Neler Yeni

Yeni sistemin yayınlarda ki dehşet problemi.

Grant Imahara

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
495
İsim
Kubilay Aktemur
sana yayın için RX6700 XT kartını kim tavsiye etti bilmem ama saçmalamış.
Yayın için nvidia kart alacaksın. Bak yayıncılara bir tanesi bile AMD ekran kartı kullanmıyor.
Nvidia kartların içindeki shadow play çok önemli bir özellik.
OBS de direk destekliyor.

Farway

80+ Silver
Yani çok fazla abartıya kaçmamak şartıyla önerinizi bir göreyim ona göre bir bütçe söyleyim, fiyatlarını çok bilmiyorum çünkü.
Yani benim anlamadığım bu fps değerleri ve performansı bu işlemci ısısı mı düşürüyor bu kadar? %70 ısı ile valorantta düşük ayarlarda bile 100-150 fps alıyorum. Bir soğutucu bunu 2 katına çıkartır mı yani?
Benim anlamadığım bu sistemi almadan önce bir ton video testlerine baktım 300-400 fps altında almıyorken bazı oyunlarda ben 100-150 alıyorum. Çok ilginç bir durum..
Dostum r5 3600 kullanıyorum ana sistemimde yani seninde alt bir sistemin işlemci olarak bende yayın felan yapıyordum gta5 oynarken bir anda fps 80 den 20 ye düşüyordu soğutma aldım ve düzeldi.
Isı işlemciyi kısıtlıyor işlemcide ekran kartını kısıtlıyor darboğaza sokuyor bilgisayarda hem ekran kartını hemde işlemciyi kısıtlı kullanmış oluyor.
Bu arada ekranın 2k veya 4k destekliyormu?

Calidelly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Mete
sana yayın için RX6700 XT kartını kim tavsiye etti bilmem ama saçmalamış.
Yayın için nvidia kart alacaksın. Bak yayıncılara bir tanesi bile AMD ekran kartı kullanmıyor.
Nvidia kartların içindeki shadow play çok önemli bir özellik.
OBS de direk destekliyor.
Vallahi hayatımda amd sistem kullanmadım, kullanmaktanda hep kaçındım deli gibi önerdiler bana bu sistemi, bende aldım bu kadar önereni görünce, oyun testlerine herşeyine baktım ama cidden gına geldi. büyük ihtimalle iadesini almıcaklar uğraşıcam ama bir yol bulmam lazım. bu böyle olmayacak delirmek üzereyim.
Dostum r5 3600 kullanıyorum ana sistemimde yani seninde alt bir sistemin işlemci olarak bende yayın felan yapıyordum gta5 oynarken bir anda fps 80 den 20 ye düşüyordu soğutma aldım ve düzeldi.
Isı işlemciyi kısıtlıyor işlemcide ekran kartını kısıtlıyor darboğaza sokuyor bilgisayarda hem ekran kartını hemde işlemciyi kısıtlı kullanmış oluyor.
Bu arada ekranın 2k veya 4k destekliyormu?
Hayır, o kadar araştırdım forumlara konu açtım bu sistemi al arkana bakma dediler daha önümüzü göremedik lanet gelsin bu sisteme ya, hayır 1080p destekliyor.

Farway

80+ Silver
Vallahi hayatımda amd sistem kullanmadım, kullanmaktanda hep kaçındım deli gibi önerdiler bana bu sistemi, bende aldım bu kadar önereni görünce, oyun testlerine herşeyine baktım ama cidden gına geldi. büyük ihtimalle iadesini almıcaklar uğraşıcam ama bir yol bulmam lazım. bu böyle olmayacak delirmek üzereyim.

Hayır, o kadar araştırdım forumlara konu açtım bu sistemi al arkana bakma dediler daha önümüzü göremedik lanet gelsin bu sisteme ya, hayır 1080p destekliyor.
Sistemin zaten çok iyi emin ol ısı olayınıda senin işlemcinin karşılığı olan intel sistemdede yaşayacaktın.Ekran kartı konusundada şu dönemde mining yapmıyorsan emin ol AMD den sıkıntı çekmezsin.En başta bende o fps droplarını felan yiyince üzülmüştüm ama şu an yayın edit render gibi işlerimi sıkıntısız yapıyorum.
Sana arkana bakma diyen arkadaş sadece ısıyı hesap edememiş. O sistem test videolarınada bak hiçbirisi stok soğutucu değildir.

Calidelly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Mete
Sistemin zaten çok iyi emin ol ısı olayınıda senin işlemcinin karşılığı olan intel sistemdede yaşayacaktın.Ekran kartı konusundada şu dönemde mining yapmıyorsan emin ol AMD den sıkıntı çekmezsin.En başta bende o fps droplarını felan yiyince üzülmüştüm ama şu an yayın edit render gibi işlerimi sıkıntısız yapıyorum.
Sana arkana bakma diyen arkadaş sadece ısıyı hesap edememiş. O sistem test videolarınada bak hiçbirisi stok soğutucu değildir.
Allah peygamber aşkına, nasıl bir soğutucu öneriyorsunuz peki? Hayatımda hiç sıvı, katı, toz bir soğutucu kullanmadım hep hayatımda stock vardı.
Önerinizi alabilir miyim ve kurulumu falan nasıl olucak kolay mı zor mu? Onuda anlatırsanız çok sevinirim. Kuduracağım :)

Farway

80+ Silver
Soğutma işine gelince sen sistemi hard şekilde kullanacaksın yayın oyun felan

