Durum çok vahim!ben defenderi de kapatıyom
Link bırakmasam da ben yazdım desem haklısın kanka ama link bıraktım daha önce benim gibi alıntı yapan üyeler var. Benim yazdığım her şey linçleniyor. Kulüp açtım linç yedi bu konuda linç yedi. Forumun bana garezi var.Peki.
Sende sevdiğim üyeler arasındansın siber güvenlikle ilgilenmende güzel. Bende siber güvenliğe uzağım ama az çok bir kaç ufak bilgim var. Şunuda belirtelim. Antivirüsler temel koruma sağlar. Atlatmak klaydır. Antivüs'lerin çalışma natığı zararlı yazılımı tarayarak kelime bulmaya çalışır. Zararlı kelimeyi tespit ettiği anda uyarı verir. Siz o kelimeyi değiştirerek antivirüs'ü atlatmış olursunuz. Sistemi virüslerden korumanın en temel yolu virüslerin gireceği yolu kapatmaktır. Örneğin: USB portları, ağ bağlantısı, korsan kullanmamak.Yalnız değilsin. Windows defender ile tarama yapmadan önce RKill ile zararlı yazılımları inaktif hale getirmenizi öneririm.
Hocam size önerim, bir Nano Adblocker deneyin.Veritabanın'da olan dosya ile sistemde ki dosya eşleşince AV uyarı veriyor bu doğru. Ağ güvenlik duvarının etkin olması şart, kişisel USB belleğe bir koruma yazılımı şart, tarayıcı güncelliği şart, saldırıya açık portları kapatmak şart değil ama opsiyonel olarak kapatılabilir, sitelerin flash çalıştırmasını tarayıcı ayarlarından kapatmak şart. NoScript eklentisi belirli durumlarda şart, HttpsEveryWhere eklentisi belirli durumlarda şart. Reklam engelleyici şart, uBlock Origin veya AdGuard gibi.
Bu önlemler doğrultusunda korunmak mümkün, aslında daha çok şey yazardım ama şu an müsait değilim.
Sınırsız. Free sürüm o. Free sürümüde çok başaralı.Hocam Kaspersky Free sürümü ne kadar sürelik bedava kullanım sağlıyor?
Tamamdır, sistem gelsin ilk işim onu yükleyeceğim. Kaspersky candır.Sınırsız. Free sürüm o. Free sürümüde çok başaralı.