Neler Yeni

Yeni ESPOR Sistemimin Test Sonuçları Normal mi?

KDolunay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Salih
4070 TI SUPER + 7800x3d + ASUS X670E-PLUS
(8x2) 16 GB RAM (6000Mhz-CL38) (Yenisi yolda, 32 GB CL30 6000mhz takılacak.)
1 TB Kingston SSD + Corsair 3000D Kasa + 750w PSU

2K Monitör kargoda. O yüzden testler FullHD eski monitörle yapıldı.

Arkadaşlar oyun amaçlı- özelleştirerek aldığım hazır sistemimin test sonuçları aşağıdaki gibi.
Henüz oyunla denemedim. Bios ve driver güncellemeleri yapıldı,
Expo açık+ 6000 Mhz yükseltildi.
İşl. soğutucu Frost commander hava soğutucu.

Var mı bir sıkıntı / yetersizlik / düzeltmem gereken bir şey?

1731646939619.png

1731647260642.png

OCCT 7800X3D İŞLEMCİ TESTİ - EXTREME MOD- 15 DK

1731647326668.png

EKRAN KARTI TESTİ 4070 TI SUPER

1731647421397.png

POWER - PSU TESTİ

1731647476465.png

Test sonuçlarını değerlendirirseniz sevinirim.
Yapmam gereken başka düzeltmeler / testler varsa lütfen belirtiniz.

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Mehmetcan İvrendi
4070 TI SUPER + 7800x3d + ASUS X670E-PLUS
(8x2) 16 GB RAM (6000Mhz-CL38) (Yenisi yolda, 32 GB CL30 6000mhz takılacak.)
1 TB Kingston SSD + Corsair 3000D Kasa + 750w PSU

2K Monitör kargoda. O yüzden testler FullHD eski monitörle yapıldı.

Arkadaşlar oyun amaçlı- özelleştirerek aldığım hazır sistemimin test sonuçları aşağıdaki gibi.
Henüz oyunla denemedim. Bios ve driver güncellemeleri yapıldı,
Expo açık+ 6000 Mhz yükseltildi.
İşl. soğutucu Frost commander hava soğutucu.

Var mı bir sıkıntı / yetersizlik / düzeltmem gereken bir şey?

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

OCCT 7800X3D İŞLEMCİ TESTİ - EXTREME MOD- 15 DK

Alıntıyı görüntüle

EKRAN KARTI TESTİ 4070 TI SUPER

Alıntıyı görüntüle

POWER - PSU TESTİ

Alıntıyı görüntüle

Test sonuçlarını değerlendirirseniz sevinirim.
Yapmam gereken başka düzeltmeler / testler varsa lütfen belirtiniz.
Hocam bana FPS çok düsük gibi geldi Yani RTX 4070Tİ Super'den bahsediyoruz ++1920X1080P'de eğer 2K'da olsa neyse ama kesinlikle 1080P için çok düşük geldi bana

KDolunay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Salih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1731705837970.png

CPU sıcaklık değerleri çok düşük, testte bir yanlışlık mı yaptık acaba?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bana FPS çok düsük gibi geldi Yani RTX 4070Tİ Super'den bahsediyoruz ++1920X1080P'de eğer 2K'da olsa neyse ama kesinlikle 1080P için çok düşük geldi bana

Sorun neyden kaynaklanabilir, ayarlarla mı ilgilidir tahmininizce?

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Mehmetcan İvrendi
Alıntıyı görüntüle

CPU sıcaklık değerleri çok düşük, testte bir yanlışlık mı yaptık acaba?

Sorun neyden kaynaklanabilir, ayarlarla mı ilgilidir tahmininizce?
Mesela bu video'ya bakın hocam işlemci+Ekran kartı falan ve ayarlar birebir aynı ama Ortalama 345fps alıyor eğer 10 bilemedin 20 taş çatlasın olmaz ama 30fp olsa neyse dicem hafif değişiklik gösterebilir derim ama arada 60-80fpa fark var bı kontrol edin sisteminizi hocam bı terslik var

-kendi testlerinizi youtube'da aynı sistemin testleri ile karşılaştırın bi

KDolunay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Salih
Videoyu görüntüleyemedim hocam, link paylaşır mısın?

Hazır sistem aldık, müdahalemiz ekran kartını ve soğutucuyu takmak oldu. Bu kadar FPS düşüklüğü neden olabilir acaba :/ 8x2=16 GB ram midir acaba sorun?

