Neler Yeni

Windows`a elveda. Merhaba Linux Mint

Yusuf98

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yusuf
Selam arkadaşlar İnternete güvenli erişim için bir süre önce bu kararı verdim ama nasip bu günlereymiş.
Şöyle ki PC de 1 ssd vardı windows 10 ve herşeyi ordan yürütüyordum. Yok dedim olmaz böyle.
2 adet ssd aldım
Yeni ssdlerden birisine İnternete erişim için Linux mint kurdum.
Diğer yeni diske Win 10 kurulum yaptım internete erişimi kapalı ve 3d tasarım programları kurdum
Eski SSD diski de formatladım tertemiz.. Boşta 1gb ram kullanan Win 10 pro kurdum Oyunlar için. İnternete erişimi kapalı.
İnternete Erişim kapalı derken Lan kabloyu söküp işlerimi hallediyorum Windows sistemlerde 😀

Gerçi Linux`u önceki zamanlarımda HDD ye kurulum yaparak biraz kurcalamıştım bilgi edinmiştim, ama şuanda çok rahatım kullanmak anlamında.
Uefi kurulum yaptım SSD de fişek gibi çalışıyor güzelim mint.
:kedi: Windows tan bile hızlı açılıp kapanıyor sanki.

Hatta Printscreen düğmesine dokununca direk Ekran resimini nereye kaydetmemi önerirsin diye pencere açılıyor. Çok rahat çok profesyonel.

Boşta 1800mb ram tüketiyordu. Bir ayarı kapattım 1000mb ram tüketimine indi şuanlık Boşta stabil 1gb ram kullanımı var.
Aşırı ram tüketince sisteme restart at gibi bir ayardı. Ayarı kapattım gitti. Zaten restart yersem kafayı yerim, ne oldu bilgisayara? diye.

Alıntıyı görüntüle

Çok çok temiz, Çok sade, Telemetri toplamayan, ıvır zıvır gereksiz özellikler barındırmayan. Yani tam bilgisayar nasıl olur öyle bir güzellik bu işletim sistemi.
Nasıl söylesem bilemiyorum. Mint kullandığımda tüm PC kontrolün kendimde olduğunu hissediyorum sanki. Ayarlar hepsi göz önünde gizli saklı bir şeyi yok.

Windows ise Mobilite işletim sistemine dönüştürüyor kendisini. Tıpkı mobil cihazlara çeviriyor gibi hiss uyandırıyor sistem menülerinden. Çok yakında Reklamlar felan göstermeden başlat menüsünü bile açamazsınız benden söylemesi. Gitsinler Yapay zekalarıyla oynasınlar şu Hi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Selam arkadaşlar İnternete güvenli erişim için bir süre önce bu kararı verdim ama nasip bu günlereymiş.
Şöyle ki PC de 1 ssd vardı windows 10 ve herşeyi ordan yürütüyordum. Yok dedim olmaz böyle.
2 adet ssd aldım
Yeni ssdlerden birisine İnternete erişim için Linux mint kurdum.
Diğer yeni diske Win 10 kurulum yaptım internete erişimi kapalı ve 3d tasarım programları kurdum
Eski SSD diski de formatladım tertemiz.. Boşta 1gb ram kullanan Win 10 pro kurdum Oyunlar için. İnternete erişimi kapalı.
İnternete Erişim kapalı derken Lan kabloyu söküp işlerimi hallediyorum Windows sistemlerde 😀

Gerçi Linux`u önceki zamanlarımda HDD ye kurulum yaparak biraz kurcalamıştım bilgi edinmiştim, ama şuanda çok rahatım kullanmak anlamında.
Uefi kurulum yaptım SSD de fişek gibi çalışıyor güzelim mint.
:kedi: Windows tan bile hızlı açılıp kapanıyor sanki.

Hatta Printscreen düğmesine dokununca direk Ekran resimini nereye kaydetmemi önerirsin diye pencere açılıyor. Çok rahat çok profesyonel.

Boşta 1800mb ram tüketiyordu. Bir ayarı kapattım 1000mb ram tüketimine indi şuanlık Boşta stabil 1gb ram kullanımı var.
Aşırı ram tüketince sisteme restart at gibi bir ayardı. Ayarı kapattım gitti. Zaten restart yersem kafayı yerim, ne oldu bilgisayara? diye.

