Neler Yeni

Yazılım Öğrenmek İstiyorum!

Fireman37

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Kadir Tuna Karasu

Fireman37

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Kadir Tuna Karasu

hamzacolk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
977
İsim
Hamza Çolak
Instagram
hamzacolk

ikista

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Hakan YILMAZ
İlgilendiği Kategoriler
Programalama Dilleri, Yazılım
Web tabanlı sistemler için html-css-js üçlüsünü araştır. Biraz temelini koyduktan sonra wordpress gibi sitelerden hazır taslaklar alıp basit html-css-js bilgisiyle biraz daha düzenleyip siteyi satabilirsin ya da yeni başlayanlar için bence en güzel ve ögrenimi en kolay olmasına karşı en fazla alanda kullanılan programlama dili olan python öğrenebilirsin. Pythonun kullanım alanı oldukça geniştir. Python ile ilk aklıma gelen "web scraping" uygulamaları yapabilirsin örneğin akakçe, cimri com gibi sitelerin temel çalışma mantığı bu şekilde. Diğer sitelerden data çekerek karşılaştırmak. Ama benim tavsiyem JavaScript öğrenmek olur. JavaScript ile ister masaüstü ister web istersen de mobil uygulama geliştirebilirsin. İngilizce önemli eğer ingilizcen varsa Coursera, MIT Open Courseware sitelerden eğitim setleri izleyebilirsin. İngilizcen yoksa da öncelikli olarak ingilizceni geliştir tabii ve Google digital atölye, udemy gibi sitelerden eğitim setleri izleyebilirsin. Ama şunu söyleyebilirim ki programlama dili bilmiyorum ama para kazanmak istiyorum gibi bir düşünme doğru olmaz. Ne demişler yürümeyi bilmeden koşamazsın 😄

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Utku
Selam arkadaşlar, ben bir ERP yazılımı danışmanıyım, daha detay verecek olursak SAP programı danışmanıyım. Size önerebileceğim bir kaç yazılım programı olabilir. Eğer yazılım ile ilgili hiç bir şey bilmiyorsanız python adında ki basit yazılımı öğrenmeye çalışın. Öğrenmeye çalışın derken mantığını kavrasanız yeterli komutları ezberlemek size kalmış bir olay.
Sektörde en çok iş yapan kullanılan dillerden biri JAVAdır. JAVA'yı öğrenmek ben biliyorum demek her babayiğidin harcı değil. İsterseniz javada belli bir şeyler kapabilirsiniz ya da hiç bitmeyecek ve her zaman işçi ihtiyacının duyulduğu sektör android geliştirmeciliğidir. Bu iki sektörde var olmanız size maddi manevi çok güç sağlar iş hayatınızda.
Sonuç olarak size bir JAVA, iki android geliştirmeyi tavsiye ederim. Aklınıza takılan bir soru olursa, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Yunus Emre Canpolat
İlgilendiği Kategoriler
Ekonomi / Finans
Bu sayede benim gibi para kazanırsın ama internetten videolarını izle
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biri yeterli
Biri yeterli mi? sadece Html, Css ve JavaScript öğrenmeniz durumunda dahi "site kurup satma" olanaksızdır. Artık sadece dili öğrenmek yetmiyor. Css öğrendiğiniz takdirde Bootstrap' de öğrenmelisiniz. Scss, Sass, Less (biri yeterli olacaktır) öğrenmelisiniz. JavaScript öğrenmeniz durumunda ReactJs, Angular veya VueJs öğrenmelisiniz. Sadece html ile ortaya göze hitap edecek bir site çıkarmak hayal olacaktır.

Yose60

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yusuf Erdem Erdönmez
Yazılıma başlayacaksan eğer yazılım öğrencisi olarak tavsiyede bulunacak olursam önce ne yapmak istediğini düşün var sayalım oyun veya uygulama yapacaksın.

Bunun için yazılım mantığı ve algoritmayı iyice öğrenmen lazım tavsiyem c dilinden başla c diliyle pek fazla bir şey yapamazsın belki ama başlangıç için idealdir. Sana programlama mantığını oturmasını sağlar daha sonrasında diğer yazılım dillerine bak zaten mantığını anladığın zaman hemen hemen hepsinin yazım kurallarına ve özelliklerine baktığın zaman daha rahat edersin.

