Neler Yeni

İnceleme Windows'un Yerine Geçebilecek İşletim Sistemi: Pardus

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
1665157588327.png

Başlıkta Pardus yazıyor ama aslında tüm Linux dağıtımlarını kastediyorum. Çünkü günümüzde Linux dağıtımları artık Windows'a rakip durumda.
Pardus kimler için:

• Ev tipi kullanıcılar
  • Öğrenci tipi kullanıcılar
  • İş tipi kullanıcılar
  • Oyun tipi kullanıcılar
  • Ev tipi grafik tasarım yapan
Pardus kimler için değil:
  • Profesyonel olarak grafik tasarım yapanlar
Linux'un Windows'a göre daha avantajlı olduğu yerler:
  • Ücretsiz
  • Parasız
  • Bedava
  • Beleş
Evet arkadaşlar. Linux dağıtımları tamamıyla ücretsiz. İndir kur mantığında. Yani birileri sizden yıllık 1300 1600 TL istemiyor.
Yok mu başka avantajı tabi ki var:

• Yerleşik ofis yazılım paketiyle gelmesi
  • Daha güvenilir olması
  • Daha hızlı olması
  • Daha az sistem kaynağı harcaması
  • Daha özelleştirilebilir olması
  • .
  • .
  • .
Say say say...
Şimdi çoğu Linux dağıtımının kendi marketi var. Yani yazılımları yüklemek için terminal, uç birim, cmd'ye ihtiyacınız yok. Tek tuşla indire basıyorsunuz ve iniyor.

Ve artık Linux'ta oyun açabiliyorsunuz. Evet hey sen duydun mu? Oyun açabiliyorsun. Sorunsuz. Direkt. Hızlı bir şekilde. Sadece indir tuşuna basıp indirmen yeterli. Sonra Show must go on!
Bunu Steam sayesinde yapabiliyorsunuz. Steam Steam Deck'e zemin hazırlamak adına Proton'u geliştirdi ve artık oyunlar Linux'ta üçüncü bir yazılım ile oynanabiliyor.
Sadece bir eksik var o da malum Microsoft... Xbox... Game Pass açamazsınız. Ama Steam, Epic, Ubisoft Connect oyunlarını oynayabiliyorsunuz. Ben deniz Assasin's Creed, Tomb Raider ve Cyberpunk 2077 oynadım. Evet evet Cyberpunk 2077.

Neden başlığa Pardus'u koydum biliyor musunuz? Çünkü yerli Türkçe bir topluluğu var. forum.pardus.org.tr adresinde olan bu topluluk her sorunda size yardımcı olabiliyor.
Daha sonrasında kendi yazılım marketi benim şu ana gördüğüm marketlerden en iyisi. Bazı dağıtımlarda bu sorunlu çalışabiliyordu. Ama Pardus markette indir kullan indir kullan.

Pardus ve diğer Linux dağıtımları kendi içinde ofis yazılım paketi kurulu bir şekilde geliyorlar. Bu yazılım paketinin adı LibreOffice. Ve emin olabilirsiniz ki Microsoft Office'e kafa tutabilecek güçte. MS Office'e muhtaç değilsiniz. Kullan gitsin bea.

Pardus stabil bir işletim sistemidir. Kurup sonsuza kadar kullanabilirsiniz. Bunu tüm Debian ve Ubuntu tabanlı işletim sistemleri için söyleyebilirim.

Yeni kullanıcılar için bazı dağıtım önerileri. Check it out!

• Pardus
  • Pop_OS!
  • Linux Mint
  • Ubuntu
  • ZorinOS
Ya çok seçenek var ben hangisini indireceğim derseniz. Pardus'un Gnome seçeneğini indirin gitsin.

Eğer sorunuz varsa lütfen bu konunun altına sorun.

