Alexsandro
80+
- Reaksiyon skoru
- 42
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok güzel bir yazı daha iyi anladım teşekkür ederimİthalatçı Garantisi : Satıcının sana sunduğu garantidir. Ben ürünü ithal etmişim (Yurtdışından getirttim) ve sana satıyorum. Garantiyi ben sana sunuyorum. bir şey olursa getir gibi.
Örnek olarak kardeşler telekomdan aldığın konsolda yaşayacağın problem ile Microsoft değil, kardeşler telekom ilgilenir. "Hiç bir sorunu yok kardeşim gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. bir şey olursa hemen getir, bakarız." diye kalıp ve genellikle söylenen bir cümle de cabasıdır.
Genelde yenilenmiş ve orijinal olmayan yazılımlar ile satılır. İçinde bilmem kaç oyun vs diyerek alıcının gözü boyanmaya çalışılır. Teşhir ürünü olması fiyatını ucuzlatır. Alıcıya cazip gelmesinin bir nedenide budur. Genelde teknik sorunlar ile sözlü olarak düzeltilmeye çalışılır. Bence teknolojik sıfır ürün alırken uzak durulması gerekilen bir garanti biçimi.
Normal garantilerde ise (XBox için Microsoft ya da Microsoft yetkili servis noktaları) üretici firma ile iletişime geçilir. Bazı firmalar gerektiğinde ürünü tamamen alıp yenisi ile değiştirmektedirler. Normal üretici satış noktaları daha güvenilirdir. Muhatabınız var ve her şey yasalara göre hareket ettiği için sorun yaşama olasılığınız çok azdır fakat asla sıfır değildir. Ürünlerin her zaman sıfır olarak ilk kullanıcısı olursunuz.