Neler Yeni

Yazılıma C# ile başlanır mı?

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Alanına göre değişir normalde c# önermem ama oyun tasarımından ilerliyeceksen.C# öğrenip unityden devam edebilirsin.
C# öğrenip sonra Unitye geçmek saçma, Unity'de kullanılacak olan C# ile normal C# arasında fark var. Eğer amaç unity ise, direkt unity ile C# öğrenmesi lazım.

Diğer türlü "ya ben bi araba sürmeyi öğreneyim de sonra hop ralli yaparım" demek gibi. He isterse oturup direkt C# öğrenebilir ama bu sefer de gereksiz bir zaman kaybı yaşanacaktır.

Rotangar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,082
İsim
Efe
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayara ve yazılıma dair her şey
Instagram
rotangar__
Steam
https://steamcommunity.com/id/Rotangar/
Discord
Rotangar#2224
C# öğrenip sonra Unitye geçmek saçma, Unity'de kullanılacak olan C# ile normal C# arasında fark var. Eğer amaç unity ise, direkt unity ile C# öğrenmesi lazım.

Diğer türlü "ya ben bi araba sürmeyi öğreneyim de sonra hop ralli yaparım" demek gibi. He isterse oturup direkt C# öğrenebilir ama bu sefer de gereksiz bir zaman kaybı yaşanacaktır.
oyun tasarımı için yazdım zatne

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

Sagittarius

80+ Silver
Selamlar. Yazılıma başlamak istiyorum ve oyun yapmak istiyorum. Biraz araştırdım ve C# ile başlamaya karar verdim. Oyunlar için de kullanılıyormuş. Yazılıma yeni başlayan biri için uygun mudur C#?
Yapabiliyorsun C# ile başla ama benim önerim JavaScript ile basit programlar

Sasageyo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Armin

Biraz daha açıklayabilir misiniz? Yani şimdi ben normal C# öğrenmek yerine Unity ile mi başlayacağım? Eğer öyleyse önerdiğiniz videolar var mıdır?

Sagittarius

80+ Silver
Biraz daha açıklayabilir misiniz? Yani şimdi ben normal C# öğrenmek yerine Unity ile mi başlayacağım? Eğer öyleyse önerdiğiniz videolar var mıdır?
Önce normal C# öğreneceksin onu bilmeden unitiyde bişey yapamazsın ondan sonra Unity nasıl çalıştığıni öğrenip oyununu yapacaksin

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Mehmet Özcan
Hocam hangi dil ile başlayacağınız üniden üniye değişiyor c ile de başlatan var python ile de. Tercihen kesinlikle pythonu öneririm, diğer diller çok daha zor olduğu için hevesinizi kırma olasılığı çok yüksek.
hocam çok hkalısın katılıyorum Python diğer dillere nazaran daha sade ve kolay anlaşılabilir o dillerdeki kelime yoğunluğu ve algoritması Python'dan daha karışık heves olarak kırılmamak için önerim Python

Sasageyo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Armin
Önce normal C# öğreneceksin onu bilmeden unitiyde bişey yapamazsın ondan sonra Unity nasıl çalıştığıni öğrenip oyununu yapacaksin
Anladım teşekkür ederim. Ben de C# öğrenmek yerine unity yi öğrenmem gerektiğini sanmıştım. Ozaman C# a devam.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Kesinlikle unity ve C#'yi birlikte öğrenmeniz lazım, diğer türlü C#ı iyi öğrenmek için aylarınızı harcadıktan sonra hem Unity'de kullanılabilecek olan C#'ı öğrenmek için ayrıca vakit harcayaraksın.

Örnek: C# da multithreading (ki günümüz için olmazsa olmaz bi şey) öğrensen bile, Unityde halie hazırda Jobs sistemi var DOTS'un içinde. Bir de gidip ekstra Jobs sistemini öğrenmek zorunda kalacaksın.

Örnek 2: Coroutines sistemi sadece Unity'e özgü ve yine olmazsa olmazdır, bunu unity tutorialları dışında öğrenemezsiniz.

En önemlisi: Unity ile bağımsız olan diğer rehberler, unity de kullanılmayan bir sürü şey de öğretmeye çalışacaktır hiç işinize yaramayan. Bu da vakit kaybıdır, vakit nakittir.
Anladım teşekkür ederim. Ben de C# öğrenmek yerine unity yi öğrenmem gerektiğini sanmıştım. Ozaman C# a devam.
@Sagittarius un mantığından giderseniz, gereksiz C# bilgileri ile dolabilirsiniz ve kesinlikle gereksiz yere vakit kaybedersiniz.

Sasageyo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Armin
Kesinlikle unity ve C#'yi birlikte öğrenmeniz lazım, diğer türlü C#ı iyi öğrenmek için aylarınızı harcadıktan sonra hem Unity'de kullanılabilecek olan C#'ı öğrenmek için ayrıca vakit harcayaraksın.

Örnek: C# da multithreading (ki günümüz için olmazsa olmaz bi şey) öğrensen bile, Unityde halie hazırda Jobs sistemi var DOTS'un içinde. Bir de gidip ekstra Jobs sistemini öğrenmek zorunda kalacaksın.

Örnek 2: Coroutines sistemi sadece Unity'e özgü ve yine olmazsa olmazdır, bunu unity tutorialları dışında öğrenemezsiniz.

En önemlisi: Unity ile bağımsız olan diğer rehberler, unity de kullanılmayan bir sürü şey de öğretmeye çalışacaktır hiç işinize yaramayan. Bu da vakit kaybıdır, vakit nakittir.

@Sagittarius un mantığından giderseniz, gereksiz C# bilgileri ile dolabilirsiniz ve kesinlikle gereksiz yere vakit kaybedersiniz.
Anladım. Yani C# öğrenirken diğer yandan unity de öğrenmem lazım. Sonrasında unity kullanabilir seviyeye geldiğimde C# devamını öğrenmeme gerek olmayacak mı? Ben sonrasında C++ da öğrenmek istiyorum. Mesela daha rahat öğrenebilmek için C# tamamını mı öğrenmem gerekir onun için?

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Anladım. Yani C# öğrenirken diğer yandan unity de öğrenmem lazım. Sonrasında unity kullanabilir seviyeye geldiğimde C# devamını öğrenmeme gerek olmayacak mı? Ben sonrasında C++ da öğrenmek istiyorum. Mesela daha rahat öğrenebilmek için C# tamamını mı öğrenmem gerekir onun için?
C++ için C#'I tamamen öğrenmenize gerek yok. Ayrıca C#'ı tamamen veya orta-üst düzey arası öğrenmek ilerde de işinize yarayabilir oyun dışında.

buroxit

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
265
Terkedilmiş İsmetpaşa Mah. Bayrampaşa / İstanbul
İsim
Bahtiyar Sözkesen
Instagram
instagram.com/profiles/buroxit
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199031367267
Bir kodlama dili öğrenmek için önce dildeki değişkenleri ve onların işlevlerini kavramak çok önemli. Çünkü biz kod yazarken hep bu değişkenleri kullanacağız ve bunları önceden bilirsek kod yazarken aklımıza takılan tüm soru işaretleri kalkar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,397
Üyeler
160,843
Son üye
Foxaz
Top Bottom