Megan
80+ Silver
Enes bayramHocam C# için önce youtubedan izleyerek öğrenmek istiyorum. Hangi Türk youtube kanalını önerirsiniz c# için?
Murat yücedağ
Enes bayramHocam C# için önce youtubedan izleyerek öğrenmek istiyorum. Hangi Türk youtube kanalını önerirsiniz c# için?
C# öğrenip sonra Unitye geçmek saçma, Unity'de kullanılacak olan C# ile normal C# arasında fark var. Eğer amaç unity ise, direkt unity ile C# öğrenmesi lazım.Alanına göre değişir normalde c# önermem ama oyun tasarımından ilerliyeceksen.C# öğrenip unityden devam edebilirsin.
oyun tasarımı için yazdım zatneC# öğrenip sonra Unitye geçmek saçma, Unity'de kullanılacak olan C# ile normal C# arasında fark var. Eğer amaç unity ise, direkt unity ile C# öğrenmesi lazım.
Diğer türlü "ya ben bi araba sürmeyi öğreneyim de sonra hop ralli yaparım" demek gibi. He isterse oturup direkt C# öğrenebilir ama bu sefer de gereksiz bir zaman kaybı yaşanacaktır.
Murat Yücedağ,Hocam C# için önce youtubedan izleyerek öğrenmek istiyorum. Hangi Türk youtube kanalını önerirsiniz c# için?
Ayrıca unity için ise Unity için farklı bir eğitim lazımMurat Yücedağ,
Btk akademi(youtube dışı)
Yapabiliyorsun C# ile başla ama benim önerim JavaScript ile basit programlarSelamlar. Yazılıma başlamak istiyorum ve oyun yapmak istiyorum. Biraz araştırdım ve C# ile başlamaya karar verdim. Oyunlar için de kullanılıyormuş. Yazılıma yeni başlayan biri için uygun mudur C#?
Biraz daha açıklayabilir misiniz? Yani şimdi ben normal C# öğrenmek yerine Unity ile mi başlayacağım? Eğer öyleyse önerdiğiniz videolar var mıdır?C# öğrenip sonra Unitye geçmek saçma, Unity'de kullanılacak olan C# ile normal C# arasında fark var. Eğer amaç unity ise, direkt unity ile C# öğrenmesi lazım.
Diğer türlü "ya ben bi araba sürmeyi öğreneyim de sonra hop ralli yaparım" demek gibi. He isterse oturup direkt C# öğrenebilir ama bu sefer de gereksiz bir zaman kaybı yaşanacaktır.
Önce normal C# öğreneceksin onu bilmeden unitiyde bişey yapamazsın ondan sonra Unity nasıl çalıştığıni öğrenip oyununu yapacaksinBiraz daha açıklayabilir misiniz? Yani şimdi ben normal C# öğrenmek yerine Unity ile mi başlayacağım? Eğer öyleyse önerdiğiniz videolar var mıdır?
hocam çok hkalısın katılıyorum Python diğer dillere nazaran daha sade ve kolay anlaşılabilir o dillerdeki kelime yoğunluğu ve algoritması Python'dan daha karışık heves olarak kırılmamak için önerim PythonHocam hangi dil ile başlayacağınız üniden üniye değişiyor c ile de başlatan var python ile de. Tercihen kesinlikle pythonu öneririm, diğer diller çok daha zor olduğu için hevesinizi kırma olasılığı çok yüksek.
Anladım teşekkür ederim. Ben de C# öğrenmek yerine unity yi öğrenmem gerektiğini sanmıştım. Ozaman C# a devam.Önce normal C# öğreneceksin onu bilmeden unitiyde bişey yapamazsın ondan sonra Unity nasıl çalıştığıni öğrenip oyununu yapacaksin
Kesinlikle unity ve C#'yi birlikte öğrenmeniz lazım, diğer türlü C#ı iyi öğrenmek için aylarınızı harcadıktan sonra hem Unity'de kullanılabilecek olan C#'ı öğrenmek için ayrıca vakit harcayaraksın.Biraz daha açıklayabilir misiniz? Yani şimdi ben normal C# öğrenmek yerine Unity ile mi başlayacağım? Eğer öyleyse önerdiğiniz videolar var mıdır?
@Sagittarius un mantığından giderseniz, gereksiz C# bilgileri ile dolabilirsiniz ve kesinlikle gereksiz yere vakit kaybedersiniz.Anladım teşekkür ederim. Ben de C# öğrenmek yerine unity yi öğrenmem gerektiğini sanmıştım. Ozaman C# a devam.
Anladım. Yani C# öğrenirken diğer yandan unity de öğrenmem lazım. Sonrasında unity kullanabilir seviyeye geldiğimde C# devamını öğrenmeme gerek olmayacak mı? Ben sonrasında C++ da öğrenmek istiyorum. Mesela daha rahat öğrenebilmek için C# tamamını mı öğrenmem gerekir onun için?Kesinlikle unity ve C#'yi birlikte öğrenmeniz lazım, diğer türlü C#ı iyi öğrenmek için aylarınızı harcadıktan sonra hem Unity'de kullanılabilecek olan C#'ı öğrenmek için ayrıca vakit harcayaraksın.
Örnek: C# da multithreading (ki günümüz için olmazsa olmaz bi şey) öğrensen bile, Unityde halie hazırda Jobs sistemi var DOTS'un içinde. Bir de gidip ekstra Jobs sistemini öğrenmek zorunda kalacaksın.
Örnek 2: Coroutines sistemi sadece Unity'e özgü ve yine olmazsa olmazdır, bunu unity tutorialları dışında öğrenemezsiniz.
En önemlisi: Unity ile bağımsız olan diğer rehberler, unity de kullanılmayan bir sürü şey de öğretmeye çalışacaktır hiç işinize yaramayan. Bu da vakit kaybıdır, vakit nakittir.
@Sagittarius un mantığından giderseniz, gereksiz C# bilgileri ile dolabilirsiniz ve kesinlikle gereksiz yere vakit kaybedersiniz.
C++ için C#'I tamamen öğrenmenize gerek yok. Ayrıca C#'ı tamamen veya orta-üst düzey arası öğrenmek ilerde de işinize yarayabilir oyun dışında.Anladım. Yani C# öğrenirken diğer yandan unity de öğrenmem lazım. Sonrasında unity kullanabilir seviyeye geldiğimde C# devamını öğrenmeme gerek olmayacak mı? Ben sonrasında C++ da öğrenmek istiyorum. Mesela daha rahat öğrenebilmek için C# tamamını mı öğrenmem gerekir onun için?