Neler Yeni

Vitesi Boşa Almak Yakıt Tüketimini Arttırırmı?

Arthur61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Samet Albayrak
Tesekkür ederim detaylı cevabın için. Yokuş aşağı inerken arabanın deviri arttığı için hararet yaparmı diye endişeleniyordum. Motorda yanma devam etmiyorsa ısınacağı bir olayda olmuyor anladığım kadarıyla. :)
Rica ederim, Aynen dediğiniz gibi. Zaten aracınızın bakımı tamamsa uzun yolda veya yokuş aşşağı araba kolay kolay hararet yapmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,204
İsim
Murat Orhan
Merhaba arkadaslar
Boş yolda veya yokuş aşağı arabayla giderken bir yüksek vitese alıp gaz vermeden ilerlemekmi daha az yakar yoksa boşa almak mı. Duyduğum kadarıyla gaza basmadığımız sürece yakıt pompası içeriye yakıt ateşlemediğinden dolayı yakıt sarfıyatı olmuyormuş. Ne kadar doğru bilmiyorum. Cevaplarınızı bekliyorum.
Araba Ford Fusion 2004 1.6
Yokus aşağı giderken mümkün olan en yüksek vitese alıp öyle gitmek her zaman en az yaktıranı, boşa alıp gitmek her zaman en fazla yaktiranidir.

Lunchx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Hasan Ciftci
Aracta viteste iken eger yokus assagiya inerken zaman motor u birnevi kendisi calisitiyor bosta olunca arac rolantide calistigi icin daha fazla yakar. Tabi bu sey frenlerin omrunude arttirir yokus assagiya vites ile inmek.

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,284
İsim
Berkecan Ergin
Hareket halinde ki araç boştayken daha çok yakar, boştayken çok yakıyor dedik diye duraklama anında ayağınız debriyajda basılı durmayın :D

dalgakıran06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
Enes
boşa alınca az yakar diye bi durum yok yüksek hızda giderken boşa attın piston zaten gittiği devirde çalışır yani aynı hızda viteste olsun olmasın aynı yakıt ve hava motora alınır. kısaca özet: az yakmaz aynı yakar (eskiden oto tamirciydim)

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,580
İsim
Hakanbey
Otobanda yüksek yol Bossa uzun bir rampa varsa boşa atarım 10km den fazla bosla gittiğim yerler olmuştur hiç fren yapmadan tabi trafikte tehlikeli yada dik rampalarda virajlı yollarda v.s yakıt tüketimi 0.7 litre tuketiyordu 100km de
Mesaj otomatik birleştirildi:

Turbosuz eski araçlarda boşta daha az yaktığını biliyorum mesela karbüratör lu araclarda viteste gaza basmasaniz bile yakıt tüketir

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yasin özkartal
Merhaba arkadaslar
Boş yolda veya yokuş aşağı arabayla giderken bir yüksek vitese alıp gaz vermeden ilerlemekmi daha az yakar yoksa boşa almak mı. Duyduğum kadarıyla gaza basmadığımız sürece yakıt pompası içeriye yakıt ateşlemediğinden dolayı yakıt sarfıyatı olmuyormuş. Ne kadar doğru bilmiyorum. Cevaplarınızı bekliyorum.
Araba Ford Fusion 2004 1.6
enjektörlü araba ise viteste iken tekerlerden aldığı güç ile döner ve içeriye yakıt göndermez ancak boş a aldığın zaman motor tekerleklerle olan bağlantısnı kestiği için durmaması için içeriye sürekli yakıt gönderir ve daha fazla yakıt yakarsın o yüzden boşa almamak daha iyi yakıt tüketimi için ayrıca fren diskleri için boşta araba daha hızlı ivmelenir ve daha çok frene basarsın

Top Bottom