vardı.

benim testim değil 141 watt çekmiş ortalama 130-140 watt ısınmış 83 dereceye kadar yani iyi bir güç çekmiş Furmark testinde 100 watt limit yemiş ekran kartı nedensizce sıcaklıklar 60-70 derece arasında iken sanırım nvidia nın limitine takılmış ya da farklı bir etken var.

skor ortalamanın üstünde alınmış yaklaşık bin puan veya daha fazla bir fark atmış ortalama skora güzel bir değer zaten 140 watt en yüksek değer 150 watt diye biliyorum laptoplar da.
Timespy da birkaç yerde nitro 16nın skorunu 10500 olarak gördüm ortalama dün ben de aynı skoru aldım victusta 120watt tam çekmemesine rağmen.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,215
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Timespy da birkaç yerde nitro 16nın skorunu 10500 olarak gördüm ortalama dün ben de aynı skoru aldım victusta 120watt tam çekmemesine rağmen.
ortalama skor mu ? bende 11 bin puan üstü alan nitro nun ekran görüntüsü var buga girmeden buga girince test yüksek puan aldırıyor kaç kiş gördüm adam 50. iken bir anda 1. olmuş test buga girmiş yüksek puan yazmış 4 tane test yapmış herif.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,215
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
90w ile nasıl 4.3 GHz de?
olabilir bir şey ben 65 watt ile nasıl 5 GHz çektiğini sorgulamıyorum GHz'in performansa her hangi bir etkisi yok zaten işlemlere etkisi var.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,215
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Tüm çekirdekler aktif 5ghz çekmez masaüstü pcde var bebde ondanda tüm çekirdekleri yüke sokunca oyunlardaki ghzlere erişmiyor
GHz in oyuna herhangi bir etkisi yok merak etmeyin.

Buradan Techolay'a geçeceğim sanırım burayı da salmam fakat etiketler iseniz bakarım.

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
668
İsim
Toprak
GHz in oyuna herhangi bir etkisi yok merak etmeyin.

Buradan Techolay'a geçeceğim sanırım burayı da salmam fakat etiketler iseniz bakarım.
Benim victusda 4.3 GHz çünkü. 60 w ile.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,215
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
668
İsim
Toprak
dediğim gibi GHz ile performansın pek bir alakası yok.
Evet , ama watt arttıkça frekansında artması lazım. OC nin aslında temel mantığı da bu değilmi?voltaj veriyorsun frekans yükseltiyorsun. Bu OC değilde benzer sonuçta.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,215
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Evet , ama watt arttıkça frekansında artması lazım. OC nin aslında temel mantığı da bu değilmi?voltaj veriyorsun frekans yükseltiyorsun. Bu OC değilde benzer sonuçta.
voltaj artıkça ghz artar watt arttıkça değil mesela silikon kalitesi buna göre belirlenir OC de voltajı ne kadar az verip daha fazla verim alır isen daha kaliteli bir silikon elde edersin ama fazla verip az verim alır isen düşük kalite silikon elde etmiş olursun.

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
668
İsim
Toprak
voltaj artıkça ghz artar watt arttıkça değil mesela silikon kalitesi buna göre belirlenir OC de voltajı ne kadar az verip daha fazla verim alır isen daha kaliteli bir silikon elde edersin ama fazla verip az verim alır isen düşük kalite silikon elde etmiş olursun.
Evet voltaj arttıkça doğal olarak wattda artar.
Slikon kalitesinide sen belirlemezsin, tamamen şans işi belki kötü gelir belki iyi.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,215
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Evet voltaj arttıkça doğal olarak wattda artar.
Slikon kalitesinide sen belirlemezsin, tamamen şans işi belki kötü gelir belki iyi.
hayır voltaj ile watt ın alakası yok çok ta onu zaten anlatmaya çalıştım yan bilgi voltaj artıkça watt artmaz voltaj akış hızı watt ise güçtür.

Volt gerilimdir yani anlayacağın watt ile volt arasında fark var aynı değiller birbir leri ile bağdaşmıyorlar çok.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/volt-ile-watt-arasindaki-farklar-nedir.1424345/ daha rahat anlayabilmen için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,159
Üyeler
165,939
Son üye
METO0
Top Bottom