Noysal
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 445
Amazon'dan sipariş verdiğim X870 Gigabyte Aorus Elite Ice anakartın maalesef başta RAM uyumluluğuna bakmadığım için her şeyi doğru montaj etmeme rağmen açamamıştım, bir şekil tek RAM ile çalıştırdıktan ve bios güncellemesi attıktan sonra görüntü alabildim ve BIOS ekranından amd expo ayarını açıp start verdim ve sistem 6000mhz EXPO'da çöktü sonra tekrar BIOS'a girip 5600 EXPO start verdim bir daha çöktü mecbur dedim default 4800MHZ de kullanacağız sistemi açtım gerekli güncellemeleri yaptım ve dedim bir lolde deneyeyim, lolde 9800x3d işlemcim olmasına rağmen 100 fps civarı alıyordum ayrıyeten kalabalık bir ortama gelince 70-80 arasına düşüyordu, internette sörf yaparken bile kasmalar donmalar ve beklemeler oluyordu. Sonra ram uyumluluğuna baktım benim PVV532G600C30K kodlu Patriot ramim anakartıma uyumlu değilmiş dedim bundan dolayıdır. Ama yaptığım bir kaç araştırma ve deneyim yorumları sonrası bu frekans ve uyumluluk ayarlarının fps e o kadar çok etkisi olmadığını ve bir kaç kişinin 9800x3d ile benim anakartımda benim ki gibi sıkıntı yaşadığını gördüm. Bu zamana kadar anakartım ve işlemcim ile uyumlu ram bakıyordum ama bu sıkıntı canımı çok sıktığı ve sonrasında da sıkacağını tahmin ettiğim için en başta B850-A ROG ile bu anakartı arasında kalmıştım, sanırım yarın kartımı iade edip rog'un siparişini geçeceğim, herhangi bir tavsiyesi veyahut önerisi olan arkadaş varsa açığım. Allah'tan amazondan sipariş verdik yoksa çok uğraşırdım muhtemelen daha siparişi vereli 1 ayı geçmedi, her şeyi eksiksiz tam takım. Bu konuyu da bu anakartı almayı düşünen arkadaşlar varsa diye açmak istedim, Asus harici başka bir şeye şans vermek istedim ama hata yaptım büyük ihtimal, doğrusu ram desteğini kontrol etmem gerekirdi ama başka insanlarda aynı sıkıntıyı yaşamış olduğunu görünce fikrim biraz değişti.