Xbox ithalatçı vs microsoft garantili farkı ?

İthalatçı Garantisi : Satıcının sana sunduğu garantidir. Ben ürünü ithal etmişim (Yurtdışından getirttim) ve sana satıyorum. Garantiyi ben sana sunuyorum. bir şey olursa getir gibi.
Örnek olarak kardeşler telekomdan aldığın konsolda yaşayacağın problem ile Microsoft değil, kardeşler telekom ilgilenir. "Hiç bir sorunu yok kardeşim gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. bir şey olursa hemen getir, bakarız." diye kalıp ve genellikle söylenen bir cümle de cabasıdır.
Genelde yenilenmiş ve orijinal olmayan yazılımlar ile satılır. İçinde bilmem kaç oyun vs diyerek alıcının gözü boyanmaya çalışılır. Teşhir ürünü olması fiyatını ucuzlatır. Alıcıya cazip gelmesinin bir nedenide budur. Genelde teknik sorunlar ile sözlü olarak düzeltilmeye çalışılır. Bence teknolojik sıfır ürün alırken uzak durulması gerekilen bir garanti biçimi.

Normal garantilerde ise (XBox için Microsoft ya da Microsoft yetkili servis noktaları) üretici firma ile iletişime geçilir. Bazı firmalar gerektiğinde ürünü tamamen alıp yenisi ile değiştirmektedirler. Normal üretici satış noktaları daha güvenilirdir. Muhatabınız var ve her şey yasalara göre hareket ettiği için sorun yaşama olasılığınız çok azdır fakat asla sıfır değildir. Ürünlerin her zaman sıfır olarak ilk kullanıcısı olursunuz.
Çok güzel bir yazı daha iyi anladım teşekkür ederim

Genelde yenilenmiş ve orijinal olmayan yazılımlar ile satılır. İçinde bilmem kaç oyun vs diyerek alıcının gözü boyanmaya çalışılır. Teşhir ürünü olması fiyatını ucuzlatır.
ithalatçı garantisinin bununla hiç alakası yok. ürün yurt dışından geldiği için türkiyede resmi garanti alamıyor. bu yüzden ithalatçı firma tamir edebilecek servisle anlaşıp herhangi bir arıza durumunda onlara yönlendiriyor. mesela ithalatçı garantili ps4 aldın. ithal eden firma delta servis ile anlaştı. o ürün arıza durumunda delta servise gidecek, yurtdışından ithal edilmiş sıfır üründür.

İthalatçı firma garantisi:
1623052841695.png

ithalatçı garantisinin bununla hiç alakası yok. ürün yurt dışından geldiği için türkiyede resmi garanti alamıyor. bu yüzden ithalatçı firma tamir edebilecek servisle anlaşıp herhangi bir arıza durumunda onlara yönlendiriyor. mesela ithalatçı garantili ps4 aldın. ithal eden firma delta servis ile anlaştı. o ürün arıza durumunda delta servise gidecek, yurtdışından ithal edilmiş sıfır üründür.
Doğru söylüyorsun. Sıfır ürünlerde satılmakta fakat genelde tabirini bu yüzden kullandım @Psyduck . Yoksa söylediğinde sende haklısın :) Anlaşılan servis genelde yetkili servis dahi olmuyor. Muhatabı olduğun yerler önemli ne de olsa. Haksız mıyım?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ek olarak satıcıdan alınan ürünler direkt satıcıya dahi götürülmediği çok oluyor. Seni farklı bir noktaya yönlendiriyor. Misal ben kardeşime yıllar önce alınan bir tabletin sırf ekranı kırıldığı için (Ürünü İstanbul Doğubank'tan almıştık) Kars'ta bulunan bir servise kargolamamız gerektiğini öğrenmiştim. Kargolamıştık ve geri de gelmişti orası ayrı bir mevzu ama bu tür durumlar hoş değil pek. Büyük firmaların yetkili noktalarının bulunmasının ayrıca bir avantaj.

Anlaşılan servis genelde yetkili servis dahi olmuyor. Muhatabı olduğun yerler önemli ne de olsa. Haksız mıyım?
ithalatçı garantilinin olayı o. yetkili servis bakmıyor. anlaşmalı tamirci bakıyor. genelde en ufak arızada kullanıcı hatası derler. o yüzden sorunsuz ürünler ithalatçı garantili olabilir de kronik sıkıntılı olabilecekleri almamak lazım. mesela benim ps4üm ithalatçı garantili. delta servis diye bir servis. cihaz rusyadan ithal edilmiş. tek kollu oyunsuz garantili ps4ler 2300 liraya satılırken ben rdr2 paketli 1999tlye aldım. delta servis garantili. 3 yıl oldu bozulmadı. zaten playstation ve xbox düzgün kullanılırsa bozulmuyor. daha önce de ps3 sahibiydim, arkadaşıma sattım. hala çalışıyor. kolları bile. nereden baksan 10-12 senelik alet.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,648
Üyeler
192,445
Son üye
updrago
Geri