Alıntıyı görüntüle

Çok çok temiz, Çok sade, Telemetri toplamayan, ıvır zıvır gereksiz özellikler barındırmayan. Yani tam bilgisayar nasıl olur öyle bir güzellik bu işletim sistemi.
Nasıl söylesem bilemiyorum. Mint kullandığımda tüm PC kontrolün kendimde olduğunu hissediyorum sanki. Ayarlar hepsi göz önünde gizli saklı bir şeyi yok.

Windows ise Mobilite işletim sistemine dönüştürüyor kendisini. Tıpkı mobil cihazlara çeviriyor gibi hiss uyandırıyor sistem menülerinden. Çok yakında Reklamlar felan göstermeden başlat menüsünü bile açamazsınız benden söylemesi. Gitsinler Yapay zekalarıyla oynasınlar şu Hint`liler.
😂
Linux geçilmez güvenilir değil paramızı her an çalabilir 100 milyon insanda 1k kişisini çalabilir oyun hilelere karşı güvenlik var mı internetten kaçak video müzik film indirirken koruma var mı bilinmiyor örnek Windows 10 milyon koruma dosyası varsa linux 1k vardır yani bu konuda linux tecrübeli değil.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,472
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı

Linux geçilmez güvenilir değil paramızı her an çalabilir 100 milyon insanda 1k kişisini çalabilir oyun hilelere karşı güvenlik var mı internetten kaçak video müzik film indirirken koruma var mı bilinmiyor örnek Windows 10 milyon koruma dosyası varsa linux 1k vardır yani bu konuda linux tecrübeli değil.
Yılın son şakalarını yapıyorsun sanırım🤣

aslak35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Aslak
Abi ne aynı Lan ağı?
eve 1 internet geliyor sağlayıcıdan
1 tane modem var
1 tane kablo var
1 tane Win XP pc var direk internete açılıyor.

Şirket PC si değil ki Lan ağı içinde başka bilgisayarın içine gireyim. O ayrı mevzu

Ben gördüğümü görmüşüm abi.
Görmeyenler de , iyi ki görmemiş. 🤣
bro lan ağı demek aynı modeme bağlı tüm kablosuz cihazların grub adıdır modem arayüzüne girersen lan ağı içerisindeki tüm kullanıcılar listelenir sende zaten kendi modemine ping atarak diğer ağdakilere ping atmasını söylüyorsun cevap pozitif ise sana geri ping atıyor bu sayede sen kullanıcıları listeleye biliyorsun rahatlıkla yani şöyle atıyorum 12.43.12.x dir x olan yerde modem kendi kullanıcılarına rasgele ip bazlı statik ip atar bu ipleride kali veya windows daki bazı toolar aracılığı ile rahatlıkla listelersin ip öğrenildikten sonra işler kolaylaşır tabi kişiden kişiye göre bence xp gibi eski cihazlara MITM yapmak basit olduğundan bu işlemi yapabilirsin kısaca bahsetmek gerekirse aynı lan ağında olan 2 kullanıcı arasında paylaşılar veri trafiğini ister keser ister verileri okur istersenizde verileri değiştirebilirsiniz ama şuan pek bu tercih edilmemekte çok basitçe karşı kulanıcıya bir virüs bulaştırmaya çalışabilirsiniz çok genel bir tabir oldu farkındayım ama bu iş için çok fazla tool bulunmakta hangisini kullanıcağınız size kalmış ama bu işler fazla basit açıkçasi linux da çok iyi bir anti-virüs ile geliyor windowsdaki anti-virüs bsana kalırsa anti-virüs denemiyecek seviyede çöp bir anti-virüs iken linuxdaki birçok virüsü engellemekte

176.40.2.239 al bakalım cocuk adam 3 farklı pc acık gel sız
hocam ip adresiniz 176 ile başlayan bir ip değil mi ? umarım rat yemessiniz açıkçası ben türk ve türk vatandaş kardeşlerime saldırmamaya yeminliyim özellikler sizin gibi ankara(şehirlerde kayma olabiliyor maalesef ankarada değilseniz istanbulda ikamet ediyorsunuz) da ikamet eden kişilere o yüzden sizin gibi bazı şeyleri hafife alan biri s*lak benim gözümde ayrıca türkcell nasıl güzel bir sağlayıcımı süperonline mi kullanıyorsunuz sanırım. keçi ören (ilçelerde kayma olabiliyor maalesef) falan tarafında kaç mbp internet alt yapısı vardı ?