Kaynak olaraktan genelde yabancı kanallar daha iyi konumda ama dersen yazılı bir şekilde ve Türkçe olsun istiyorsan bir çok kitap mevcut ben şuan öğrenme aşamasındayım ve gün geçtikçe de bir şeyler öğrenmeye devam ediyorum

başlarda çok sıkılacaksın ve pes edeceksin ama bir şeyler kafana oturduğu zaman işte o zaman bu işten zevk alacaksın

inşallah yardımım dokunmuştur

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,252
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
Yazılıma başlayacaksan eğer yazılım öğrencisi olarak tavsiyede bulunacak olursam önce ne yapmak istediğini düşün var sayalım oyun veya uygulama yapacaksın.

Bunun için yazılım mantığı ve algoritmayı iyice öğrenmen lazım tavsiyem c dilinden başla c diliyle pek fazla bir şey yapamazsın belki ama başlangıç için idealdir. Sana programlama mantığını oturmasını sağlar daha sonrasında diğer yazılım dillerine bak zaten mantığını anladığın zaman hemen hemen hepsinin yazım kurallarına ve özelliklerine baktığın zaman daha rahat edersin.

Kaynak olaraktan genelde yabancı kanallar daha iyi konumda ama dersen yazılı bir şekilde ve Türkçe olsun istiyorsan bir çok kitap mevcut ben şuan öğrenme aşamasındayım ve gün geçtikçe de bir şeyler öğrenmeye devam ediyorum

başlarda çok sıkılacaksın ve pes edeceksin ama bir şeyler kafana oturduğu zaman işte o zaman bu işten zevk alacaksın

inşallah yardımım dokunmuştur
Çok teşekkürler

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Bilgisayar Mühendisliği veya Yazılım Mühendisliği okursunuz ve bir mesleğiniz olur. Video izleyerek yada kitaptan okuyarak öğrenecekleriniz ile ne Doktor, ne de Mühendis olamazsınız.

Mesleğin size göre olup, olmadığını öğrenebilirsiniz anca.

Mühendislik seviyesinde olmayanlar için Microsoft Small Basic var. Başka da var tabii ama Small Basic'te her yazdığınız kodun Türkçe açıklaması çıkıyor yan panelde. Bu da bazen çok yararlı olabiliyor.

Mühendislik meslekleri mutlaka İngilizce gerektirir.

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,752
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Herkes bir şey söylemiş biz de kendi fikrimizi bir beyan edelim. Her şeyden önce kesinlikle İngilizce öğrenmen gerekiyor. Türkçe kaynak çok az var maalesef, günden güne artıyor fakat yeterli bir seviyede değil. İngilizce neden önemli sadece Türkçe ile de olmaz mı dersen olabilir tabii ki ama bir problemle karşılaştığında onu çözebilmen/araştırman gerekiyor. Onu da Google da ararken "how to write xxxx in Python / C /Hangi dilse artık" böyle araştırman durumunda Türkçe'ye göre çok daha fazla kaynak olacağını görürsün.

Az buçuk İngilizceyi hallettin diyelim stackoverflowdaki şeyleri anlıyorsun işte İngilizce dersleri oturup anlayabiliyosan ve aradığını bulabiliyorsan Google da bence başlangıç için iyi. Sonrasında gelelim dil işine.

Burada ne yapman gerektiğine karar vererek ona göre bir dil öğrenebilirsin. Tabii sen Web için sordun ama ben genel olarak bir şeyler yazıyorum. İlk başta C ile başlamak seni zorlar ama her şeyin mantığını öğrenirsin daha hızlı ve kolay ilerlemek istersen - ki bence öyle yap - Pythonla başla. Python şu anda en çok kullanılan dil. 5 sene önce Javaydi ne bileyim 10 sene önce C# daha önce C gibi gibi gidiyor. Gördüğün üzere yenileri çıktıkça veya belli bir yere hizmet edince dillerin kullanımı artıyor, tamamen o anki trende bağlı. Pythonın Türkçe kaynağı da mevcut belki Türkçe ilerlemek istersin bilmiyorum sana kalmış ama bence kendini Teknik Ingilizce için zorla İngilizce ders dinle İngilizce çalış vs.

Toplamam gerekirse,
Önce İngilizce sonra Python diye devam edersen programlamayi öğrenmiş olursun zaten sonra da kendi yolunu çizersin. Ama bu dediğim gibi yaparsan direkt ürün çıkartman ne kadar sürer bilemiyorum. Yazılım değil de işte WordPress(veya websitesi) yapayım para kazanayım diyorsan da direkt WordPress videoları varsa onları da izleyebilirsin. Benim önerim Python dan yana. Yaptığın şeyleri Githuba açık kaynaklı olarak da koymayı unutma lütfen. Git kullanmayı da bu şekilde öğrenmiş olursun. Kolay gelsin. Soru sormak isterseniz de beni bakalım bir yerlerden bulabilir misiniz :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,768
Üyeler
164,904
Son üye
Yunax
Top Bottom