Son düzenleme:

htc.husnu

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
644
İsim
Hüsnü Turan ÇETİN
Instagram
@htc.husnu
Alıntıyı görüntüle
Başlıkta Pardus yazıyor ama aslında tüm Linux dağıtımlarını kastediyorum. Çünkü günümüzde Linux dağıtımları artık Windows'a rakip durumda.
Pardus kimler için:

• Ev tipi kullanıcılar
  • Öğrenci tipi kullanıcılar
  • İş tipi kullanıcılar
  • Oyun tipi kullanıcılar
Linux'un Windows'a göre daha avantajlı olduğu yerler:
  • Ücretsiz
  • Parasız
  • Bedava
  • Beleş
Evet arkadaşlar. Linux dağıtımları tamamıyla ücretsiz. İndir kur mantığında. Yani birileri sizden yıllık 1300 1600 TL istemiyor.
Yok mu başka avantajı tabi ki var:

• Yerleşik ofis yazılım paketiyle gelmesi
  • Daha güvenilir olması
  • Daha hızlı olması
  • Daha az sistem kaynağı harcaması
  • Daha özelleştirilebilir olması
  • .
  • .
  • .
Say say say...
Şimdi çoğu Linux dağıtımının kendi marketi var. Yani yazılımları yüklemek için terminal, uç birim, cmd'ye ihtiyacınız yok. Tek tuşla indire basıyorsunuz ve iniyor.

Ve artık Linux'ta oyun açabiliyorsunuz. Evet hey sen duydun mu? Oyun açabiliyorsun. Sorunsuz. Direkt. Hızlı bir şekilde. Sadece indir tuşuna basıp indirmen yeterli. Sonra Show must go on!
Bunu Steam sayesinde yapabiliyorsunuz. Steam Steam Deck'e zemin hazırlamak adına Proton'u geliştirdi ve artık oyunlar Linux'ta üçüncü bir yazılım ile oynanabiliyor.
Sadece bir eksik var o da malum Microsoft... Xbox... Game Pass açamazsınız. Ama Steam, Epic, Ubisoft Connect oyunlarını oynayabiliyorsunuz. Ben deniz Assasin's Creed, Tomb Raider ve Cyberpunk 2077 oynadım. Evet evet Cyberpunk 2077.

Neden başlığa Pardus'u koydum biliyor musunuz? Çünkü yerli Türkçe bir topluluğu var. forum.pardus.org.tr adresinde olan bu topluluk her sorunda size yardımcı olabiliyor.
Daha sonrasında kendi yazılım marketi benim şu ana gördüğüm marketlerden en iyisi. Bazı dağıtımlarda bu sorunlu çalışabiliyordu. Ama Pardus markette indir kullan indir kullan.

Pardus ve diğer Linux dağıtımları kendi içinde ofis yazılım paketi kurulu bir şekilde geliyorlar. Bu yazılım paketinin adı LibreOffice. Ve emin olabilirsiniz ki Microsoft Office'e kafa tutabilecek güçte. MS Office'e muhtaç değilsiniz. Kullan gitsin bea.

Pardus stabil bir işletim sistemidir. Kurup sonsuza kadar kullanabilirsiniz. Bunu tüm Debian ve Ubuntu tabanlı işletim sistemleri için söyleyebilirim.

Yeni kullanıcılar için bazı dağıtım önerileri. Check it out!

• Pardus
  • Pop_OS!
  • Linux Mint
  • Ubuntu
  • ZorinOS
Ya çok seçenek var ben hangisini indireceğim derseniz. Pardus'un Gnome seçeneğini indirin gitsin.

Eğer sorunuz varsa lütfen bu konunun altına sorun.
Uzun zamandır takip ettiğim ama geçmeye bir türlü cesaret edemediğim bir işletim sistemi. Pyhton gibi yazılım dillerinde biraz daha geliştirip denemelik bir işletim sistemi.
Rehberin için teşekkürler.
Önerim olacak eğer kurulum aşamalarını yani boot etme kısımlarını biliyorsan onuda rehberin peşine ekleyebilirsin güzel olur.

Atyxah

80+ Silver
Windows da zaten ücretsiz

cmd den hemen aktifleştirebiliyorsun hiç yerini felan tutamaz bence yanına bile yaklaşamaz

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
d den hemen aktifleştirebiliyorsun
1- Bu korsandır. Etik ve yasal değil.
hiç yerini felan tutamaz bence yanına bile yaklaşamaz
2-Seni döverler bunu her yerde söyleme :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Uzun zamandır takip ettiğim ama geçmeye bir türlü cesaret edemediğim bir işletim sistemi. Pyhton gibi yazılım dillerinde biraz daha geliştirip denemelik bir işletim sistemi.
Linux'u yazılım bilmeyen de kullanır bu arada. Yani ben python bilmeden çooooooooooooooooooook uzun bir süre Linux kullandım. Hİç de dert çekmedim python bilmiyorum diye.

htc.husnu

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
644
İsim
Hüsnü Turan ÇETİN
Instagram
@htc.husnu
1- Bu korsandır. Etik ve yasal değil.