Son düzenleme:

aslak35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Aslak
:D:D:D:D:D

Hocam şimdi firmaların yapmayacağı konusunda anlaştıysak madem sorun yok

Şimdi gelelim bahsettiğin Hack muhabbetine

1-öncelikle hangi açıktan bahsediyorsun ??? 2017'deki SMBv1 Açığından Mı bahsediyorsun yoksa? (Eğer atmıyoraan açığı söylede bakayım bı)

2-Şuan bulunan Açıklara en çok Ücret/Ödül veren firma Microsoft Adamların Açıkları Özelliklede son güncellemeden sonra Yok denilecek düzey'de 5-10 gıl önceki sistemler ile kıyaslama
hocam arkadaş o kadar ileri gitmemiş açıklara falan ki bulsa bile burada söylemesi ne kadar doğru ? yinede şuan bi fud işlemi yaparak birçok anti virüsü atlatmak bildiğiniz gibi baya bi kolay

Yaaa öyle mi? İP adresle kimsenin bilgisayarına sızmak mümkün değil mi?
Aha bak bari ölmeden görün bişeyler.

Programda Open Computer dedikten sonra sadece klasorler açılıyor ama karşı tarafın C ve D diski oluyor. Karşı taraftakı Adamın ruhu bile duymuyor. Hiç aklına bile gelmez kimse onun bilgisayarında gezermiş diye

Alıntıyı görüntüle
bu tool ilk defa görüyorum tool ismini dm den atabilirmisin rica etsem bi bakayım wireshark falan ona benzettim mıtm de fazla kullanılıyor o

Son düzenleme:

Cagdas5389

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
531
İsim
mecit burak kılıç
şuana kadar bilgiler gittiyse gitti zaten 2024den sonra sırf güvenilmediği için windowsdan ayrılmak gereksiz bana göre

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
324
İsim
Tekin Ayber
Program bu, deneyin, bakalım zaur doğru mu diyo:

Ekran Görüntüsü - 2024-12-29 20-14-53.png

Ekran Görüntüsü - 2024-12-29 20-46-38.png

DİKKAT: Bu bir tavsiye değildir, sadece kendi güvenliğinizi test etmek için bir yoldur :p

Kendi sitesinden indirirseniz:

aslak35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Aslak
şuana kadar bilgiler gittiyse gitti zaten 2024den sonra sırf güvenilmediği için windowsdan ayrılmak gereksiz bana göre
bu bana p*nel muhabbetlerini hatırlattı bro sence tc bilgilerinden ikamet adreslerine gms lerden okul ve sosyal mühendislik ile bulunan birçok bilgiye erişimi var herkezin biliyorsundur peki sence bundan sonrada aynı bilgiler devamli olarak tekrar tekrar çekilip sizdirilsa senin umrunda olmazmı ??? eğer olmaz ise sözüm yok ama eğer sızdırılmasın diyosan bundanda windowsu korumaman lazım bana göre

Program bu, deneyin, bakalım zaur doğru mu diyo:

Alıntıyı görüntüle

DİKKAT: Bu bir tavsiye değildir, sadece kendi güvenliğinizi test etmek için bir yoldur :p
çok eski tool , daha yeni ve güzel kali tool deneyin bence nmap ile aynı görevi görüyor gibi ama eski kodlarla büyük ihtimalle fix lenmiştir

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
324
İsim
Tekin Ayber
Yeni bir çok yol ve program var, zaten programın kendi sitesinden en son sürümü de var... Windowsa bayılan ama kendinden nefret edenlere belki sadece bir örnek bu.

Devir teknoloji devri, sizin aklınıza gelenler zaten yapılmıştır, ya gelmeyen onlarca şey ... Teknoloji sadece sizin bildikleriniz kadar mı ki size bir şey anlatanlara ya şizofren diyorsunuz ya da linç kültürsüzlüğü ile kötülüyorsunuz... Siz kendinize bir bakınız evvel.

