Neler Yeni

Yazılıma nereden başlamalıyım?

Rich Kedy

80+ Bronze
Bilgisayar oyunları/uygulamaları geliştirmek istiyorum, yazılıma dair bir temelim yok sadece 4. Sınıfta öğretilen Scratch var :D.
İlk olarak hangi dilden veya nereden başlamalıyım, ne kadar İngilizce seviyesi gerekli gibi sorularımı yanıtlarsanız sevinirim.

Son düzenleme:

Hanaz

80+ Gold
Bilgisayar oyunları geliştirmek istiyorum, yazılıma dair bir temelim yok sadece 4. Sınıfta öğretilen Scratch var :D.
İlk olarak hangi dilden veya nereden başlamalıyım, ne kadar İngilizce seviyesi gerekli gibi sorularımı yanıtlarsanız sevinirim.
Phyton lesson yaz onları izle birşeylet kaparsın ilk denememde hesap makinesi yapmistım

Rich Kedy

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Phyton lesson yaz onları izle birşeylet kaparsın ilk denememde hesap makinesi yapmistım
Bir platforma üyelik almıştım (İsim verilmesi yasak sanırsam) oradan izleyeceğim.

Clayz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
600
İsim
yunusemre
Bilgisayar oyunları geliştirmek istiyorum, yazılıma dair bir temelim yok sadece 4. Sınıfta öğretilen Scratch var :D.
python dan basla devamı gelır zaten hocam

Hanaz

80+ Gold
Hello world hatası alınca bıraktım

Rich Kedy

80+ Bronze
python dan basla devamı gelır zaten hocam
Çoğu sitede de öyle gördüm ancak onun yanına Java, JavaScript, HTML5 falan da öğrenin diyorlardı. Ben daha çok oyun ve uygulama geliştirme yönünde olduğum için C#, C+ gibi diller daha önemli direkt bunlara mı geçeyim yoksa JavaScript vs. öğreneyim mi?

Clayz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
600
İsim
yunusemre
Çoğu sitede de öyle gördüm ancak onun yanına Java, JavaScript, HTML5 falan da öğrenin diyorlardı. Ben daha çok oyun ve uygulama geliştirme yönünde olduğum için C#, C+ gibi diller daha önemli direkt bunlara mı geçeyim yoksa JavaScript vs. öğreneyim mi?
hocam onlar baslangıc ıcın bıraz zora kacıyor yanı benım acımdan oyle ama sen benden daha yeteneklıysen yardır :D

Alperrium

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Mehmet Alper Aksoy
Bir platforma üyelik almıştım (İsim verilmesi yasak sanırsam) oradan izleyeceğim.
Ben de muhtemelen bahsettiğin platformdan öğrendim. Oradaki bir kurstan önce C seviyemi ortalamaya getirip sonra ufak ufak C++ çalışmaya başladım Unreal Engine ile çalışmak istediğim için. Sana tavsiyem çok video izleyip makale okumaktansa bol bol pratik yapman. Temelleri öğrendikten sonra iyi kötü, verimli verimsiz sık sık kod yaz. Hesap makineleri, ajanda uygulamaları, belki ileride tasarlamak istediğin bir oyunun sadece menü kısmı gibi gibi. Bu pratikleri sık sık yap, Chat GPT'den de olabildiğince faydalan. Ben şahsen önce kendi kodumu yazıp sonra çalışmazsa veya geliştirmek istersem kodu GPT'ye gönderip hatalarım nerede, neleri geliştirebilirim söyler misin diyorum. Cevabına göre oraları kendim iyileştirmeye çalışıyorum, oradan da başaramazsam en son GPT'nin kendi çözümüne başvuruyorum. Son tavsiyem de kesinlikle İngilizceni epey ilerletmen gerektiği. Kod yazmak aslında ingilizce olarak makineye ne yapmasını istediğini anlatmaktan ibaret temelde o yüzden yardımı çok olur. Daha önemlisi sadece kodlama değil her alanda ingilizcede kaynaklar derya deniz iken Türkçe kaynaklar genellikle çok yüzeysel ve az sayıda. Başarılar.

