Wardogs CPU Kullanımı %100

Cadyy

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
43
Ben yeni çıkan wardogs oyununu oynuyorum ve işlemcim %100 iken ekran kartım %90 küsürlerde geziyor. Ekran kartım amd rx6750xt ve işlemcim ryzen 5 7500f
Oyunun optimizasyonu sorun olabilir ama normalde ekran kartının yüksek olması gerektiğini biliyorum. Eğer normalse bunu doğrulayın ama değilse beni bilgilendirin
Bu durumun sebebi sadece bir ayar olabilir veya tamamen oyunla alakalı olabilir bilmiyorum

Oyunun optimizasyonu iyi değil. Bu yüzden GPU kullanımı dengesiz zaten. Ama işlemci tüketimi %100 olmamalı, orada bir yazılımsal sorununuz var gibi duruyor. Ben de 5700X 4060, 32 GB bellek ile oynuyorum. CPU tüketimi %40-60 civarında geziyor. Yer yer %80 bulabiliyor, ama BF6 kadar kötü değil.

Ama oyunun bellek tüketimi sorunlu, çok büyük sızıntı var. 32 GB Bellekte oyun menüde 22 GB Bellek tüketiyor. Oyunda ise 22-26 GB kadar varıyor. Eğer 16 GB bellek varsa takviye şart, oyunu oynatıyor ama takılmalar o yüzden yaşanıyor olabilir.

Bağlantıda önerdiklerimi harfiyen uygulayın. Eksik bir sorun varsa çözecektir.
AMD ayarlarını sıfırlayın, konudaki AMD Raedon ayar videosuna bakın. İşlemci için OC varsa sıfırlayın ve varsayılanda dursun. Keza güç modu yüksek, nihai falansa dengeliye geri çekin ve güç modunun ayarlarını varsayılana sıfırlayın.

Oyun içi ayarlarda genelde düşükte tutuyorum, çünkü FPS oranları iyi değil. Daha akıcı olması adına öyle kullanıyorum.

Ağ detayı orta ve altında olunca çimen, ağaç yaprakları doritos cipsleri gibi gözüküyor. Bu başta mantıklı olabilir diye düşünebilirsin, ama çimen içine gireni etkiliyor. Görüntü işleme ise en düşük ayarda Ambient Occlusion ayarı kapandığından, pencere içlerinin daha iyi gözükmesini sağlıyor. Oyunda herhalde avantaj sağlayan tek ayar bu. Betada gölgeleri de kapatabiliyordunuz, ama çok avantaj sağladığından çıkışta gölge kapatmayı kaldırdılar.

Ben bir videoya bakıp efektleri de orta yapmışım, galiba ışıklandırmaya etkisi var. Test edin yüksek ve düşükte eğer fark varsa yüksek tutun. Işıklandırma kalitesi yüksekken, etraf daha net ve iyi gözüküyor. Keza doku ayarlarında da VRAM sorunun yoksa gösterdiğim şekilde kullanmak etrafı daha net gösteriyor.

FSR ayarını falan da dengeli veya kalite deneyin.

2026-09-19_21-11.webp

2026-09-19_21-25.webp

Ayrıca kalite ayarlarında üstüne gelince sağ altta GPU, CPU ve VRAM etkisi yazıyor. Orada CPU orta ve yüksek etki eden ayarları düşürmeyi deneyin. CPU tüketimine etkisi olacaktır.

2026-09-19_21-29.webp

Bunun dışında arka planda CPU tüketen uygulamalar varsa azaltın. Anakartınızda Wifi adaptörü varsa aygıt yöneticisinden devredışı bırakın.

Geri