Son düzenleme:

aslak35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Aslak
Yeni bir çok yol ve program var, zaten programın kendi sitesinden en son sürümü de var... Windowsa bayılan ama kendinden nefret edenlere belki sadece bir örnek bu.

Devir teknoloji devri, sizin aklınıza gelenler zaten yapılmıştır, ya gelmeyen onlarca şey ... Teknoloji sadece sizin bildikleriniz kadar mı ki size bir şey anlatanlara ya şizofren diyorsunuz ya da linç kültürsüzlüğü ile kötülüyorsunuz... Siz kendinize bir bakınız evvel.
hocam ben okyanus(siber güvenlik) gibi bir yerde okyanusu küçümseyen kişilere kızgınım açıkçası bende biliyorum okyanusun çok büyük ve geniş olduğunu amacım linçlemek değil farkındalık kazandırmak can değer gibi windows un kötülü olduğunu bilipte kullanmayada devam edebilirsiniz adam kaç yaşına gelmiş linux lamı uğraşcam diyor

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
865
İsim
Mehmetcan İvrendi
:D:D:D:D:D

hocam arkadaş o kadar ileri gitmemiş açıklara falan ki bulsa bile burada söylemesi ne kadar doğru ? yinede şuan bi fud işlemi yaparak birçok anti virüsü atlatmak bildiğiniz gibi baya bi kolay

bu tool ilk defa görüyorum tool ismini dm den atabilirmisin rica etsem bi bakayım wireshark falan ona benzettim mıtm de fazla kullanılıyor o
Hocam Öncelikle İP ile PC disklerine erişmek dediğiniz kadar kolay olsaydı Ortalık hacker kaynardı Boş yapmış bakın eskiden 5 sene önce falan neyse ama günümüzde ip öyle bir şey değil Gidipte sadec ip'yi bir tool'a yazıp Hackleyemiyorlar emin olun O kadar kolaysa gitsin malum şahısın laptobundaki vs. verilere erişsin 😁(!)

Ayrıca evet fud işlemi ile antivürüs programları geçirebiliyor ama bu hepsinin gecildiği anlamına gelmez Avast gibi kendisi virüs olan antivürüs yazılımını kullanıyorsanız normal zaten Ama Şahsen Kaspersky'ın bireysel En üst paketini Kullanıyorum Ucuz iken almıştım ve Bir kaç fud'lanmış virüsü vs. Denedim Ama Geçemedi her fud işlemi aynı değil

hocam ben okyanus(siber güvenlik) gibi bir yerde okyanusu küçümseyen kişilere kızgınım açıkçası bende biliyorum okyanusun çok büyük ve geniş olduğunu amacım linçlemek değil farkındalık kazandırmak can değer gibi windows un kötülü olduğunu bilipte kullanmayada devam edebilirsiniz adam kaç yaşına gelmiş linux lamı uğraşcam diyor
Adam çok haklı yanlış anlama Ama Can değer gibi Bir çok kökülü dünya'nın önde gelen firmalarında yıllarca çalışan Bir sibergüvenlik mühendisi'ni mi dinleyecem yoksa senin gibi Birini mi?😂

aslak35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Aslak
Hocam Öncelikle İP ile PC disklerine erişmek dediğiniz kadar kolay olsaydı Ortalık hacker kaynardı Boş yapmış bakın eskiden 5 sene önce falan neyse ama günümüzde ip öyle bir şey değil Gidipte sadec ip'yi bir tool'a yazıp Hackleyemiyorlar emin olun O kadar kolaysa gitsin malum şahısın laptobundaki vs. verilere erişsin 😁(!)

