XMP Açınca PC açılmıyor

Andromakhe

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,126
Merhaba arkadaşlar Corsair 3600 Mhz RGB Pro ramlerimi 3600 MHZ XMP moduna çekince bilgisayar kendisini aşağıda gördüğünüz ekrana atıyor ve windows açılmıyor. Daha önce böyle bir sorun yoktu bir anda yapmaya başladı görselleri aşağıya ekliyorum yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim.
WhatsApp Image 2026-01-04 at 16.24.03 (1).webp
WhatsApp Image 2026-01-04 at 16.24.03.webp

bios güncellemeyi dene bir hocam olmadı hızlarını 3200 dene birde

Şahsen ben 3200 MHz’te bırakır geçerim.
Günlük kullanımda fark yok.
Ben zamanında 3600 olsun diye uğraştım, 2 gece BIOS’tan çıkamadım.
Sonunda 3200 yaptım, kafam rahat etti valla.

bios'tan en son girdiğin ayarların fotoğrafını atar mısın

Kullandığın işlemci Ryzen 5 5600 en fazla 3200 mhz destekliyor google'a aratabilirsin. İşlemci değiştirmediğin sürece mhz arttırman imkansız.

Merhaba arkadaşlar Corsair 3600 Mhz RGB Pro ramlerimi 3600 MHZ XMP moduna çekince bilgisayar kendisini aşağıda gördüğünüz ekrana atıyor ve windows açılmıyor. Daha önce böyle bir sorun yoktu bir anda yapmaya başladı görselleri aşağıya ekliyorum yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim.Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Ram leri bir dolu bir boş olarak tak.
A1 B1, veya A2 B2 olarak.
Öncelik A2 B2 de
Dene yaz

Olmazsa Ram hızını 2 alt değer seç, xmp açtıktan sonra Manuel olarak

Merhaba arkadaşlar Corsair 3600 Mhz RGB Pro ramlerimi 3600 MHZ XMP moduna çekince bilgisayar kendisini aşağıda gördüğünüz ekrana atıyor ve windows açılmıyor. Daha önce böyle bir sorun yoktu bir anda yapmaya başladı görselleri aşağıya ekliyorum yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim.Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
bu aralar nedense hep aynı aga bende de böyle 3600 3200 mhz de çalışmıyor hiç bir amd anakartım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kullandığın işlemci Ryzen 5 5600 en fazla 3200 mhz destekliyor google'a aratabilirsin. İşlemci değiştirmediğin sürece mhz arttırman imkansız.
bundan 4 5 sene önce patriot 4000 mhz rami o.c ile 4400mhz kullanıyordum hiç sorun olmuyordu

ramlerin slotlarını değiştir a1 a2 slotları yerine b1 b2 slotlarına tak
Çok teşekkür ederim hocam düzeldi ancak A1-A2 slotlarına takınca düzeldi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ben 4 yıldır 3600 MHZ de kullanıyordum.

Geri