Yavru Kuş Buldum (Yardım)

-Mehmet-

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
5,588
Bugün balkon camının arasına kuş düşmüş , muhtemelen yuvasından falan attılar. Boyu aşırı küçük serçe parmak kadar tüyü falanda yok, daha 1 2 günlük muhtemelen.
Sabahtan beri uyuyor , geri koysam muhtemelen annesi almaz , nereden gelip attı onuda bilmiyorum , ne yapmalıyım bu kuşu?
Nasıl besleniyor neyle besleniyor ? Ölüme terketmeye içim el vermedi :D Yakınımda veteriner yok , tanıdığım da yok.

Satılıyor dolu kuş yemleri kuşku petshop İnternet'e bile vardır onun dışında bide su besle işte

yapay zekaya sordum böyle bir liste çıkardı bilgili olanlar daha iyi yardımcı olur hiç cevap gelmezse deneyebilirsin

🛟 1. ADIM: SICAK TUT

Yavru kuşun yaşaması için en kritik şey ısıdır. Bu kuşlar vücut sıcaklıklarını ayarlayamazlar.

Nasıl yapabilirsin?

• Küçük bir kutunun içine peçete, pamuk ya da ince bez ser.
  • Altına ılık su dolu bir pet şişe koy (çok sıcak olmasın).
  • Alternatif: Kutuya bir masa lambasıyla uzaktan ışık tutabilirsin, fazla ısıtmasın.
  • Kuşu pamukla tamamen sarmadan, rahatça kıpırdayabileceği şekilde koru.

🍴 2. ADIM: BESLEME (Geçici Çözüm)

Anne sütü gibi özel bir şey yok maalesef, ama evde yapılabilecek geçici mama önerilerim var.

Hazırlanacak Acil Mama:

Karışımı çok az yap, her öğünde taze hazırla.

Karışım önerisi:
  • 1 adet haşlanmış yumurta sarısı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay kaşığı irmik ya da tam buğday unu (eklenebilir kıvam için)
  • 1 çay kaşığı toz haline getirilmiş kedi/köpek maması (varsa)
  • Az suyla cıvık macun kıvamına getir.

Verme şekli:
  • Kibrit çöpü, kürdanın ucu, damlalık ya da enjektörle küçük parça ver.
  • Yatık değil, dik pozisyonda tutarak besle (boğulmaması için).
  • 2 saatte bir, geceleri de dahil (çok küçük olduğu için bu önemli).

🚫 DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:

• Süt verme! (kuşlar süt içemez, sindiremez – ölüme neden olur)
  • Su içirmeye çalışma – suyu mama karışımıyla alacak.
  • Ağız kenarlarına zarar verme, çok hassaslar.
  • Çok fazla mama verme, sindirimi bozar.

Satılıyor dolu kuş yemleri kuşku petshop İnternet'e bile vardır onun dışında bide su besle işte
yapay zekaya sordum böyle bir liste çıkardı bilgili olanlar daha iyi yardımcı olur hiç cevap gelmezse deneyebilirsin

🛟 1. ADIM: SICAK TUT

Yavru kuşun yaşaması için en kritik şey ısıdır. Bu kuşlar vücut sıcaklıklarını ayarlayamazlar.

Nasıl yapabilirsin?

• Küçük bir kutunun içine peçete, pamuk ya da ince bez ser.
  • Altına ılık su dolu bir pet şişe koy (çok sıcak olmasın).
  • Alternatif: Kutuya bir masa lambasıyla uzaktan ışık tutabilirsin, fazla ısıtmasın.
  • Kuşu pamukla tamamen sarmadan, rahatça kıpırdayabileceği şekilde koru.

🍴 2. ADIM: BESLEME (Geçici Çözüm)

Anne sütü gibi özel bir şey yok maalesef, ama evde yapılabilecek geçici mama önerilerim var.

Hazırlanacak Acil Mama:

Karışımı çok az yap, her öğünde taze hazırla.

Karışım önerisi:
  • 1 adet haşlanmış yumurta sarısı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay kaşığı irmik ya da tam buğday unu (eklenebilir kıvam için)
  • 1 çay kaşığı toz haline getirilmiş kedi/köpek maması (varsa)
  • Az suyla cıvık macun kıvamına getir.

