Neler Yeni

Yeni pc de bi anda fps düşme sorunu

mumi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Ertuğrul Yılmaz
Merhaba Arkadaşlar yeni bir kendim yeni bir pc topladım ve oyun oynarken bi anda kasma yaşayıp 350 400 fps lerden 100-160 fpslere düşüş yaşadım sorun sizce ne olabilir.
işlemci ve ekran kartı kullanımları %35 ve altındaydı sürekli En yüksek ayarlar 1080p

Sistem:

AMD Ryzen 5 7500F 3.7GHz

COLORFUL BATTLE-AX B650M-PLUS V14 DDR5 7600MHz

KINGSTON 32GB 5600MT/s DDR5 CL36

Gigabyte Radeon RX 7700 XT GAMING OC 12GB

Cooler Master 700w Masterwatt 80Plus

Thermalright Peerless Assassin 120 SE Black TL-C12C 120mm 6 x 6mm

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,211
İsim
Yuzarsef
genelde tam ekran iyileştirmeleri yüzünden bu oluyor onu kapatıp dene istersen

mumi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Ertuğrul Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
genelde tam ekran iyileştirmeleri yüzünden bu oluyor onu kapatıp dene istersen
o ayar zaten kapalı birde bunu başka oyunlardada yaşadım ara ara birtek lol de değil pc yi kendim topladığım için acaba yanlıs bir şey yapmış olabilirmiyim diye düşünüyorum ama yapmadım da yani her şey düzgün gözüküyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,211
İsim
Yuzarsef
Sürücüyü tekrar kaldırıp kurar mısın aklıma başka bir şey gelmedi şu an için.

Ğ Fedaisi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
263
İsim
Adolf Hitler
o ayar zaten kapalı birde bunu başka oyunlardada yaşadım ara ara birtek lol de değil pc yi kendim topladığım için acaba yanlıs bir şey yapmış olabilirmiyim diye düşünüyorum ama yapmadım da yani her şey düzgün gözüküyor
Hocam bence sürücüyü kendi sitesinden manuel bir şekilde kur he birde önceki sürümü bi indirir misin? Son driver güncellemesinden de olmuş olabilir bir ihtimal.

mumi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Ertuğrul Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ğ Fedaisi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
263
İsim
Adolf Hitler
tamdır denerim teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

ekran kartı sürücüsü dimi
Evet hocam siteden kurmak daha sağlıklı bi araştırın hocam (bende araştırırdımda şimdi pc parçası araştırıyorum bende kusura bakmayın) eğer son sürümde bi sıkıntı yaşayan yoksa sizde son ekran kartı sürücüsünü siteden kurun öyle bi deneyin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Tarık Etka Tosun
Merhaba Arkadaşlar yeni bir kendim yeni bir pc topladım ve oyun oynarken bi anda kasma yaşayıp 350 400 fps lerden 100-160 fpslere düşüş yaşadım sorun sizce ne olabilir.
işlemci ve ekran kartı kullanımları %35 ve altındaydı sürekli En yüksek ayarlar 1080p

Sistem:

AMD Ryzen 5 7500F 3.7GHz

COLORFUL BATTLE-AX B650M-PLUS V14 DDR5 7600MHz

KINGSTON 32GB 5600MT/s DDR5 CL36

Gigabyte Radeon RX 7700 XT GAMING OC 12GB

Cooler Master 700w Masterwatt 80Plus

Thermalright Peerless Assassin 120 SE Black TL-C12C 120mm 6 x 6mm
Belki işinize yaramaz bilemiyorum ama bende bazı oyunlarda oluyordu. Çözüm olarak da mousem 8000hz de kalmış onu düşürdüğümde düzeldi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,211
İsim
Yuzarsef
bu ayar nasıl kapatılıyor birde tam olarak ne işe yarıyor bu ayar ?
ekran kartının yettiği oyunlarda grafikleri iyileştiriyor ve daha senkron hale getiriyor. fakat ekran kartı yetersiz kalırsa işlemci+ekran kartı+ram olarak düşün tam bir eziyet oluyor ve ani fps drop yapıyor. Bende sistemin yettiği oyunlarda da örneğin cs2 de bunu yapıyordu kapatınca düzeldi.

mumi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Ertuğrul Yılmaz
Belki işinize yaramaz bilemiyorum ama bende bazı oyunlarda oluyordu. Çözüm olarak da mousem 8000hz de kalmış onu düşürdüğümde düzeldi.
benim mouse okdr yüksek hz li değil teşekkürler yinede

Evet hocam siteden kurmak daha sağlıklı bi araştırın hocam (bende araştırırdımda şimdi pc parçası araştırıyorum bende kusura bakmayın) eğer son sürümde bi sıkıntı yaşayan yoksa sizde son ekran kartı sürücüsünü siteden kurun öyle bi deneyin.
bi sildim tekrar yükledim bakalım ne olacak

ekran kartının yettiği oyunlarda grafikleri iyileştiriyor ve daha senkron hale getiriyor. fakat ekran kartı yetersiz kalırsa işlemci+ekran kartı+ram olarak düşün tam bir eziyet oluyor ve ani fps drop yapıyor. Bende sistemin yettiği oyunlarda da örneğin cs2 de bunu yapıyordu kapatınca düzeldi.
nası kapatıyoruz

Son düzenleme:

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
529
İsim
TAHA KOÇAK
Oyun içerisindeki ısı değerlerini paylaşabilir miyiniz?

Top Bottom