Neler Yeni

Rehber Windows Defender Yeterince Koruyor Mu?

İbrahim Özel

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Link bırakmasam da ben yazdım desem haklısın kanka ama link bıraktım daha önce benim gibi alıntı yapan üyeler var. Benim yazdığım her şey linçleniyor. Kulüp açtım linç yedi bu konuda linç yedi. Forumun bana garezi var. :(

İbrahim Özel

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Yalnız değilsin. Windows defender ile tarama yapmadan önce RKill ile zararlı yazılımları inaktif hale getirmenizi öneririm.
Sende sevdiğim üyeler arasındansın siber güvenlikle ilgilenmende güzel. Bende siber güvenliğe uzağım ama az çok bir kaç ufak bilgim var. Şunuda belirtelim. Antivirüsler temel koruma sağlar. Atlatmak klaydır. Antivüs'lerin çalışma natığı zararlı yazılımı tarayarak kelime bulmaya çalışır. Zararlı kelimeyi tespit ettiği anda uyarı verir. Siz o kelimeyi değiştirerek antivirüs'ü atlatmış olursunuz. Sistemi virüslerden korumanın en temel yolu virüslerin gireceği yolu kapatmaktır. Örneğin: USB portları, ağ bağlantısı, korsan kullanmamak.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Veritabanın'da olan dosya ile sistemde ki dosya eşleşince AV uyarı veriyor bu doğru. Ağ güvenlik duvarının etkin olması şart, kişisel USB belleğe bir koruma yazılımı şart, tarayıcı güncelliği şart, saldırıya açık portları kapatmak şart değil ama opsiyonel olarak kapatılabilir, sitelerin flash çalıştırmasını tarayıcı ayarlarından kapatmak şart. NoScript eklentisi belirli durumlarda şart, HttpsEveryWhere eklentisi belirli durumlarda şart. Reklam engelleyici şart, uBlock Origin veya AdGuard gibi.

Bu önlemler doğrultusunda korunmak mümkün, aslında daha çok şey yazardım ama şu an müsait değilim.
Hocam size önerim, bir Nano Adblocker deneyin.
uBlock'tan daha iyi, bizzat onun da scriptlerini kullanıyor.
Karma şekilde çoğu reklam engelleyicisini kullanıyor.
Kendi scriptleri de var, çok güzel iş yapıyor.

System32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
394
İsim
Melih
Defender kötü değil sadece Kaspersky karşısında yetersiz. Windows Defender ve Bitdefenderi ben aynı buluyorum.
Testlerde Kaspersky hepsini yakalamış Defender ve Bitdefender 4 tane kaçırmış yabancı bir videoda seyrettim.

Asag

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,862
İsim
Asag
Hocam Kaspersky Free sürümü ne kadar sürelik bedava kullanım sağlıyor?

Top Bottom