Yeni sistemde sorunlar

Adamın kullandığı mobo B650 MR ne A620si?
Fotoğrafın en üstünde A620 yazıyor, yükseltmiş mi? Tamam o zaman oc olur ama yine ters bir şeyler olabilir 🙃 İki sorunu halletsin sonra ne yapıyorsa yapsın.

Bu yüzden memory context restore da açmasını söyledim. Ayrıca 6000 mhz ramleri 4800 de mı kullansın adam sırf geç açılıyor diye?
Yahu adamın ramleri zaten alınmaması gereken türden bi RAM. Para tuzağı bile diyebilirim. CL30 RAM'ler çok daha ucuza geliyor,verdiği performans farkıda ortada. MCR tehlikeli bir ayar, BIOS'a bir daha dönememe ve CMOS yapmak zorunda kalabilir arkadaş.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fotoğrafın en üstünde A620 yazıyor, yükseltmiş mi? Tamam o zaman oc olur ama yine ters bir şeyler olabilir 🙃 İki sorunu halletsin sonra ne yapıyorsa yapsın.
Farketmez, A620'de B650 M-R'da simple utilizer ürünleri. OC falan hikaye o mobo kendini bi stokta soğutsunda ilk önce sonra manual OC yapılır, hayal kurmayın burda o zaman herkes MR alırdı.

Yahu adamın ramleri zaten alınmaması gereken türden bi RAM. Para tuzağı bile diyebilirim. CL30 RAM'ler çok daha ucuza geliyor,verdiği performans farkıda ortada. MCR tehlikeli bir ayar, BIOS'a bir daha dönememe ve CMOS yapmak zorunda kalabilir arkadaş.
Öyle bir bilgi veriyorsun ki sanki dünyanın sonu gelmiş de onu uygularsa bu sonu değiştirecek. En fazla cmos yapar geçer. MCR tehlikeliymiş. Peki hocam sensin. 😂

Görüntü sorununu çözdüm biraz uğraştım.
Komple format attım HDMI kablosuyla driver kurulumuna kadar yaptım. PC açıldıktan sonra HDMI çıkarıp DP ya geçtim sorunum çözüldü. Yarın da dediğiniz ayarlarla uğraşacağım bu sorunumda çözülür inşallah

Giriş seviyesi için iyi. Yoksa ortalama bir anakart, VRM soğutucu bloğu kalitesiz zaten, daha yukarı nesil işlemci kaldıramaz. Bu fiyata BIOSTAR'ın çok daha iyi performanslı anakartlari bulunuyor ben almazdım şahsen. Eğer Windows HDD'ye kurulmuşsa normal yavaş açılması, keşke o hurda SSD yerine adam akıllı en kötü Gen4 bir SSD alsaydın kardeşim.
b650 s2h rev 1.2 nasıl bilgin var mı?

Hazır sisteme bunu koyuyorlar hocam. Herkes kendi toplayamıyor. MCR için ne yapalım? İstersen direk özelliği kaldıralım😂

Öyle bir bilgi veriyorsun ki sanki dünyanın sonu gelmiş de onu uygularsa bu sonu değiştirecek. En fazla cmos yapar geçer. MCR tehlikeliymiş. Peki hocam sensin. 😂
Cmos bebe işi zaten ama sürekli parasını verip aldığın mobonun özelliğini kullanamayıp her defasında cmos yapta görelim seni güzel kardeşim, para kolay kazanılmıyor sandığınız gibi.

MCR açmanın da zararı da yok, belki AM5 ilk çıktığında diyeceğim de öyle bir olay da olmadı. Kendimde yaklaşık bir yıldır enabled/disabled arasında giderek kullandım. Ne faydası ne zararını gördüm. He bazıları için 10 sn de açılması fayda ise onu bilemeyeceğim.

Hazır sisteme bunu koyuyorlar hocam. Herkes kendi toplayamıyor. MCR için ne yapalım? İstersen direk özelliği kaldıralım😂
MCR dediğim gibi olasılık. Kebap gibide çalışabilir o zaman her şey güzel ama artık bana çok eski tip geliyor böyle en rookie tier özelliklerde bile her defasında CMOS yapmak zorunda kalmak, bir el atmaları lazım mobo mühendislerinin.
Hazır sistem için arkadaşın aldığı fiyata göre kerbela gibi para tuzağı zaten, kendisi toplasa dört dörtlük sistem çıkardı ortaya, adama 500GB SSD vermişler şaka gibi.

Cmos bebe işi zaten ama sürekli parasını verip aldığın mobonun özelliğini kullanamayıp her defasında cmos yapta görelim seni güzel kardeşim, para kolay kazanılmıyor sandığınız gibi.
Her defasında neden cmos yapsın adam, baktı stabil değil stabilitesini bozan ayarı kapatır? Para kolay kazanılmıyor diyorsun, gidip adamın aldığı giriş seviye anakarta laf ediyorsun, bir şey bekleme diyorsun. Herkes b650m-r almıyor ama çoğunluk söz konusu anakart olunca giriş seviyeye yöneliyor özellikle hazır sistemlerde. Madem paranın kolay kazanılmadığını bildiğini sanıyorsun o zaman niye prime serisi gibi giriş seviye anakartların Türkiye'de çokça tercih edildiğini de bilirsin herhalde. Yazdığınla çelişiyorsun farkında değilsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Görüntü sorununu çözdüm biraz uğraştım.
Komple format attım HDMI kablosuyla driver kurulumuna kadar yaptım. PC açıldıktan sonra HDMI çıkarıp DP ya geçtim sorunum çözüldü. Yarın da dediğiniz ayarlarla uğraşacağım bu sorunumda çözülür inşallah
Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
b650 s2h rev 1.2 nasıl bilgin var mı?
Berbat, bedava verseler alınmaz. 7500F veya 8600G APU kullanacaksan tercih edilebilir ucuzsa, ki yine almam, heatsink ve VRM olarak korkunç kalitesiz seviye. Hoş zaten girişinde giriş seviyesi bir anakart, tercih etmem. Bu bütçelerle AsRock bakmanı tavsiye ediyorum.

Berbat, bedava verseler alınmaz. 7500F veya 8600G APU kullanacaksan tercih edilebilir ucuzsa, ki yine almam, heatsink ve VRM olarak korkunç kalitesiz seviye. Hoş zaten girişinde giriş seviyesi bir anakart, tercih etmem. Bu bütçelerle AsRock bakmanı tavsiye ediyorum.
Sistemde fark edilir bir eksiklik oluyor mu?

Geri