Neler Yeni

Virüs Yedim nasıl silerim

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
412
İsim
Tekin Ayber
Flash kurucaktım ilk öğrenip öyle geçicektim
Ben de linux kullanıyorum, benim bilgisayara da virüs ve trojen bulaşmıştı, bilmem kaçıncı formattı... En sonunda bıktım, linuxe geçtim, araştıra araştıra öğrendim biraz ve inan derdi tasası windowsdan çok ama çok daha az. Ve kaç ay oldu bilmem ama hiç sıkıntı da yaşatmadı. Tavsiye ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@_Zaur_ hoşgeldiniz, siz de mint kullanıyordunuz değil mi? Linux serüveniniz nasıl gidiyor, hiç bilmeyene tavsiye eder misiniz, kolay mıdır öğrenmesi. :)

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,599
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Ben de linux kullanıyorum, benim bilgisayara da virüs ve trojen bulaşmıştı, bilmem kaçıncı formattı... En sonunda bıktım, linuxe geçtim, araştıra araştıra öğrendim biraz ve inan derdi tasası windowsdan çok ama çok daha az. Ve kaç ay oldu bilmem ama hiç sıkıntı da yaşatmadı. Tavsiye ederim.

@_Zaur_ hoşgeldiniz, siz de mint kullanıyordunuz değil mi? Linux serüveniniz nasıl gidiyor, hiç bilmeyene tavsiye eder misiniz, kolay mıdır öğrenmesi. :)
Yazdığımız konuya ithafen. Linuxa virüs bulaştığını sanıyor arkadaş.
Oyuna girince siyah ekran felan diyorda bence Wine yada başka dönüştürücü felan sıkıntısıdır. Amd driver demiş driver sıkıntısıda olabilir. neyse arkadaşın ne sistemde kullandığını bilmiyorum zaten.

Bana gelince Linux mint serüvenim güzel gidiyor. Ah şu Nvidianın eski kartlarına destek gelse keşke.

Şimdilik ekran kartlarımı sattım, Ben kasaya, kasada bana bakıyor :D
Kutusu açılmamış Rtx 4060 satanlara atak yapıyorum 300 dolarla :D bakalım kim makul fiyata bırakır kartı

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
412
İsim
Tekin Ayber
Yazdığımız konuya ithafen. Linuxa virüs bulaştığını sanıyor arkadaş.
Oyuna girince siyah ekran felan diyorda bence Wine yada başka dönüştürücü felan sıkıntısıdır. Amd driver demiş driver sıkıntısıda olabilir. neyse arkadaşın ne sistemde kullandığını bilmiyorum zaten.

Bana gelince Linux mint serüvenim güzel gidiyor. Ah şu Nvidianın eski kartlarına destek gelse keşke.

Şimdilik ekran kartlarımı sattım, Ben kasaya, kasada bana bakıyor :D
Kutusu açılmamış Rtx 4060 satanlara atak yapıyorum 300 dolarla :D bakalım kim makul fiyata bırakır kartı
Yok konu sahibi daha Kali kuramamış bile, windows takılıyor şuan :)

Kaliyi öğrenmek için sanırım usb belleğe kurmak istemiş. Windows işkencesi, hala kabuslardan kurtulamamış... Linux candır, windows saçmalığına ilaçtır, dedim, kullanabilene tabi. Ama hani Kali Linux ilk defa linux kullanacak biri için ağır gelmez mi, sen bilir misin? Ben hiç Kali kullanmadım.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,599
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Yok konu sahibi daha Kali kuramamış bile, windows takılıyor şuan :)

Kaliyi öğrenmek için sanırım usb belleğe kurmak istemiş. Windows işkencesi, hala kabuslardan kurtulamamış... Linux candır, windows saçmalığına ilaçtır, dedim, kullanabilene tabi. Ama hani Kali Linux ilk defa linux kullanacak biri için ağır gelmez mi, sen bilir misin? Ben hiç Kali kullanmadım.
Hala windows kullanıyorsa Kaspersky free kullansın. Gmail ile aktifleşiyor ve tüm sistemi onarıyor.

Kali Linux kullanmıştım çok garip bir şekilde Ubuntudan daha hafif işletim sistemi. Başlat menüsü ubuntu gibi takılma hissi vermiyordu. Tonlarca heck programı var arayüzü olmadan.
Yani terminal gibi açılıyor harflerle yazıp enterleyip programı kullanıyon.