Bu iki öneri benden olsun diğer soğutma önerisi konularınada bak.Sana sağlam bir soğutma gider.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu iki öneri benden olsun diğer soğutma önerisi konularınada bak.Sana sağlam bir soğutma gider.
Bu arada kasanın sıvı soğutma desteği kaç mm

Garbajosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Kenan Çelik
Sizinle aynı işlemci ve anakartı kullanıyoruz. Sistemi bende hazır sistem olarak aldım ve üzerinde stok soğutucu bulunuyordu. Kararlılık testinde 3dk içinde 85 dereceye çıkıyordu. (Bu arada sizin ısı değerleriniz stok soğutucu için bile anormal fazla) Bu durumun yazın daha çok problem olacağını düşündüğüm için aşağıda linkini bırakacağım sıvı soğutucuyu aldım. Sizin için 3dk'lık bir kararlılık testi yaptım. Sonuçları da paylaşıyorum. Aşağıda inceleyebilirsiniz.
ısı testi.jpg

Calidelly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Mete

Vallahi dediğim gibi hayatımda kullanmadım.
Kullanmış olduğum kasa linkte ki kasa, siz daha iyi bilirsiniz.
Sizinle aynı işlemci ve anakartı kullanıyoruz. Sistemi bende hazır sistem olarak aldım ve üzerinde stok soğutucu bulunuyordu. Kararlılık testinde 3dk içinde 85 dereceye çıkıyordu. (Bu arada sizin ısı değerleriniz stok soğutucu için bile anormal fazla) Bu durumun yazın daha çok problem olacağını düşündüğüm için aşağıda linkini bırakacağım sıvı soğutucuyu aldım. Sizin için 3dk'lık bir kararlılık testi yaptım. Sonuçları da paylaşıyorum. Aşağıda inceleyebilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle
Ekran kartınız nedir acaba? Oyunlarda ki performansınız nedir? Birazcık bilgilendirme yapabilir misin sana zahmet, bana eziyet.

Garbajosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Kenan Çelik
Kullandığımız kasalarda aynı. Öncelikle bu attığım soğutucu anakartın üzerinde bulunan soğutucular nedeniyle bu kasa da üst kısma takılamıyor. Bu nedenle ben ön kısımdaki fanları üst kısma içeriye taze hava verecek şekilde taktım. Radyatörü de kasanın ön kısmına taktım. Örnek olması içinde fotoğrafını çekip atıyorum. Ekran kartını yurt dışından aldım. Henüz elime ulaşmadı. ( Ben, miming için hazır sistem alıp ekran kartını söküp kasayı satan birinden aldım. İkinci el ama satın aldığım tarih ile fatura kesim tarihi arasında 4 gün civarı var. Sıfır aslında) Bu nedenle fps performansı yorumum doğru olmaz. Ancak üzerine idareten taktığım gt630 bile valorant da fullhd çözünürlükte low ayarlarda 110 fps civarı veriyor. Sizin sorununuzun kaynağı işlemcinin aşırı ısınması. Bu sorunu çözdüğünüzde dropların biteceğini düşünüyorum.
kasa.jpg

Calidelly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Mete
Kullandığımız kasalarda aynı. Öncelikle bu attığım soğutucu anakartın üzerinde bulunan soğutucular nedeniyle bu kasa da üst kısma takılamıyor. Bu nedenle ben ön kısımdaki fanları üst kısma içeriye taze hava verecek şekilde taktım. Radyatörü de kasanın ön kısmına taktım. Örnek olması içinde fotoğrafını çekip atıyorum. Ekran kartını yurt dışından aldım. Henüz elime ulaşmadı. ( Ben, miming için hazır sistem alıp ekran kartını söküp kasayı satan birinden aldım. İkinci el ama satın aldığım tarih ile fatura kesim tarihi arasında 4 gün civarı var. Sıfır aslında) Bu nedenle fps performansı yorumum doğru olmaz. Ancak üzerine idareten taktığım gt630 bile valorant da fullhd çözünürlükte low ayarlarda 110 fps civarı veriyor. Sizin sorununuzun kaynağı işlemcinin aşırı ısınması. Bu sorunu çözdüğünüzde dropların biteceğini düşünüyorum.
Alıntıyı görüntüle
Göstermiş olduğun sıvı soğutmadan memnun musunuz? Ben çok anlamam, önerilere de açığım düzen bile aynı olucak anlaşılan. Sıvı soğutma dediğiniz olay nedir? Bilgim sıfır su mu koyuyoruz içine ne yapıyoruz nasıl yapıyoruz :))

Garbajosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Kenan Çelik
İçindeki bildiğimiz çeşmedeki su değil elbette. Sızıntı durumlarında iletken olmaması için özel bir sıvı var. Benim sistemimin tam yükteki sıcaklığını 85 dereceden 67 dereceye düşürdü. Oldukça memnunum. Ancak takmak için bu işlerde biraz tecrübeli birini bulsanız daha iyi olur. Bugüne kadar taktığım 5. sıvı soğutma ancak kasa dar olduğundan yaklaşık 2 saat kadar uğraştım ben. Ürün de şu;

Farway

80+ Silver

360mm ye kadar takabileceğiniz yazılmış kasa özelliklerinde.
Sıvı soğutma dediğimiz olay özel bir sıvının sistemde bulunan radyatöre pompalanıp orada soğutulup işlemciye takacağınız pompaya tekrar gelmesi olayı.Siz sadece satın alıp montaj yapacaksınız.
Önerdiğim soğutmaları foruma sorup ürün tavsiyesi alın.Montajıda internetteki videolardan halledersiniz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,718
Üyeler
163,706
Son üye
batugkc
Top Bottom