MrHakkı

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Hakkı Demir
Hocam ekran kartı modeli nedir

Bu arada yaklaşık 2 gün önce 7800x3d için frost commander alan bir arkadaşa uv yaptırmışlardı. İşlemcinin ısısı hem 60-65 derecelere düştü, hem de aldığı performans arttı. O işlemci ve soğutucuyla uv araştırmanızı öneririm

hayriye

80+ Bronze
Mesela bu video'ya bakın hocam işlemci+Ekran kartı falan ve ayarlar birebir aynı ama Ortalama 345fps alıyor eğer 10 bilemedin 20 taş çatlasın olmaz ama 30fp olsa neyse dicem hafif değişiklik gösterebilir derim ama arada 60-80fpa fark var bı kontrol edin sisteminizi hocam bı terslik var

-kendi testlerinizi youtube'da aynı sistemin testleri ile karşılaştırın bi
Sürüm eski ve ramlerden dolayı olabilir gelince tekrar bakın sürümden 10 fps kaybetseniz geri kalanı ram desek yine çok ama belki yaklaşır

KDolunay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Salih

Bu arada yaklaşık 2 gün önce 7800x3d için frost commander alan bir arkadaşa uv yaptırmışlardı. İşlemcinin ısısı hem 60-65 derecelere düştü, hem de aldığı performans arttı. O işlemci ve soğutucuyla uv araştırmanızı öneririm
1731707323592.png

Isı değerleri olarak anormal bir durum gözlemlemedim ama yukarıdaki arkadaş FPS düşüklüğü hususunda beni şüphelendirdi.

Sürüm eski ve ramlerden dolayı olabilir gelince tekrar bakın sürümden 10 fps kaybetseniz geri kalanı ram desek yine çok ama belki yaklaşır

Ram 16 olduğu için 32GB ramin olduğu sistem kadar performanslı olmayacaktır muhtemelen, ama tecrübelerinize göre anormal bir durum varsa yazın arkadaşlar. Ben de aldığım yerle görüşeyim gerekirse. (32 GB ramler henüz kargoda.)

hayriye

80+ Bronze
Büyük ihtimalle ramlerin xmp veya expo ayarlarını yapmışsındır ama yapmadıysan bir tur daha bak istersen

Ben furmark gibi testlerden hiç anlamıyorum yanlışı da doğruyu da tam göremem Resize bar tam neydi unuttum ama o varsa açın expo xmp ayarlarına bakın

KDolunay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Salih
Büyük ihtimalle ramlerin xmp veya expo ayarlarını yapmışsındır ama yapmadıysan bir tur daha bak istersen

Ben furmark gibi testlerden hiç anlamıyorum yanlışı da doğruyu da tam göremem Resize bar tam neydi unuttum ama o varsa açın expo xmp ayarlarına bakın
Resize bar kendiliğinden açıktı hocam enabled olduğu için değişiklik yapmadım.
Expo kapalıydı, 4200mhz idi, onu açtım 16 (8x2) GB ram için 6000mhz ram frekansına yükselttim. Yukarıdaki test sonuçları bu ram için, expo açık veriler.

KDolunay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Salih
1731710314111.png

Cinebench test sonuçları arkadaşlar. İşlemci normal çalışmakta mıdır?

aynı galax modelinin 4070 super olanını almayı düşünüyorum. Isı değerlerini paylaşmışsın zaten. fan sesi ne durumda kartın? coilwhine varsa ne kadar duyuluyor?
Oyunda ve yoğun yük altında deneyimim henüz olmadığı için tam cevap veremiyorum hocam.
Testlerde fanlar tabii ki yüksek devirde çalıştı ama beni çok rahatsız etmedi.

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Mehmetcan İvrendi

Hocam haberiniz olsun Undervolt Işı degerlerini evet düşürür ama kesinlikle Performans Artışı yapmaz Undervolt dediğimiz şey parçanın Cektiği w kısıtlamak/düşürmek olarak düşünebilirsiniz yani tam tersi performansı birazcık düşürür a oyunlarda bı tık 1-3FPS düşürür çok değil

Alıntıyı görüntüle

Cinebench test sonuçları arkadaşlar. İşlemci normal çalışmakta mıdır?

Oyunda ve yoğun yük altında deneyimim henüz olmadığı için tam cevap veremiyorum hocam.
Testlerde fanlar tabii ki yüksek devirde çalıştı ama beni çok rahatsız etmedi.
Hocam Cinebench Testleriniz gayet normal zaten Cinebench'in kendi sistesindeki test yapanların ortalaması yazıyor onunla karşılaştırabilirsiniz

-Ama bende demesi ekran kartında bir şey var gibi çünkü internet'te forumlarda falan RTX 4070Tİ sonuçları'na baktım (nedense Tİ süper olanın furmark bulamadım furmark test sonuçları sitesinde bile yok bu kart)
er3.png
Hocam mesela bu RTX 4070 Tİ ve 2K'da testi yapmış ve buna rağmen FPS sizinle aynı + RTX 4070Tİ süper sizinki sizinki'nin daha güçlü olması gerekiyordu

Ama internette test sonuçlarını bulamadığım için en iyisi siz bir konu açın Ve RTX 4070Tİ Süper kullananlarda Furmak testlerini rica edin ve kendinizinki ile karşılaştırın

Son düzenleme:
Top Bottom