Kullanmama sebebim. Kurulu bir şekilde içinde browser yoktu. Program indirme yeride yoktu Mint gibi nereden browser indireceğimi bulamadım için silmiştim. Şimdi en güncel hali nasıl hiç denemedim. Belkide browser eklemişler.

Ben olsam kullanmam. Çünkü heck yapacak hevesli yaşları geçtim. :D

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
412
İsim
Tekin Ayber
Hala windows kullanıyorsa Kaspersky free kullansın. Gmail ile aktifleşiyor ve tüm sistemi onarıyor.

Kali Linux kullanmıştım çok garip bir şekilde Ubuntudan daha hafif işletim sistemi. Başlat menüsü ubuntu gibi takılma hissi vermiyordu. Tonlarca heck programı var arayüzü olmadan.
Yani terminal gibi açılıyor harflerle yazıp enterleyip programı kullanıyon.

Kullanmama sebebim. Kurulu bir şekilde içinde browser yoktu. Program indirme yeride yoktu Mint gibi nereden browser indireceğimi bulamadım için silmiştim. Şimdi en güncel hali nasıl hiç denemedim. Belkide browser eklemişler.

Ben olsam kullanmam. Çünkü heck yapacak hevesli yaşları geçtim. :D
Kasper kullanıyormuş zaten ama fayda etmemiş.
Formattan başka çaresi yok .

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,599
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Virüs yedim kali linux kurarken indirdiğim iso virüslüymüş kaspersky'da bir şey yapamıyor dosya c diskinde kendini 120 den fazla kez kopyalamış ne yapabilirim
Hangi windows u kullanıyorsun?
Kaspersky free kurup
sonra virüs database güncelleyip sonra tam tarama yaptın mı?

Zzabuza

80+ Bronze
Ne yapacaksınız siz kaliyi

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,599
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Kasper kullanıyormuş zaten ama fayda etmemiş.
Formattan başka çaresi yok .
Virüsün sistemi çökerttiği pc yi kaspersky ile kurtarmıştım ben ya nasıl olur. yanlış bişey yapmış olmalı

Ctrl+alt+delete bile açamıyordum :D

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
412
İsim
Tekin Ayber
Virüsün sistemi çökerttiği pc yi kaspersky ile kurtarmıştım ben ya nasıl olur. yanlış bişey yapmış olmalı

Bilemiyorum ama fidye virüsü mü yedi acaba... tam ben de anlamam ya o kadar :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,780
İsim
Arda doğan
Orjinal sitesinden indirdiysen başka bir yerden virüs yemişsindir veya dediğim gibi uyuyan bir virüs veya trojendir. Tüm disklere format atarsan ancak çözülür. Linux iyi tercihtir ama dual boot yapacaksan grub sorun çıkarabilir, ama sadece kali kullancaksan linux candır.
Tek tek tüm dosyalara kendim baktım eskiden az çok virüs yazma ile uğraştım sonra eski sistemim kötü olduğundan Windows dosyalarının çoğunu biliyorum tek tek baktım kestirmediklerimi sildim hallettim

Tek tek tüm dosyalara kendim baktım eskiden az çok virüs yazma ile uğraştım sonra eski sistemim kötü olduğundan Windows dosyalarının çoğunu biliyorum tek tek baktım kestirmediklerimi sildim hallettim

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,599
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Kardeşim sorunun halloldu mu? Hiçbişey anlamadım da

Eski sistem kötü olduğundan windows dosyalarının ne olduğunu biliyorum

Bu sözü nasıl anliyim?

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
412
İsim
Tekin Ayber
Virüs ya da trojen gibi şeyler öyle temizlenmez ya neyse, kolay gele konu sahibine.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,780
İsim
Arda doğan
Virüs ya da trojen gibi şeyler öyle temizlenmez ya neyse, kolay gele konu sahibine.
Eyw geçenlerde yama indirmiştim rat mı yedim virüs mü anlamadım ama yamayı kurarken oyun dosyasına kurmalı normalde bu kendisine program dosyasında klasör açmış ordan çaktım full sildim

Eyw geçenlerde yama indirmiştim rat mı yedim virüs mü anlamadım ama yamayı kurarken oyun dosyasına kurmalı normalde bu kendisine program dosyasında klasör açmış ordan çaktım full sildim
Kardeşim sorunun halloldu mu? Hiçbişey anlamadım da

Eski sistem kötü olduğundan windows dosyalarının ne olduğunu biliyorum

Bu sözü nasıl anliyim?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,072,419
Üyeler
170,359
Son üye