TokGame
80+
- Reaksiyon skoru
- 8
bitane indirdim şuan taratmayı açtım %1 de tarıyor pc yi olmadı flasha attım bi kaç dosyamı format atıcam.Pc açık kalırsa kötü olur ama dimi korkuyorum pc açıkkne bilgileri topluyor diyeNetten antivirüs indirip yaratmam lazım bilgisayarı ama eğer trojan masaüstünü silebiliyorsa muhtemelen sistem dosyalarını bozmuştur temiz format en garanti çözüm ama belgelerini kurtarmak için antivirusle taramam şart
Böyle bir virüste veri riski olduğu için direkt formatlayın. Trojanlar sistem dosyalarını bozar o yüzden sistem eskisi gibi olmazbitane indirdim şuan taratmayı açtım %1 de tarıyor pc yi olmadı flasha attım bi kaç dosyamı format atıcam.Pc açık kalırsa kötü olur ama dimi korkuyorum pc açıkkne bilgileri topluyor diye
Ayrıca nereden indirdiğini bulursan lütfen beni bilgilendir. Böyle şeyleri severim ?Nerden indiğini bilmediğim defender vs açıkken inmiş olan trojan masaüstünde görselde ki gibi duruyr silmeye kalktım masaüstümde ki dosyaların hepsini siliyor.Lütfen ne olur yardım edin.Nasıl silebilir yok edebilirim bu virüsü.
Temiz kurulumla format aynı işlemlerdir.Formatla Hiç Uğraşma Sıfırdan temiz kur Derim
sorun altında ki açıklmada yazıyorTrojan genelde bilgi toplamaz sistemi bozar arka kapı falan acar wormbilgi çalar ancak virüsleri tamamen silmeden flashabisey atma attıysan da bilgisayar tarafınca flasha da tara tavsiyem birkaç av kullanman ve açık kalsın bilgisayar sıkıntı olacağını sanmam
dediğiniz programı indirmiştim deneme sürümünü lisanslı şekilde var şuan pc de tarattım 2 tane trojan sildi ama virüs hala duruyor.Tam tarama çok uzun sürüyor 3 saat de %1 idi.Format atmayı düşünüyorum ama hangi siteden indirmem gerek bilmiyorum windows 10'uDisk içerisinde çok önemli bir veri yoksa temiz format öneririm.Eğer varsa ve kurtarmanız gerekiyorsa öncelikle hdd 'yi söküp ,kaspersky 'ın lisanslı ve son sürümü yüklenmiş bi versiyonu kurulu temiz bi pc ye (otomatik usb çalıştırma aktif olmasın) takıp tarama yaptırıp temizlemek.