Neler Yeni

İnceleme Victus 16 neden alınmamalı? Kötü yanları nelerdir?

Sizce hayla Nitro 16 vs. Yerine tercih edilebilir bir laptop mu?

• Tercih Edilir

• Tercih edilmez

• Kararsızım

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,210
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Anakart kalitesini limitlere bağlamak doğru değil, anakartı çöp olan Casper'da mesela 60W limiti yok. Sıcaklıktan yiyor ne yiyorsa. GPU için ise 105W zaten.
zaten limit olmaması anakartsal problem doğuruyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

anakart kalitesiz olur ise çok yıpranır tabi güçde arttıkça durum kötüleşir cortlar ya da HP gibi limit doldurursunuz bilgisayarı gene yıpranır ama eskisi kadar değil fakat görüyoruz 1 günlük değişimini ilk gün nasıl düz gidiyor 2.gün başlıyor 300-400 fps den 100-200 fps lere düşmeye ya da %1 lik fps leri görüyoruz.

Son düzenleme:

Senerr

80+ Bronze
zaten limit olmaması anakartsal problem doğuruyor.

anakart kalitesiz olur ise çok yıpranır tabi güçde arttıkça durum kötüleşir cortlar ya da HP gibi limit doldurursunuz bilgisayarı gene yıpranır ama eskisi kadar değil fakat görüyoruz 1 günlük değişimini ilk gün nasıl düz gidiyor 2.gün başlıyor 300-400 fps den 100-200 fps lere düşmeye ya da %1 lik fps leri görüyoruz.
Aslında iyi diyorsun yani, Monster ve Casper limit koymuyor bence iyi yapmıyorlar.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,210
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Aslında iyi diyorsun yani, Monster ve Casper limit koymuyor bence iyi yapmıyorlar.
bakın testlere abra bile victusdan fazla çekmiş ama ne problemi bitiyor ne çözümü.

ConquerorXIV

80+ Gold
bakın testlere abra bile victusdan fazla çekmiş ama ne problemi bitiyor ne çözümü.
katılıyorum önceden de dediğim gibi arızalar sıcaklık ile doğru orantılı mantıken de öyle yani laptop bu donanımların maximum performansını almaya çalışmak cihazı yorar.

ben hep amd cpu modelli laptop kullandım amd de bir sürü cpu power limitlerme programı var dell g15 5600hlı cihaz vardı cayır cayır yanıyordu mecbur kullanıyordum ama şuan iki adet intel cpulu cihazım var, intelde böyle bir program var mı g870 de ve omen 15 kullanayım.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,210
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
katılıyorum önceden de dediğim gibi arızalar sıcaklık ile doğru orantılı mantıken de öyle yani laptop bu donanımların maximum performansını almaya çalışmak cihazı yorar.

ben hep amd cpu modelli laptop kullandım amd de bir sürü cpu power limitlerme programı var dell g15 5600hlı cihaz vardı cayır cayır yanıyordu mecbur kullanıyordum ama şuan iki adet intel cpulu cihazım var, intelde böyle bir program var mı g870 de ve omen 15 kullanayım.
omen 15 zaten kendi limitli XTU ile ayarlıyabilirsiniz.

ConquerorXIV

80+ Gold
omen 15 zaten kendi limitli XTU ile ayarlıyabilirsiniz.
omen hubı diyorsan eco modda bile cayır cayır bu 8750h gerçi bu işlemci kronik ama yeni cihazlarda nası bilmiyorum
omen 15 bios kilidini kapattım xtu ayarı yapıyorum

Son düzenleme:

Senerr

80+ Bronze

G870'in maalesef uv olsaydı daha iyi olacaktı, sadece işlemciyi kısmanın yolu yok sanırım. Oyun modu GPU'yu 87W'a limitliyordu CPU limitlemiyorsa fanları da limitlediğinden daha kötü olabilir. Belki kullanımını sınırlandırabilirsiniz ama %20 kullandımda bile 40 veya 50W çekebileceğinden bilemedim.

