Yeni Sistem Toplamaya Korkuyorum

Brysf

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,241
Eski sistemimde 6 ay boyunca kernel power hatasıyla uğraştım ve ne yaptıysam çözemedim 3 ayrı servise götürdüm götürmeden önce tonla bios Windows ayarı farklı Windows sürümleri farklı ekran kartı chipset sürücüleri bir türlü düzelmedi tüm parçaları tek tek değişerek denedim üşenmeyip en son işlemci değiştim düzeldi gibi oldu 1 ay ve sonra yine aynı şey oldu şimdi sıfırdan sistem kurmak istiyorum ama korkuyorum yine aynı şey olursa diye kafayı yerim gerçekten laptop alsam fan sesi performansı düşük ne yapacağımı bilmiyorum fikri olanlar yardımcı olursa çok sevinirim

pc araba gibi bisi reis yani bozulur bu anormal durum yoktur bi anda yazılım hatasi zart zurt yüzünden bozulurfilan

pc araba gibi bisi reis yani bozulur bu anormal durum yoktur bi anda yazılım hatasi zart zurt yüzünden bozulurfilan
Bozulur da yani bu Allah’ın cezası şey o kadar uğraştırdı ki beni şimdi yeni bilgisayar almaya korkuyorum artık sistem toplamak istiyorum ama ya yine aynı şey olursa korkuyorum bu yüzden

Bozulur da yani bu Allah’ın cezası şey o kadar uğraştırdı ki beni şimdi yeni bilgisayar almaya korkuyorum artık sistem toplamak istiyorum ama ya yine aynı şey olursa korkuyorum bu yüzden
aynı şekilde bekliyorum sistemi. geç gelsin de sorunsuz gelsin. insanın hevesi kırılıyor

aynı şekilde bekliyorum sistemi. geç gelsin de sorunsuz gelsin. insanın hevesi kırılıyor
İnşallah sorunsuz gelir hocam ben cidden laptopa geçmeyi düşünüyorum bu sorun yüzünden ama laptopun da performansı falan belli ne yapıcam bilmiyorum

İnşallah sorunsuz gelir hocam ben cidden laptopa geçmeyi düşünüyorum bu sorun yüzünden ama laptopun da performansı falan belli ne yapıcam bilmiyorum
Sağolasın. Bence sağlam bi yerden dene şansını. Tek tek de toplayabilirsin amazondan en azından sorun çıkarsa iade edersin. Laptoptan iyidir.

Performanslı laptoplar var fakat normal bilgisayardan daha fazla fiyatı var. 38 yaşındayım, en son masaüstü bilgisayarım Lise 1'de vardı, ondan sonra laptop'a geçtim. Hatta şu anda bu mesajı, o dönemde aldığım laptoptan yazıyorum. Ayda yılda bir kez mavi ekran verir o kadar. Tabi şu anda oyun falan yalan laptopta ama en azından Youtube'da bir şeyler izliyorum, film dizi falan izliyorum.

Ben de inanılmaz hevesliyim sistem toplamaya fakat şu konuya baktıktan sonra bir duraksadım gibi oldum.

Sağolasın. Bence sağlam bi yerden dene şansını. Tek tek de toplayabilirsin amazondan en azından sorun çıkarsa iade edersin. Laptoptan iyidir.
O mantıklı hocam Amazon’dan toplarım o zaman 1 ay içinde iadesi var sorun çıkarırsa iade ederim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sistemin ne ki?
Ryzen 5 7500f
msı B650 Tomahawk Anakart
MSI RTX 4060 gaming x 8gb
xpg Lancer Rgb 32Gb Ddr5 Ram
Kingston kc3000 m2 ssd
Nzxt H5 Flow Rgb Kasa
Msı A750GL PSU

O mantıklı hocam Amazon’dan toplarım o zaman 1 ay içinde iadesi var sorun çıkarırsa iade ederim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ryzen 5 7500f
msı B650 Tomahawk Anakart
MSI RTX 4060 gaming x 8gb
xpg Lancer Rgb 32Gb Ddr5 Ram
Kingston kc3000 m2 ssd
Nzxt H5 Flow Rgb Kasa
Msı A750GL PSU
Geçmiş olsun. 6 ay boyunca hangi parça kusurlu olduğuna dair kesin bir sonuca varamadınız mı?

3-4 ay önce yeni sisteme geçtim. Çok şükür hiçbirini yaşamadım. Sizinkisi baya baya uzun sürmüş.

Geçmiş olsun. 6 ay boyunca hangi parça kusurlu olduğuna dair kesin bir sonuca varamadınız mı?

3-4 ay önce yeni sisteme geçtim. Çok şükür hiçbirini yaşamadım. Sizinkisi baya baya uzun sürmüş.
Hocam işlemciyi servise verdim değişti geldi denedim ram değişip denedim ssd değişip denedim anakart değiştim denedim belki kasa yapıyordur diye uzay montaj kurdum denedim güç kaynağı da değişip denedim belki ekran kartıdır farklı ekran kartı takıp denedim en son servis işlemciden %90 ihtimalle dedi işlemci değiştim düzeldi gibi oldu yine devam etti artık değiştirip deneyecek bir şey kalmadı ve bu sorunu sadece valorantta yapıyor

Geri