yazılıma hangi dillerden başlanmalı

Site ismi nedir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Linux işletim sistemi kurmakla işe başlayabilirsiniz mesela windows yanına kurulum yönergeleri var netten öğrenin. Python dili ve opensource kaynaklarını kullanmanız başlangıç ve ilerisi için hayırlı olacaktır. Beraberinde C++ v.b yazılım geliştirmelerinide aynı şekilde linux sistemleri üzerinde de kullanabilirsiniz. İyi Forumlar.
evet linux yazılım konusunda en iyi sistemdir

İlk olarak dil için Python öneririm ardından C# ardından Java öğrenebilirsiniz.
Ama ilk önce Python şart sonra C# bence. C# biraz daha zor ve temel gerekiyor o yüzden ilk Python.

Java falan ağır gelir. JavaScript en rahat öğreneceğin dillerden biri.

Herhangi bir yerden başlayabilirsin. Hiç fark etmez. Anlayabildiğin bir kaynak bul sadece. Şahsen Microsoft'un Small Basic'ini tercih ederim. Bu bir kişisel tercih. Ama öğrenmeye Small Basic ile başlamadım. Unutsam bile hatırlatan kolaylıklar sunuyor. Bu benim tercih sebebim. Scratch ile başlamıştım. Ve başka da her şeye baktım. Genel bilgi edinerek başlayabilirsin. Genel bilgi için en iyi kaynak wikipedia.en .

• Beğen
Reaksiyonlar: XDEV
üni de yazılım mühendisliği istiyorum fakat yazılım hakkında az çok bi fikrimin olması ve üni de çok zorlanmamak adına lisedeyken hafiften öğreniyim diyorum sizce hangi dili öğrenmeye başlıyım ve o dilde mi ustalaşıyım yoksa yeni diller de öğreneyim mi? ne önerirsiniz?
Hocam sadece kendinizi geliştirmek içinse Pythondan başlayın Liste atarım kendinizi geliştirip çalışmak istiyorsanız İngilizceniz de az çok varsa javaya yüklenin

Javascript ile başlayıp bir çok dili tek seferden öğrenebilirsin.

İngilizce.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,125
Üyeler
188,205
Son üye
Tensai
Geri