Chrome, Spotify falan gayet kaynak tüketen uygulamalar. Bunlar açıkken normal. Yine de Spotify, Discord gibi uygulamaları sistem başladığı gibi kullanmıyorsanız, uygulama ayarlarından bunların otomatik başlamasını kapatın. Ben şahsen Steam, Discord, Spotify gibi uygulamaları kendim açıyorum.
Chrome için kullandığın uzantıların görselini atın, sıkıntılı olduğunu düşündüğüm uzantı varsa belirteyim.
Mesela Ublock Origin tarzı kaliteli bir reklam engelleyici yoksa yükle. Hatta diğerlerini kaldır sadece Ublock yükle. Büyük ihtimalle Chrome'da lite çalışacaktır ama yeterli olacaktır. Görseldeki iki filtreyi de açın.
uBlock Origin is not just an “ad blocker“, it's a wide-spectrum content blocker with CPU and memory efficiency as a primary feature. Developed by Raymond Hill.
ublockorigin.com
Alıntıyı görüntüle
Spotify için şu ayarları yapın. Ayrıca aktif dinlediğiniz oynatma listelerini indirin, indirmediğiniz sürece sistem ve internet kaynağı tüketecektir.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
En son olarak Wintoys için önerdiğim ayarları uygulayın. Bir miktar kaynak tüketimi azalacak ve efektleri en optimal şekilde ayarladığımızdan sistemi de akıcılaştıracaktır.
FPS artırmaz ama gereksiz veri çeken hizmet vb. kapatıp, Windows'un sunduğu ama araştırıp bulamayacağınız ayarları hızlıca açmanızı sağlar.
Wintoys için şu ayarları öneririm.
Unlock the full potential of the operating system and control every aspect of the experience in a safe and time-saving manner. You can configure, optimize, clean, repair, and tweak Windows to your preference, having all the settings you need at your fingertips.
apps.microsoft.com
En iyi performans seçip, sonrasında ise işaretlediklerimi siz de uygulayıp kapatın.
Shutup10 vb. yazılımlar da kullandım. Bunlar bir tık sorun çıkarabiliyor. O yüzden Wintoys yeterli.