Senerr

80+ Bronze
omen hubı diyorsan eco modda bile cayır cayır bu 8750h gerçi bu işlemci kronik ama yeni cihazlarda nası bilmiyorum
omen 15 bios kilidini kapattım xtu ayarı yapıyorum
Cpu limiti olmayan laptoplarda oyunlar için en akıllıca yol, oyunlarda fps sabitlemek, mesela 70 fps alıyorsam 60'a sabitliyorum cihaz baya serinliyor ama tabii ki kalkıp 80 90 fps alıyorsan onu 60 fpse sabitlemek saçma olabilir. O durumlarda yapacak bir şey yok gibi.

Hermitus

80+ Bronze
hp victus ryzen 5 7640hs-4060 modelini almayı düşünyordum ama bu sebepten dolayı vazgeçilir mi? bütçem 30 bin civarı bu fiyata ya victus 4060 alabilirim ya da 4050 acer ntiro 16. aslında sorum şu victusun işlemciyi kısıtlaması oyunlarda fps drop yaşatır mı eğer öyle bir şey oluyorsa varsın ekran kartı düşük olsun başka bir modele bakayım.

CanAbiGF

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Can
Hocalarım victus alınır mı? Yayın ve youtube videosu için kullanacağım.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,210
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
hp victus ryzen 5 7640hs-4060 modelini almayı düşünyordum ama bu sebepten dolayı vazgeçilir mi? bütçem 30 bin civarı bu fiyata ya victus 4060 alabilirim ya da 4050 acer ntiro 16. aslında sorum şu victusun işlemciyi kısıtlaması oyunlarda fps drop yaşatır mı eğer öyle bir şey oluyorsa varsın ekran kartı düşük olsun başka bir modele bakayım.
RTX 4060 Nitro 5 al RTX 4050 nitro 16 ya para vermek saçma olur 28 bine de var çünkü https://www.amazon.com.tr/Acer-AN51...59&mcid=c74f6b9d7a893807a4ea5d0fb6c0f80c&th=1 bunu alırsınız 1 tane de 8GB Ram alırsınız ya da 16 GB olan modelleri var onları alıp 16x2 yaparak 32 GB Ram yapabilirsiniz.

Hocalarım victus alınır mı? Yayın ve youtube videosu için kullanacağım.
limite girerse yayında problem çıkarabilir youtube da ben şuanlık bir şey göremedim anlık FPS düşüşleri dışında.

Hermitus

80+ Bronze
RTX 4060 Nitro 5 al RTX 4050 nitro 16 ya para vermek saçma olur 28 bine de var çünkü https://www.amazon.com.tr/Acer-AN51...59&mcid=c74f6b9d7a893807a4ea5d0fb6c0f80c&th=1 bunu alırsınız 1 tane de 8GB Ram alırsınız ya da 16 GB olan modelleri var onları alıp 16x2 yaparak 32 GB Ram yapabilirsiniz.

limite girerse yayında problem çıkarabilir youtube da ben şuanlık bir şey göremedim anlık FPS düşüşleri dışında.
35 bin bütçemin üstünde ben maksimum 30 bine falan çıkabilirim. 4050 ile 4060 arasında o kadar fark var mı? 29 bine 4050 nitro 16 var bildiğim kadarıyla soğutması ekranı vs. iyi bir model. https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...x4050-16-wuxga-notebook-fiyati,581457596.html

aaa oyunlardan çok işlemci gücü gereken battlefield gibi online oyunlar oynuyorum. ekran kartından ödün verebilirim.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Hocam benim almayı planladığım cihaz victus 16. Ben açıkçası teknik konulardan anlamam. Yazıda bahsettiğin şeylerin yüzde 90ını bilmem. Ben son kullanıcıyım. Online oyun ve rekabetçi oyunları oynamam. Hikayeli oyunlar oynarım. Günümüz oyunları dahil tüm hikayeli oyunları 60 fpsde kasmadan oynatıyorsa benlik hiçbir problem yok. Throttle falan umrumda değil. Dediğimi yapsın ben başka bir şey istemem. Ses sistemi umrumda değil sesi çıksın yeter zira evde 5+1 ses sistemim var her şeyi onunla kullanıyorum. Isınmaya gelince el yakmasın yeter daha ne istiyim.

Top Bottom