2-Seni döverler bunu her yerde söyleme :D

Linux'u yazılım bilmeyen de kullanır bu arada. Yani ben python bilmeden çooooooooooooooooooook uzun bir süre Linux kullandım. Hİç de dert çekmedim python bilmiyorum diye.
Yok ondan değil python bilerek linux daha eğlenceli oluyor kendini geliştirme olanağın artıyor. Yani garezim yok 😁

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,748
İsim
SANANE
Win11 - win10 a yaklaşamaz bile. Birde yasal, orjinal windows 10 etkinleştirebilirsin. Sonrasında updtade ile win11 e rahatlıkla geçebilirsin. Pardus gelişimi zamanla yavaşladı ve hala devam ediyor. Geliştiriciler bugları düzeltmiyor, hala çok basit eksikler bile var.

YASALLLL

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,191
İsim
Bilal Tepe
Win11 - win10 a yaklaşamaz bile. Birde yasal, orjinal windows 10 etkinleştirebilirsin. Sonrasında updtade ile win11 e rahatlıkla geçebilirsin. Pardus gelişimi zamanla yavaşladı ve hala devam ediyor. Geliştiriciler bugları düzeltmiyor, hala çok basit eksikler bile var.

YASALLLL
Windows 11 > all

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
windows işletim sistemini linux altyapılı bir işletim sistemi zor geçer, ki bug dolu ve linux altyapılı olduğu için çoğu oyun ve exe yi çalıştıramıyorsun.

windows yerine pardus mu geçecek ahahahah. akıllı tahtada vardı çöp gibi sistem ubuntu falan desen neyse diyeceğim de

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,552
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Pardus'u 10 yıl önce kullanıyordum ben, geçebilecek olsa yıllardır geçerdi.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
windows işletim sistemini linux altyapılı bir işletim sistemi zor geçer, ki bug dolu ve linux altyapılı olduğu için çoğu oyun ve exe yi çalıştıramıyorsun.
Bunlar boş laflar. Linux kullanan adam niye Windows kullanacak parası varken ve Windows geçmişi varken Windows'tan nefret ediyor. Bunu düşündünüz mü?
Geliştiriciler bugları düzeltmiyor, hala çok basit eksikler bile var.

Pardus'u 10 yıl önce kullanıyordum ben, geçebilecek olsa yıllardır geçerdi.
⬆︎⬆︎⬆︎
Pardus'u özellikle spesifik olarak belirtmemin sebebi TR forumu olması. Bunun yanında yerine geçmekten kastım böyle herkes Windows bırakacak Linux'a geçecek değil. Bireyin cihazında Linux'u kurduktan sonra sıkıntı çekmeyeceğini belirtmek istedim.

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,748
İsim
SANANE
Bunlar boş laflar. Linux kullanan adam niye Windows kullanacak parası varken ve Windows geçmişi varken Windows'tan nefret ediyor. Bunu düşündünüz mü?
Çünkü linux sana herşeyi sağlar. Biraz bilgin varsa kendine istediğini kodlayarak deneysel olarak arayüzüne ekleyebilirsin. Her ne kadar hazırda mükemmel işletim sistemi windows sistemi varken kendin bir şeyler denemek saçma olsa da deneysel ortam sevenler ve buglarla uğraşmak isteyenler için güzeldir linux. Nefret sözcüğüne ise katılmıyorum.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Nefret sözcüğüne ise katılmıyorum.
Linux forumlarını, LTT videoların bilerek yazdım nefret kelimesini.
Bir daha söylüyorum Linux'ta kod yazmak zorunda değilsin. Deneysel bir ortam potansiyeli var fakat artık Linuxlar normal ev tipi kullanıcılar için gayet ve gayet uygun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,004,559
Üyeler
159,174
Son üye
furkan3868
Top Bottom