muhammetdd
80+ Bronze
- Katılım
- 23 Haziran 2020
- Mesajlar
- 1,731
- Reaksiyon skoru
- 820
Tıraş köpüğü kullanıyorsun değil mi hocam? Arkadaşın dediği gibi kırmadan kullanmayı deneyin.
Hocam bir ara Gillette Mach 3 almıştım, düzgün kesemiyordu, ben mi yapamadım yoksa bilmiyorum, sonra geri döndüm permatiğe
Hocam böyle tıraş olunduğunu ilk defa gördümÖyle yapmacaksınız işte.
Sadece ucundaki o satın aldığınızda duran marka paketini çıkarıp direkt kullanacaksınız.
Ucu dolduğunda ıslatıp, temizleyip tekrar süreceksiniz. Etrafımda da ucu doluyor diye böyle yapanlar var ama çok yalnış.
2 Saniye suya tut, yavaş bi tık tık yap. Öyle devam et.
Tek kullanımlık, açıp kullandığın bir şey zaten.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Aşağı yukarı böyle yaparsanız doğru traş olur.
Hocam yüzümü sabunluyorum, tıraş köpüğü kullanmıyorum, kullanmalı mıyım?Tıraş köpüğü kullanıyorsun değil mi hocam? Arkadaşın dediği gibi kırmadan kullanmayı deneyin.
Hocam ben direk sabunluyorum, tıraşla ilgili kullandığım tek şey permatikGilette Mach 3 kullaniyorum memnunum. Bu tek bicakli permatikler acilen piyasadan silinmeli bayagi kotuler. 3 bicakli veya 5 bicakli bir jilet al gec. Ek olarak tiras kopugu veya tiras jeli yerine tiras kremi kullan.
Normalde permatik bunun için.Hocam böyle tıraş olunduğunu ilk defa gördüm![]()
Bende bir ara sabunla olmuştum. Size olduğu gibi çoğu yer kanamıştı, bence sabundan dolayı oluyor. Onun yerine tıraş köpüğü alın hocam.Hocam böyle tıraş olunduğunu ilk defa gördüm
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam yüzümü sabunluyorum, tıraş köpüğü kullanmıyorum, kullanmalı mıyım?
O kadar uzatmıyorum zaten hocam, uzun sakal kaşındırıyor, uzatmak istiyorum ama olmuyor rahat edemiyorumGillette Mach 3 uzun sakalı kesmez. O şekilde anca sakalındaki köpüğü sıyırırsın. O yüzden diyorum, belirli bir uzunluğu geçtiyse makineyle inceltmen gerekiyor.
O kadar uzatmıyorum zaten hocam, uzun sakal kaşındırıyor, uzatmak istiyorum ama olmuyor rahat edemiyorum
Teşekkürler hocam, dikkat edeceğim.Permatik değil tıraş bıçağı kullan.
Sakalın kısayken direkt kesiyorsan sorun değil ama uzatıp sonra sinekkaydı olmaya çalışma, önce makine ile kısalt.
Tıraş köpüğü muhakkak kullan.
Tıraş bıçağının açısına dikkat et, açısını yanlış kullanıyor olabilirsin.
Bastırmadan ve acele etmeden kibarca kullan.
Bıçağı tekrar tekrar kullanma, körelirse iyi kesmez ve tahriş edebilir.
Yukarda bıçağın ucunu kırdığını söylemişsin, yapma. O uç arada sıkışacak/birikecek deriyi sınırlar yoksa derini kesmesi çok kolay hâle gelir.
Düzenli kullanıyorsan tıraşlardan sonra cildini nemlendir, krem kullanabilirsin. Yumuşak cilt önemli.
Okul için vs tıraş oluyorsan haftasonları veya aratatillerde tıraş olma, cildini biraz dinlendir.
sabun kullanma.Hocam ben direk sabunluyorum, tıraşla ilgili kullandığım tek şey permatik![]()
Evet cidden şaşırdım, onun önünü kırmadan kesmek mümkün değil sanıyordum, bundan sonra dikkat edicemNormalde permatik bunun için.
Türk milletinin ustura gibi keskin olsun ama yüzümüde kesmesin olayı yüzünden permatikler hep akılda kötü kalıyor.
Normalde böyle kullanılır
Anladım, sabundan da olabilir o zaman, tıraş köpüğü kayganlaştırıp cildi kesmesini mi önlüyor acaba? Gilette mach 3 mü yoksa philips one blade misabun kullanma.
arko tıraş kremi al, sinek kaydı olacaksan gilette mach 3 al ve bir de tıraş fırçası al.