XMP modu çalışmıyor

vexenuch

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhabalar. Konuyu fazla uzatmadan hemen olaya geçeyim benim MSI B250M PRO-VDH bir anakartım var bu anakart 2400mhz ram destekliyor diye bende daha yeni 2400mhz Gskill 2x16 ramleri almıştım ramlerin frekansını 2133Mhz de görünce bende XMP ile 2400Mhz ye çekmek istedim fakat
MSI B250M PRO-VDH'nin overclocking bölümünde ki Xmp'yi enabled yaptığımda kaydedip yeniden başlatıyorum ama hala 2133Mhz olarak gözüküyo Ramlerimi nasıl 2400mhz yapabilirim? veya xmp'yi nasıl düzeltebilirim?

(NOT: Bios en son sürüm.)

Merhabalar. Konuyu fazla uzatmadan hemen olaya geçeyim benim MSI B250M PRO-VDH bir anakartım var bu anakart 2400mhz RAM destekliyor diye bende daha yeni 2400mhz Gskill 2x16 ramleri almıştım ramlerin frekansını 2133Mhz de görünce bende XMP ile 2400Mhz ye çekmek istedim fakat
MSI B250M PRO-VDH'nin overclocking bölümünde ki Xmp'yi enabled yaptığımda kaydedip yeniden başlatıyorum ama hala 2133Mhz olarak gözüküyo Ramlerimi nasıl 2400mhz yapabilirim? veya xmp'yi nasıl düzeltebilirim?

(NOT: Bios en son sürüm.)

Bios'u Load Default yapıp. Kaydedin. Bilgisayarı açıp kontrol edin.

Eğer olmadıysa. Tekrar bios'a girip XMP'yi açıp kaydedin. Öyle deneyin. Bazen BİOS takılabiliyor.

Manuel olarak DRAM Frequency'yi 2400 MHz yapabiliyorsanız yapın.
Konuyu açmadan önce aradım biosda öyle bir yer ama bulamadım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eğer olmadıysa. Tekrar bios'a girip XMP'yi açıp kaydedin. Öyle deneyin. Bazen BİOS takılabiliyor.

Dediğinizi yaptım ama hala aynı 2133Mhz

Konuyu açmadan önce aradım biosda öyle bir yer ama bulamadım.

Dediğinizi yaptım ama hala aynı 2133Mhz

Anakart marka model neydi.

Anakartın Sayfasında söyle bir uyarı var.

7th Gen processors support DDR4 2400/ 2133 MHz*
- 6th Gen processors support DDR4 2133 MHz*

** DDR4 memory modules can only run at maximum of 2400 MHz for 7th Gen processors and 2133 MHz for 6th Gen processors on XMP mode.

** DDR4 bellek modülleri, XMP modunda 7. nesil işlemciler için maksimum 2400 MHz ve 6. Nesil işlemciler için 2133 MHz hızında çalışabilir.

Anakart marka model neydi.

Anakartın Sayfasında söyle bir uyarı var.

7th Gen processors support DDR4 2400/ 2133 MHz*
- 6th Gen processors support DDR4 2133 MHz*

** DDR4 memory modules can only run at maximum of 2400 MHz for 7th Gen processors and 2133 MHz for 6th Gen processors on XMP mode.

** DDR4 bellek modülleri, XMP modunda 7. nesil işlemciler için maksimum 2400 MHz ve 6. Nesil işlemciler için 2133 MHz hızında çalışabilir.
İşlemcim 6.nesil demekki o yüzden olmuyormuş ikinizede teşekkür ederim. 😊

Geri