Başlıkta Pardus yazıyor ama aslında tüm Linux dağıtımlarını kastediyorum. Çünkü günümüzde Linux dağıtımları artık Windows'a rakip durumda.
Pardus kimler için:
- Ev tipi kullanıcılar
- Öğrenci tipi kullanıcılar
- İş tipi kullanıcılar
- Oyun tipi kullanıcılar
- Ev tipi grafik tasarım yapan
- Profesyonel olarak grafik tasarım yapanlar
- Ücretsiz
- Parasız
- Bedava
- Beleş
Yok mu başka avantajı tabi ki var:
- Yerleşik ofis yazılım paketiyle gelmesi
- Daha güvenilir olması
- Daha hızlı olması
- Daha az sistem kaynağı harcaması
- Daha özelleştirilebilir olması
- .
- .
- .
Şimdi çoğu Linux dağıtımının kendi marketi var. Yani yazılımları yüklemek için terminal, uç birim, cmd'ye ihtiyacınız yok. Tek tuşla indire basıyorsunuz ve iniyor.
Ve artık Linux'ta oyun açabiliyorsunuz. Evet hey sen duydun mu? Oyun açabiliyorsun. Sorunsuz. Direkt. Hızlı bir şekilde. Sadece indir tuşuna basıp indirmen yeterli. Sonra Show must go on!
Bunu Steam sayesinde yapabiliyorsunuz. Steam Steam Deck'e zemin hazırlamak adına Proton'u geliştirdi ve artık oyunlar Linux'ta üçüncü bir yazılım ile oynanabiliyor.
Sadece bir eksik var o da malum Microsoft... Xbox... Game Pass açamazsınız. Ama Steam, Epic, Ubisoft Connect oyunlarını oynayabiliyorsunuz. Ben deniz Assasin's Creed, Tomb Raider ve Cyberpunk 2077 oynadım. Evet evet Cyberpunk 2077.
Neden başlığa Pardus'u koydum biliyor musunuz? Çünkü yerli Türkçe bir topluluğu var. forum.pardus.org.tr adresinde olan bu topluluk her sorunda size yardımcı olabiliyor.
Daha sonrasında kendi yazılım marketi benim şu ana gördüğüm marketlerden en iyisi. Bazı dağıtımlarda bu sorunlu çalışabiliyordu. Ama Pardus markette indir kullan indir kullan.
Pardus ve diğer Linux dağıtımları kendi içinde ofis yazılım paketi kurulu bir şekilde geliyorlar. Bu yazılım paketinin adı LibreOffice. Ve emin olabilirsiniz ki Microsoft Office'e kafa tutabilecek güçte. MS Office'e muhtaç değilsiniz. Kullan gitsin bea.
Pardus stabil bir işletim sistemidir. Kurup sonsuza kadar kullanabilirsiniz. Bunu tüm Debian ve Ubuntu tabanlı işletim sistemleri için söyleyebilirim.
Yeni kullanıcılar için bazı dağıtım önerileri. Check it out!
- Pardus
- Pop_OS!
- Linux Mint
- Ubuntu
- ZorinOS
Eğer sorunuz varsa lütfen bu konunun altına sorun.
Son düzenleme: