Virüs'ün amacı nedir ?

leaker001

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
638
mesela ben bi dosya oluşturuyorum içinde de oyun var bide içine virüs atıyorum kodluyorum her neyse artık.adam da indiriyor bulaşıyor. bunun bana ne faydası olur ki ? ( yapıcağımdan değil sadece böyle yapanların amacı ne onu öğrenmek istiyorum)

mesela ben bi dosya oluşturuyorum içinde de oyun var bide içine virüs atıyorum kodluyorum her neyse artık.adam da indiriyor bulaşıyor. bunun bana ne faydası olur ki ? ( yapıcağımdan değil sadece böyle yapanların amacı ne onu öğrenmek istiyorum)
Sanırım genelde bilgisayara erişmek için, ayrıca verilerini toplayıp senin banka hesabına bile erişebilir belki bu sayede. Oyun diye başlayıp, mahkemede bitirebilirsin sonu :ROFLMAO:, tabii biraz aşırı ihtimaller bunlar.

Bazı virüsler bir siteye giriş yaptığında giriş bilgilerini kopyalayabilir yapan kişinin e postasına yollabilir. Örnek olarak seneler öncesi Knight oynarken giriş bilgilerini çalıyorlardı :D öte yandan sana mining bile yaptırabilir arka planda çalışarak

Bazı virüsler bir siteye giriş yaptığında giriş bilgilerini kopyalayabilir yapan kişinin e postasına yollabilir. Örnek olarak seneler öncesi Knight oynarken giriş bilgilerini çalıyorlardı :D öte yandan sana mining bile yaptırabilir arka planda çalışarak
mining sıkıntılı tek korktuğum o

Bilgi çalar performans düşüürür

Hocam bazı ileri seviye fidye virüsleri sizin dosyalarınızı özel kodlarla şifreliyor ve masaüstünüze metin belgesi koyuyor, bu metin belgesinde bitcoin hesap numarası oluyor ve sizden para talep ediyor. Bu taktiği genellikle iş adamlarının bilgisayarlarında denerler, anlattıklarım bizzat başıma gelmişti metin belgesinde 1000 dolar para istediklerini söylüyorlardı benim eski bilgisayarım zaten 200 dolar etmiyordu😁. Format atmıştım düzelmişti.

Hocam bazı ileri seviye fidye virüsleri sizin dosyalarınızı özel kodlarla şifreliyor ve masaüstünüze metin belgesi koyuyor, bu metin belgesinde bitcoin hesap numarası oluyor ve sizden para talep ediyor. Bu taktiği genellikle iş adamlarının bilgisayarlarında denerler, anlattıklarım bizzat başıma gelmişti metin belgesinde 1000 dolar para istediklerini söylüyorlardı benim eski bilgisayarım zaten 200 dolar etmiyordu😁. Format atmıştım düzelmişti.

''Fidye virüsü'' diye bir şey yok, ''fidye yazılımı'' var.

ÇOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK amacı vardır
mesela bilgisyarınadaki dosyaları bozup kendi bilgisayarına aktarıp fidye istiyebilir
veya musallat.exe gibi bilgisyarını yavaşlatabilir
veya mining yapabilir
veya ...

:D bi ara benim başıma da bi virüs gelmişti slanderman di dosyanın adı sürekli kendini kopyalıyordu aşırı korkmuştum böyle gülücüklü metin belgeleri falan beni silemezsin değişik değişik şeyler yazmıştı ing olarak. ethernet kablosunu çektim kopyalaması durdu sonra tek tek sildim düzeldi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam kredi kartı bilginizle ne yapabnbilir sizce
kredi kartım yok :cool:

Geri