Verme şekli:
  • Kibrit çöpü, kürdanın ucu, damlalık ya da enjektörle küçük parça ver.
  • Yatık değil, dik pozisyonda tutarak besle (boğulmaması için).
  • 2 saatte bir, geceleri de dahil (çok küçük olduğu için bu önemli).

🚫 DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:

• Süt verme! (kuşlar süt içemez, sindiremez – ölüme neden olur)
  • Su içirmeye çalışma – suyu mama karışımıyla alacak.
  • Ağız kenarlarına zarar verme, çok hassaslar.
  • Çok fazla mama verme, sindirimi bozar.
Kuş yemi ile olacağını sanmıyorum , daha 1 günlük muhtemelen aşırı küçük. O kadar katı şeyin sindirimini yapamaz diye düşündüdüm.
Veteriner arkadaş varsa diye açtım konuyu :D

Kuş yemi ile olacağını sanmıyorum , daha 1 günlük muhtemelen aşırı küçük. O kadar katı şeyin sindirimini yapamaz diye düşündüdüm.
Veteriner arkadaş varsa diye açtım konuyu :D
Oo okadar küçükse şırıngayla falan beslenir bilmiyorum yaşatabilcenmide anneye çok ihtiyacı var yuvadan düşmüştür o anne niye atsın miniğinde fotosunu merak ettim atabilirmisiniz

Oo okadar küçükse şırıngayla falan beslenir bilmiyorum yaşatabilcenmide anneye çok ihtiyacı var yuvadan düşmüştür o anne niye atsın miniğinde fotosunu merak ettim atabilirmisiniz
Güçsüz veya çelimsiz yavruları atıyorlar diye biliyorum hocam, muhtemelen attılar. Enjektörüm yok , besleyemeyeceğim muhtemelen biraz su verdim. Balkonda kuş yuvası vardı oraya koydum belki bi ihtimal annesi falan alır. Almazsa ölecek maalesef. Doğa kanunları:peeposad2:

1754509510254.webp

Güçsüz veya çelimsiz yavruları atıyorlar diye biliyorum hocam, muhtemelen attılar. Enjektörüm yok , besleyemeyeceğim muhtemelen biraz su verdim. Balkonda kuş yuvası vardı oraya koydum belki bi ihtimal annesi falan alır. Almazsa ölecek maalesef. Doğa kanunları:peeposad2:

Alıntıyı görüntüle
1 günlük yavru için gayet normal gücü çelimi hatta 1 günden büyük bu baya tüyleri çıkmış üstünü falan örtemezmisin ne bilim üşümesin

1 günlük yavru için gayet normal gücü çelimi hatta 1 günden büyük bu baya tüyleri çıkmış üstünü falan örtemezmisin ne bilim üşümesin
Hocam İzmir gece olmasına rağmen aşırı sıcak , sanmıyorum üşüyeceğini , bıraktım o şekilde balkona, bakalım sabaha orda mı olur ölür mü bilmiyorum.

Hocam İzmir gece olmasına rağmen aşırı sıcak , sanmıyorum üşüyeceğini , bıraktım o şekilde balkona, bakalım sabaha orda mı olur ölür mü bilmiyorum.
su falan koysaydın yanına küçük çay altlığında mama falanda karışım hazırlayamıyorsun sanırım.

su falan koysaydın yanına küçük çay altlığında mama falanda karışım hazırlayamıyorsun sanırım.
Hazırlayamıyorum hocam , su verdim koymadan önce , yanına koysam bir kaç dakikaya kurur muhtemelen çok sıcak. Kendi içebilecek durumda değil.

Pek sanmıyorum , çelimsizleri anneleri atıyor diye biliyorum. Doğa kanunları :peeposad2:
maalesef öyle ama bazen de yavru kendisi düşüyor bizim balkonda yuva yapıyorlar kuşlar oradan biliyorum biz yemek ıslanmış ekmek falan koyuyoruz bi kere kuş yere düşmüştü karismadık annesi geri yuvasına götürdü ertesi gün onlar güvenli gördüğü yerlere genelde yuva yapıyorlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,724
Üyeler
186,235
Son üye
kelikkartal
Geri