Ayrıca evet fud işlemi ile antivürüs programları geçirebiliyor ama bu hepsinin gecildiği anlamına gelmez Avast gibi kendisi virüs olan antivürüs yazılımını kullanıyorsanız normal zaten Ama Şahsen Kaspersky'ın bireysel En üst paketini Kullanıyorum Ucuz iken almıştım ve Bir kaç fud'lanmış virüsü vs. Denedim Ama Geçemedi her fud işlemi aynı değil

Adam çok haklı yanlış anlama Ama Can değer gibi Bir çok kökülü dünya'nın önde gelen firmalarında yıllarca çalışan Bir sibergüvenlik mühendisi'ni mi dinleyecem yoksa senin gibi Birini mi?😂
hocam burada benim küçüklüğü kabul etsemde can değerde zaten windows un birçok veri çaldığını kullandığını söylüyor sadece adam yaşlanmış artık uğraşamıyor zaten kendisi genelde mac kullandığını birçok defa dile getirdi bilmicem bu size kalmış veri güvenliği ve mahremiyeti benim için önemli sizin için önemli olmaya bilir açıkçası yarın herhangi bir açık buldum diye türkiyede yargılanabiliceğim için bu ve bu tarz verilerimin ortalıkta dolaşması benim açımdan problem sizin açınızdan olmaya bilir
dip not : yurt dışında birçok açık bulan kişiye ödül verirken türkiyede yargılanıyoruz

hocam burada ip ile yapılacak bir saldırı olduğunu kabul etmeyen bir arkadaş vardı hatta ip adresini bile vermişti ona birşeyler anlatmak için öyle anlattı sanırım ama haklısınız ip ile birçok hack işlemi zor ve zaman alıyor o hacker oyunlarındaki gibi değil dediğiniz gibi ama yinede ip ile yapılabilicek birçok atack var bana göre sadece dos veya port istismarı bile bana göre konuyu anlatmak için yeterli

Son düzenleme:

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
865
İsim
Mehmetcan İvrendi
hocam burada benim küçüklüğü kabul etsemde can değerde zaten windows un birçok veri çaldığını kullandığını söylüyor sadece adam yaşlanmış artık uğraşamıyor zaten kendisi genelde mac kullandığını birçok defa dile getirdi bilmicem bu size kalmış veri güvenliği ve mahremiyeti benim için önemli sizin için önemli olmaya bilir açıkçası yarın herhangi bir açık buldum diye türkiyede yargılanabiliceğim için bu ve bu tarz verilerimin ortalıkta dolaşması benim açımdan problem sizin açınızdan olmaya bilir
dip not : yurt dışında birçok açık bulan kişiye ödül verirken türkiyede yargılanıyoruz

hocam burada ip ile yapılacak bir saldırı olduğunu kabul etmeyen bir arkadaş vardı hatta ip adresini bile vermişti ona birşeyler anlatmak için öyle anlattı sanırım ama haklısınız ip ile birçok hack işlemi zor ve zaman alıyor o hacker oyunlarındaki gibi değil dediğiniz gibi ama yinede ip ile yapılabilicek birçok atack var bana göre sadece dos veya port istismarı bile bana göre konuyu anlatmak için yeterli
Hocam Öncelikle türkiye konusunda'da hem fikiriz dediğiniz gibi yurt dışında ödül verilirken TR'de Ceza veriliyor en komik yanıda Ufak bir Hack işlemi yapana 5 yıldan başlayan cezalar verilirken Kara para haklayanlar vs. İsim vermeem gerek yok sokakta ekini kolunu sallaya sallaya geziyor🤬

İP konusunda gelince O ip ileC ve D dosyasına erişemeyeceğini ve ip'sini veren arkadaş Sonuna kadar haklı ve Ona Anlattı birazda sebepleri vs. Ama O Hayla yok Şuraya giriyorum iP'yi yazıyorum şu Butona basıyorum Sonra C ve D diskine erişiyor um diyen Elaman Bı taraflarından sağlam sallamış zaten biz o adamın boş konuşmasına ve İnsanlarıyanlış bilgilendirmesi ne laf ettik Sizlik bir sorun yok İP'de eğer İP ile C veya D diskine erişilebilecegini düşünecek kadar İQ 'suz değilseniz ki öyle olduğunuzu düşünmüyorum Hatasını/kendini kabullenen bir Arkadaşa benziyorsunuz yani Sizlik sorun yok o konu'da

Can değere gelince işte Adam'ınbdediği gibi Normal Kullanımda linux uraşılcak bir şey değil He Hack vs. İle ilgilenen için okey no problem ama Sırf Gizli olayım diye Yapmak kesinlikle saçma ve uraşa Deymez Ayrıca O kadar gizli foto/bilgi vs. Varsa PC'de vs. Saklanmamalı

Top Bottom