Windows X lite kullanan?

MrCodeX

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,553
Windows x lite diye bir iso var nette performans sonuçları Windows'a göre oldukça yüksek ama ne kadar güvenilir bilmiyorum daha önce kullandığım hazır isolar vardı ama Türktü yapanlar bunda biraz şüpheliyim.

Daha önce bunu kullanan veya bilen var mı

Windows x lite diye bir iso var nette performans sonuçları Windows'a göre oldukça yüksek ama ne kadar güvenilir bilmiyorum daha önce kullandığım hazır isolar vardı ama Türktü yapanlar bunda biraz şüpheliyim.

konu takip asiri merak ettim.

x lite kullanmadım fakat eskiden isimleri farklıydı performanslı editlenmiş lite iso ile kurulum yapıp uzun süre kullanmıştım çok gözle görülür bir performans farklı olmuyor. Ayrıca windows üzerinde kullanabileceğin bazı paketler silinmiş eksik oluyor. Ben orijinal windows sitesi harici bir yerden indirmeni tavsiye etmiyorum. Orijinal windows sitesi üzerinden iso indirip içindeki gereksiz şeyleri kendin silebilirsin ve kendi lite isonu yaratabilirsin fakat ben önermiyorum ilerde çok boku püsürü çıkıyor güncellemeler ayrı dert oluyor.

x lite kullanmadım fakat eskiden isimleri farklıydı performanslı editlenmiş lite iso ile kurulum yapıp uzun süre kullanmıştım çok gözle görülür bir performans farklı olmuyor. Ayrıca windows üzerinde kullanabileceğin bazı paketler silinmiş eksik oluyor. Ben orijinal windows sitesi harici bir yerden indirmeni tavsiye etmiyorum. Orijinal windows sitesi üzerinden iso indirip içindeki gereksiz şeyleri kendin silebilirsin ve kendi lite isonu yaratabilirsin fakat ben önermiyorum ilerde çok boku püsürü çıkıyor güncellemeler ayrı dert oluyor.
Hikayeli oyunlarda değilde FPS oyunlarda güzel fark oluyor.

Benim FPS iyi ortalama FPS 360 küsur pubg de ama %'lik FPS çok düşük bu yüzden oyun akıcı gelmiyor.

Format atacağım ama normal Windows kurup aynı şekilde oynayacaksam hiç gerek yok format atmama.

Onun yerine custom iso oluştursanız daha mantıklı değil mi ? İstediğiniz şeyi kapatabileceğiniz şekilde rehberler artık youtubede mevcut.

Ben kullanıyorum çağ dışında bile performans sunuyor.
ilk kurulum sonrası 3'lü boot tarama yapıyorum.
yükleme sonrası spybot dahil taramalar kullandım. False pozitif birkaç trojan olabilir. Örneğin bir eski sistem kaydı şuan yok diyor. O eski kaydı trojan riski olarak belirtiyor. 1-2 senedir kullanıyorum. Şimdiye kadar hesaplarıma sızma görmedim.

1- evet daha hızlı
2-ne yazık ki sertifikası modifiyeli o yüzden güvenlik kaygınız varsa anonim kurallarını uygulamadan kullanmayın.
3-ileri düzey kullanıcıysanız bazı güvenlik ayarlarını kendiniz yapabilirsiniz. admin hesabı değiştirme, güvenlik protokollerini düzenleme, uzak bilgisayarı ve smb ayarlarını değiştirmek gibi. dilerseniz pro tercih edin.

av sonuçları başta temiz gözükür. Malwarebytes, dr.web ve spybot bazı zararlıları etkisiz hale getirecektir.
Log upload göremedim. ekstra güvenlik duvarıyla kullanıyorum çoğunu.

Fazla kurcalanmış bir yapı keza hem intel hem amd driverları yüklü oluyor yahut bilerek öyle tasarlanmış. ileri düzeyseniz bunlarıda gözden geçirmeniz gerektiğini unutmayın.

Yabancı diliniz varsa özelden izleyeceğiniz bir kaynak iletebilirim.
Windows IoT'dan temiz ve daha hızlıdır.
Güncelleme alır, defender aktiftir.
Tabi derin bir açık testine tabi tutmadım.

Tavsiye değildir, deneysel kullanıyorum.

Ben kullanıyorum çağ dışında bile performans sunuyor.
ilk kurulum sonrası 3'lü boot tarama yapıyorum.
yükleme sonrası spybot dahil taramalar kullandım. False pozitif birkaç trojan olabilir. Örneğin bir eski sistem kaydı şuan yok diyor. O eski kaydı trojan riski olarak belirtiyor. 1-2 senedir kullanıyorum. Şimdiye kadar hesaplarıma sızma görmedim.

1- evet daha hızlı
2-ne yazık ki sertifikası modifiyeli o yüzden güvenlik kaygınız varsa anonim kurallarını uygulamadan kullanmayın.
3-ileri düzey kullanıcıysanız bazı güvenlik ayarlarını kendiniz yapabilirsiniz. admin hesabı değiştirme, güvenlik protokollerini düzenleme, uzak bilgisayarı ve smb ayarlarını değiştirmek gibi. dilerseniz pro tercih edin.

av sonuçları başta temiz gözükür. Malwarebytes, dr.web ve spybot bazı zararlıları etkisiz hale getirecektir.
Log upload göremedim. ekstra güvenlik duvarıyla kullanıyorum çoğunu.

Fazla kurcalanmış bir yapı keza hem intel hem amd driverları yüklü oluyor yahut bilerek öyle tasarlanmış. ileri düzeyseniz bunlarıda gözden geçirmeniz gerektiğini unutmayın.

Yabancı diliniz varsa özelden izleyeceğiniz bir kaynak iletebilirim.
Windows IoT'dan temiz ve daha hızlıdır.
Güncelleme alır, defender aktiftir.
Tabi derin bir açık testine tabi tutmadım.

Tavsiye değildir, deneysel kullanıyorum.
Bilgi için teşekkür ederim. Ayrı bir inceleme konusu açmalısın bence

Deneme amaclı kurmustum. Uzun zaman oldu.
Derin winsxs temizliği var.
Buda guncellestirmelerde sorun yasatabilir.
Bu tur isolar boyut dusurmek için surumun ilk msdn surumunu kullanır.
Onun için guncelleme yapmak isteyenlere pek uygun degil.
İso modlama yapacak fontunu kullanabilir normal font boyutu ort 360mb tır. Bunda 85 civarıdır.
İnstal. Uzantısı wim dir. Ama recovery sıkıstırma yapmışlardır.
Farklı kullanıcı olup olmadıgını windows temp klasoru ve kullanıcılarda baska kullanıcı varmı/yokmu bakabilir.

Güncellemesi daha hızlı.
Başlat ve dosya gezgini daha hızlı.
Ama bunlarda da ufak istenmeyen uygulama ibareleri mevcut.
Aero ve startup ile ilgili sonuçları ayrı ele almak gerekirse.
Hangi özelliklerin aktif olduğu indirme sitesinde yazıyor.
Örneğin iot güncelleme sonrası çöktü. Xlite problem çıkarmadı.

Konularım var ama özendirmek istemiyorum. Tavsiye olarak algılanabilir.

Geri