Herkes bir şey söylemiş biz de kendi fikrimizi bir beyan edelim. Her şeyden önce kesinlikle İngilizce öğrenmen gerekiyor. Türkçe kaynak çok az var maalesef, günden güne artıyor fakat yeterli bir seviyede değil. İngilizce neden önemli sadece Türkçe ile de olmaz mı dersen olabilir tabii ki ama bir problemle karşılaştığında onu çözebilmen/araştırman gerekiyor. Onu da Google da ararken "how to write xxxx in Python / C /Hangi dilse artık" böyle araştırman durumunda Türkçe'ye göre çok daha fazla kaynak olacağını görürsün.
Az buçuk İngilizceyi hallettin diyelim stackoverflowdaki şeyleri anlıyorsun işte İngilizce dersleri oturup anlayabiliyosan ve aradığını bulabiliyorsan Google da bence başlangıç için iyi. Sonrasında gelelim dil işine.
Burada ne yapman gerektiğine karar vererek ona göre bir dil öğrenebilirsin. Tabii sen Web için sordun ama ben genel olarak bir şeyler yazıyorum. İlk başta C ile başlamak seni zorlar ama her şeyin mantığını öğrenirsin daha hızlı ve kolay ilerlemek istersen - ki bence öyle yap - Pythonla başla. Python şu anda en çok kullanılan dil. 5 sene önce Javaydi ne bileyim 10 sene önce C# daha önce C gibi gibi gidiyor. Gördüğün üzere yenileri çıktıkça veya belli bir yere hizmet edince dillerin kullanımı artıyor, tamamen o anki trende bağlı. Pythonın Türkçe kaynağı da mevcut belki Türkçe ilerlemek istersin bilmiyorum sana kalmış ama bence kendini Teknik Ingilizce için zorla İngilizce ders dinle İngilizce çalış vs.
Toplamam gerekirse,
Önce İngilizce sonra Python diye devam edersen programlamayi öğrenmiş olursun zaten sonra da kendi yolunu çizersin. Ama bu dediğim gibi yaparsan direkt ürün çıkartman ne kadar sürer bilemiyorum. Yazılım değil de işte WordPress(veya websitesi) yapayım para kazanayım diyorsan da direkt WordPress videoları varsa onları da izleyebilirsin. Benim önerim Python dan yana. Yaptığın şeyleri Githuba açık kaynaklı olarak da koymayı unutma lütfen. Git kullanmayı da bu şekilde öğrenmiş olursun. Kolay gelsin. Soru sormak isterseniz de beni bakalım bir yerlerden bulabilir misiniz