Hocam bana desteginiz ve yardiminiz için cok tesekkur ederim bana ciddrn yardimcj olmaya calisiyorsunuz ama benim ustumde suan gunun yorgunlugu ve bilgisayar ile ugrasmanin yorgunlugu var gozlerimi zar zor açik tutuyorum suan eve gelince 3 4 saat pc ile ugrastim cok yordu bu sorun beni sizden affimi rica edip uyumaya gidiyorum dediklerinizi sahura kalkinca yapacagim.
Açılmama sorunu çok daha geçmişe dayanıyor sanırsam çünkü ekran kartına bağlı olduğunu sanmıyorum. Sisteminden ekran kartını çıkart bir süre takma önceliğimiz anakarttaki sorunu çözelim, görüntüyü anakrttan alalım.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ayrıca eğer termal macun pin soketlerinin içine girmediyse sorun olmaz ama eğer pin soketlerinin içine girdiyse sen temizlediğini sanmış olsan bile içinde kalıp kısa devre yaptırıyor olabilir. Onu hatırlamaya çalış sadece dışa mı taşmıştı acaba
Mesaj otomatik birleştirildi:
A
Ayrıca anakarttaki işlemciye güç veren psu kablosunu taktın mı acaba, 6 pinli olmalıydı sanırım b550 serisinde. Gözden kaçma ihtimali var. Sol üst köşede olmalı.
Hocam ben termal macun tastiginda cikartip iyice bakmistim ama pinlerin yakinina bulaşmisti ama pinlere temas etmemisti ben yinede temizlemeye calismistim temizlemistim hatirladigim kadariyla pinlere temas etmedi.
CPu kablosu takili hocam defalarca kontrol ettim
Hocam ben termal macun tastiginda cikartip iyice bakmistim ama pinlerin yakinina bulaşmisti ama pinlere temas etmemisti ben yinede temizlemeye calismistim temizlemistim hatirladigim kadariyla pinlere temas etmedi.
CPu kablosu takili hocam defalarca kontrol ettim
Sorun yüzde yüz bios güncellemesi, nasıl yapacaksın bilmiyorum ama dediğimi bir denermisin, televizyona veya farklı bir monitöre bağlayıp açmayı, eğer onlarda açılırsa bu demek değildir ki senin monitör bozuk. Eğer açılırsa bios güncelleyip kendi monitorunde tekrar dene. Sorun çözülecektir.
Sorun yüzde yüz bios güncellemesi, nasıl yapacaksın bilmiyorum ama dediğimi bir denermisin, televizyona veya farklı bir monitöre bağlayıp açmayı, eğer onlarda açılırsa bu demek değildir ki senin monitör bozuk. Eğer açılırsa bios güncelleyip kendi monitorunde tekrar dene. Sorun çözülecektir.
Hocam monıtorun güç tusuna bastigimda kendi yazisi falan geliyor ekrana asus yazısi çikıyor normal açılış ekrani geliyo bozuk olsa bunlar gelirmiydiki. Ben yinede akşam dediginizi denicem ama şuan evde degilim
Hocam monıtorun güç tusuna bastigimda kendi yazisi falan geliyor ekrana asus yazısi çikıyor normal açılış ekrani geliyo bozuk olsa bunlar gelirmiydiki. Ben yinede akşam dediginizi denicem ama şuan evde degilim
Hocam aynı sorunu bende yaşadım. 3 günde denemediğim kalmadı. Monitöre güç geliyor fakat ekran gelmiyordu, biosa falan giremiyordum. Eski bir ekran kartı ile denediğimde sorunsuz çalışıyordu PC. Ya da farklı bir monitörde. Ama asla kendi ekran kartım ve monitorumde çalışmıyordu. 3 gün denemediğim şey kalmadı en son son çare olarak bios güncelledim ve sorun çözüldü. Aynı sorun sizdeki de , güncelleme ile çözülecektir
Hocam aynı sorunu bende yaşadım. 3 günde denemediğim kalmadı. Monitöre güç geliyor fakat ekran gelmiyordu, biosa falan giremiyordum. Eski bir ekran kartı ile denediğimde sorunsuz çalışıyordu PC. Ya da farklı bir monitörde. Ama asla kendi ekran kartım ve monitorumde çalışmıyordu. 3 gün denemediğim şey kalmadı en son son çare olarak bios güncelledim ve sorun çözüldü. Aynı sorun sizdeki de , güncelleme ile çözülecektir
ekran kartından dolayı bios eski kalıyorsa eğer, grafik kartını söküp de anakarttan görüntü alabilir olması lazım ancak o da olmuyor. biosu işlemci için güncel, sorunun ramlerden olabileceğini tahmin ediyorum. Monitöründe sorun yok arkadaşın.
ekran kartından dolayı bios eski kalıyorsa eğer, grafik kartını söküp de anakarttan görüntü alabilir olması lazım ancak o da olmuyor. biosu işlemci için güncel, sorunun ramlerden olabileceğini tahmin ediyorum. Monitöründe sorun yok arkadaşın.
Hocam dediginiz gibi ekran kartini söktüm display portu anakarta takip çalıştirdim goruntu gelmedi monitorde bir hareketlilik olmadi sonra hdmi kablomla denedim anakarta taktim yine yine sonuç alamadim şimdi ne yapmaliyim sorun ne olabilir
Parçalar yerinde normal şekilde takılıysa aklıma tek bir sorun geliyor = Ekran Kartı arızalı sorunu. Başka açıklaması olamaz diye düşünüyorum. Bİr ihtimal daha var aslında. Monitör veya kablo arızalı olabilir. Başka bir kablo ile deneyin. Veya monitörden çıkış birimine bakın.