Neler Yeni

Windows 11 tanıtımı yorumlama

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Bu yıl her lansmanda olduğu gibi yine uzaktan görüşme ve iş çok öne çıkarıldı, bunları bunu okuyan 100 kişiden 99'u önemsemiyordur geçiyorum.

Öncelikle bana göre tanıtımda bahsi geçmeyen çok fazla şey vardı. Bize hep bir şeylerin kişiselleşmesinden bahsedildi ancak gizliliğimizden bahsedilmedi. Windows 11'in ev gibi hissettireceği söylendi ama ev kadar güvenli olup olmayacağı söylenmedi. En önemlisi, ne zaman çıkacağı söylenmedi.
Sunucu kişi de Apple'ın sunucularından ders alsa daha güzel bir tanıtım izleyebilirdik.
Bu daha fazla entegrasyon olayını hiç sevmedim. Teams'i ben online ders dışında kullanmazken masaüstümde ne yapayım. Xbox Gamepass'ı neden bir uygulamadan alıp başkasına taşıyor. Çok gereksiz şeyler. Windows'u ne kadar sevsem de işte Linux dağıtımları ve MacOS ile burada ayrılıyor.

Tabii güzel şeyler de oldu.
Auto HDR demek sonunda belki HDR kullanacağım demek mesela. Oyun yapımcıları HDR'ı çok takmadığı için Windows biz takalım demiş, güzel olmuş.
Direct Storage, Nvidia'nın tanıtımında söylendi ve bir daha bahsi bile geçmedi. Buna saklanıyormuş demek. Herhalde desteğin gelmeye başlaması 2022 filan olur.
Android uygulamarını çalıştırabilmek, tabii ki bu da güzel. Eğer Google Play Hizmetleri desteği ve klavye-mouse desteği veren uygulamalar geliştirilirse emülatörlere güvenmemize gerek kalmaz artık.

Evet, ben bunları düşünüyorum, siz de yorumlarınızı eksik etmeyin.

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,541
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Hocam resmi olarak çıkış tarihi var mı? Göremedim yazında

İbrahim Özel

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Emülatörler için bir sela okuyalım. Bu arada oyunların artık boş yer varsa direkt ekran kartı VRAM'ine yüklenmesi güzel oldu. Böylece RAM kullanımı azalacak. Droplar da bir nevi azalacak.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam resmi olarak çıkış tarihi var mı? Göremedim yazında
Resmî çıkış tarihi olmadığını belirttim, bir yerde bulursam güncellerim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Emülatörler için bir sela okuyalım. Bu arada oyunların artık boş yer varsa direkt ekran kartı VRAM'ine yüklenmesi güzel oldu.
Sela okuyalım gerçekten, bu uygulamaların güvenliği, gizliliği vs bile kaç yıldır araştırılmadı, kim bilir milletin verisini nasıl sömürmüştür.

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,418
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
İzleyemedim ama,
WIN10 her işimi görürken geçmeyi düşünmüyorum.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,257
İsim
Fatih
Resmi bir çıkış tarihi veya ücretsiz yükseltme vs konularından bahsedilmeliydi ama bahsedilmedi.

Ya bugün ya yarın belli olur bu detaylar.

En çok Android uygulamalarını çalıştıracak olması sevindirdi beni. Emülatörlerle uğraşmak can sıkıcıydı. iOS kullanan birisi olarak bazen Android uygulamalarına ihtiyaç duyuyorum. Bu benim için gayet iyi oldu.

Kısacası Windows 11 öyle sadece arayüz güncellemesi değil. Beğendim.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Her kesime hitap etmesini ben beğendim.
Ben de ancak hitap şeklini beğenmedim. Bu sene gizliliğe Google, neredeyse bütün veri pazarının dörtte üçüne hakim olan Google bile çok değinmişken Microsoft hâlâ "kişiselleştirme"den bahsetti.

İbrahim Özel

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Resmî çıkış tarihi olmadığını belirttim, bir yerde bulursam güncellerim.

Sela okuyalım gerçekten, bu uygulamaların güvenliği, gizliliği vs bile kaç yıldır araştırılmadı, kim bilir milletin verisini nasıl sömürmüştür.
Ayrıca sistemi yavaşlatıyor ve uygulamaları da öyle ahım şahım güzel çalıştırıyorlar sayılmaz. Windows'a direk entegre olacağı için daha performanslı olacağını düşünüyorum.

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,418
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
Resmi bir çıkış tarihi veya ücretsiz yükseltme vs konularından bahsedilmeliydi ama bahsedilmedi.

En çok Android uygulamalarını çalıştıracak olması sevindirdi beni. Emülatörlerle uğraşmak can sıkıcıydı. iOS kullanan birisi olarak bazen Android uygulamalarına ihtiyaç duyuyorum. Bu benim için gayet iyi oldu.

Büyük ihtimal ücretsiz yükseltme olur. Çıkış tarihi söylenmemesi gayet normal bence.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler

Sanki eylülde indirmeye açılır gibi. Aralık'ta zaten tatil yapıyorlar o zamana kalmaz ve fall update yerine geçer.

Büyük ihtimal ücretsiz yükseltme olur. Çıkış tarihi söylenmemesi gayet normal bence.
Neredeyse kesinlikle ücretsiz yükseltme olacak diyebilirim. Windows için Windows 10'u kullanmaya devam eden kişi sayısı ne kadar az olursa o kadar iyi. Aynı şekilde geliştiricilere de.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,257
İsim
Fatih
Sanki eylülde indirmeye açılır gibi. Aralık'ta zaten tatil yapıyorlar o zamana kalmaz ve fall update yerine geçer.
Olabilir ama ben Eylül'e kadar sabredemem :D Hemen indirip deneyimlemeyi çok istiyorum.

Zaten Windows 10 21H2 sürümü o sıralar gelecekti. O iptal olunca büyük ihtimal o zamanlarda Windows 11'i yayınlarlar.

Ama tanıtıma baktığımda hazır gibiydi sanki. Windows 10 ilk tanıtıldığındaki hali ile final sürümü arasında çok fark var.

Microsoft sürpriz yapıp erken de indirmeye açabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,807
Üyeler
164,564
Son üye
Key56
Top Bottom