WİNDOS 11 RAM KULLANIMI

mint stabil bir dağıtım değil tonla hatası var, en kötüsü bloat yapıyor
mint şu an piyasadaki çoğu işletim sisteminden daha kararlı öncelikle. Adamlar kararlı olsun diye bazen eski kernelleri bile kullanıyorlar. bloat dediklerinin de hepsini kullanıyorum ben gereksiz herhangi bir şey görmedim henüz.

mint şu an piyasadaki çoğu işletim sisteminden daha kararlı öncelikle. Adamlar kararlı olsun diye bazen eski kernelleri bile kullanıyorlar. bloat dediklerinin de hepsini kullanıyorum ben gereksiz herhangi bir şey görmedim henüz.

1768386570050.webp

daha fazla atmaya üşendim valla

Alıntıyı görüntüle

daha fazla atmaya üşendim valla
dediğim gibi masaüstümde 700mb yiyordu laptopta 1.5 civarıydı çözdüm sorunu. Benim forumumu bana atıp ne kanıtlamayı planlıyorsun.

dediğim gibi masaüstümde 700mb yiyordu laptopta 1.5 civarıydı çözdüm sorunu. Benim forumumu bana atıp ne kanıtlamayı planlıyorsun.
kendin sorun yaşamışsın ve bana sorunsuz olduğunu iddia ediyorsun :D
şuana kadar ben mint de dahil tonla dağıtım kullandım ve mint hakkında düşüncelerim hiç pozitif değil

kendin sorun yaşamışsın ve bana sorunsuz olduğunu iddia ediyorsun :D
şuana kadar ben mint de dahil tonla dağıtım kullandım ve mint hakkında düşüncelerim hiç pozitif değil
benim yaşadığım işletim sistemi ile alakalı değildi ki olsa bile düzeltilebiliyor. Mint hakkında düşüncelerin sana özel ben öneri yaptım sadece.

Valla bende 32 var. Yetiyo gibi. Ama sistemime yakışan 48gb şu yeni çıkanlardan. Bide düşük gecikme lazım da alınmaz şuan
DDR 4 3200mhz bunun dadını nerden bilsin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Chrome, Spotify falan gayet kaynak tüketen uygulamalar. Bunlar açıkken normal. Yine de Spotify, Discord gibi uygulamaları sistem başladığı gibi kullanmıyorsanız, uygulama ayarlarından bunların otomatik başlamasını kapatın. Ben şahsen Steam, Discord, Spotify gibi uygulamaları kendim açıyorum.

Chrome için kullandığın uzantıların görselini atın, sıkıntılı olduğunu düşündüğüm uzantı varsa belirteyim.

Mesela Ublock Origin tarzı kaliteli bir reklam engelleyici yoksa yükle. Hatta diğerlerini kaldır sadece Ublock yükle. Büyük ihtimalle Chrome'da lite çalışacaktır ama yeterli olacaktır. Görseldeki iki filtreyi de açın.

Alıntıyı görüntüle

Spotify için şu ayarları yapın. Ayrıca aktif dinlediğiniz oynatma listelerini indirin, indirmediğiniz sürece sistem ve internet kaynağı tüketecektir.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

En son olarak Wintoys için önerdiğim ayarları uygulayın. Bir miktar kaynak tüketimi azalacak ve efektleri en optimal şekilde ayarladığımızdan sistemi de akıcılaştıracaktır.

aga sadece bunlar kurulu
pc açılınca da sadece vanguard ve amd ekran kartı driver açılıyor
1768388048548.webp

DDR 4 3200mhz bunun dadını nerden bilsin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aga sadece bunlar kurulu
pc açılınca da sadece vanguard ve amd ekran kartı driver açılıyor
Alıntıyı görüntüle
AdGuard yerine Ublock Origin Lite yükleyin daha az kaynak tüketir ve açıkcası çoğu konuda daha iyidir. VPN uzantısını keza kullanmadığınız sürelerde devredışı bırakın. Browser lock de keza. Şu uzantı ile hızlıca uzantıları devredışı bırakabilirsiniz. Ben de kullanıyorum.

Kullanımı basit önce uzantı simgesinde araç çubuğuna sabitleyin.

2026-01-14_14-07.webp

Sonra aktif olarak kullanmadığınız uzantılara tıklayın grileşince devredışı olacaklar. Açıkcası ben o iki uzantıdan da kurtulmanızı öneririm. O VPN uzantıları çok da güvenli değiller. Ara sıra VPN kullanıyorsanız Proton VPN uygulamasını yüklemenizi öneririm. Discord vb. için ise GoodbyeDPI yöntemini kullanmanızı öneririm. Hatta Türk NET, Netspeed, Millenicom vb. küçük bir ISS ise DNS ile bile Discord girebilirsiniz. Ben Netspeed ile modem üzerinden Cloudflare ayarlı (isterseniz ağ bağdaştırıcısı veya tarayıcı ayarından da DNS değiştirebilirsiniz) ile DC giriyorum.

2026-01-14_14-08.webp

Yukarda önerdiğim Wintoys ayarları dışında da yapabileceğiniz bir şey yok. Windows boşta 3-5 GB tüketiyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: Muem
Zorin de bile guvenlik merkezi açınca 3gb ram a çıkıyor, kaparsam 1.8 civarı
Windows 11, 24 ile 25 arasında bile fark var.
Limux ve windowsta oyle abartılı bir fark yok.
Min bosta artık 3gb lar normal.
Bir tarayıcı ve arkada bir uygulama aç ort 5 gb ye çıkıyor..

16gb ramim var ve pc boştayken 5 gb ram kullanıyor normal mi? yeni format attım sadece chrome lol amd driverları ve spotify yüklü
debloat yapmadan bu ram usage düşmez, bendede 12 ram var leptopta, revios kurulu 1.8 gb kullanımı var, 10.2 gb boş, zaten debloat yoksa usagenin önemi yok boş boş kendini şişiriyor o usage yetmedigi gibi

16gb ramim var ve pc boştayken 5 gb ram kullanıyor normal mi? yeni format attım sadece chrome lol amd driverları ve spotify yüklü
Bende boşta 9 çekiyor. Şükret

• Hahaha
Reaksiyonlar: Muem
Geri