Rich Kedy

80+ Bronze
Ben de muhtemelen bahsettiğin platformdan öğrendim. Oradaki bir kurstan önce C seviyemi ortalamaya getirip sonra ufak ufak C++ çalışmaya başladım Unreal Engine ile çalışmak istediğim için. Sana tavsiyem çok video izleyip makale okumaktansa bol bol pratik yapman. Temelleri öğrendikten sonra iyi kötü, verimli verimsiz sık sık kod yaz. Hesap makineleri, ajanda uygulamaları, belki ileride tasarlamak istediğin bir oyunun sadece menü kısmı gibi gibi. Bu pratikleri sık sık yap, Chat GPT'den de olabildiğince faydalan. Ben şahsen önce kendi kodumu yazıp sonra çalışmazsa veya geliştirmek istersem kodu GPT'ye gönderip hatalarım nerede, neleri geliştirebilirim söyler misin diyorum. Cevabına göre oraları kendim iyileştirmeye çalışıyorum, oradan da başaramazsam en son GPT'nin kendi çözümüne başvuruyorum. Son tavsiyem de kesinlikle İngilizceni epey ilerletmen gerektiği. Kod yazmak aslında ingilizce olarak makineye ne yapmasını istediğini anlatmaktan ibaret temelde o yüzden yardımı çok olur. Daha önemlisi sadece kodlama değil her alanda ingilizcede kaynaklar derya deniz iken Türkçe kaynaklar genellikle çok yüzeysel ve az sayıda. Başarılar.
Daha kodda nerede hata olduğunu nasıl anlayacağımı bile bilmiyorum 😅. Yardımın için teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birde ilk olarak Phyton'dan başla deniyor çoğu sitede, ondan sonra CSS, Java, JavaScript gibi dilleri öğren diyorlar siz nasıl bir yol izlediniz?

Alperrium

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Mehmet Alper Aksoy
Ben direkt C başladım çünkü üniversitemde aldığım programlama dersim de C üzerindendi okul derslerime de yardımcı olsun istedim. C temel düzeyde bir programlama dili ve biraz hantal gibi olsada aslında bellek işleyişini ve bir programda nasıl olup da hatalar çıkabildiğini ve nasıl çözüldüklerini öğrenmede iyi bir dil. Yabancılar bazen C'den 'unsafe' diye bahsederler, bu C programlarında bellek hatalarının vesaire oluşabileceğini dahili önlemlerin bazı diğer dillere göre sınırlı olduğunu ifade eder. İlk bakışta bu bahsettiğim C öğrenmek için bir dezavantaj gibi gözükse de C dilinde güvenlik önlemleri sınırlı olduğundan program tam ne talep edersen onu yapacaktır bu da potansiyelini artırır ve temellerini öğrenmeni sağlamlaştırır. Ayrıca oyun geliştirmek istediğinden de bahsetmişsin araştırdıysan az çok bileceğin üzere C++ nesneye yönelik programlamada ilk sıradaki dildir bu yüzden oyun geliştirmede en sık kullanılan dillerden biridr. C++ da C'nin bir süper seti olduğu için C ile başlamak oyun geliştirme hedefinde biraz yardımcı olabilir. Javascript konusunda pek bilgim yok ne yazık ki internet sitesi geliştirmekte vesaire kullanıldığını duydum ama çok yardımcı olamayacağım. Python için de oyun geliştirmede C++ kadar sık kullanılmasa da pratik ve geliştirici dostu bir dildir, potansiyeli de oldukça yüksektir Python ile yazılmış çok karmaşık projeler bulabilirsin, popüler bir dil olduğu için çok fazla ücretsiz kaynağa erişimin olur bu da iyi bir avantaj, makine öğrenmesi ve dolayısıyla yapay zekada da kullanılıyor geleceğe yönelik de bir dil aynı zamanda. Sonuç olarak C veya Python dillerinden istediğin bir tanesiyle başlaman uygun olur. Karar verirken de tercihlerin önemli. Programlama alanında uzun hayallerin varsa hem Python da heybemde bulunsun genel geliştiricilik yeteneğimi artırayım diyerek Python başlayıp sonra oyun geliştirme adına C ve C++ dillerine yönelebilirsin. Yok ben hedefe yönelik bir yol izleyeyim dersen direkt C öğrenerek de başlayabilirsin. Ben de uzman değilim tabii ki ama ben başlarken yol haritam böyleydi sana da fikir olabilir.

keremgencer_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Kerem Gencer
Oyun ve uygulama istiyorsanız C# en iyi seçenek olacaktır. Python ile başlayabilirsiniz hatta isterseniz Python ile de oyun (basit) veya uygulama yapabilirsiniz. Yeni başladığınız için c++ ve Unreal Engine öneremeyeceğim. Çok isterseniz C# ve Unity ile hiç yoktan ufak oyunlar yapıp sonradan Unreal Engine'e geçebilirsiniz. Uygulama tarafında ise Windows için c# Winforms, Android için Java veya Kotlin, ios için ise Swift öğrenebilirsiniz. Mobil uygulamalar ile ilgileniyorsanız daha detaylı anlatabilirim. Web tasarım/programlama yapmayacaksanız HTML ve CSS işinize yaramayacaktır, ama benim önerim bunların ne olduğunu bilin. Javascript ilk başta öğrenmenize gerek yok. eğer mobil veya web üzerinden devam etmeye karar verirseniz bi bakmanız gerekir.

soprano

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
ömer
c ile başlarsan zorlanırsın ama öğrenince diğer diller çocuk oyuncağı olur senin için

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
319
İsim
Alihan YILMAZ
Scratch bilgilerini tazele önce. Scratch iyidir. Ama bende unuttum. Sonra Scratch için ilham kaynağı olan NetLogo dene. Önce görselde dene, sonra kodlayarak dene. İngilizce şart tabi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,401
Üyeler
163,308
Son üye
urtlkpo987
Top Bottom