Yeni toplayacağım sistem hakkında öneri?

Yphen

80+ Silver
Reaksiyon skoru
570
Dostlar selamlar konu başlıkta ki gibi aslında upgrade yapmaya çalışıyorum ama bütçem ve zaman tutarlı olmuyor çünkü daha dün gördüğüm indirimler bugün bitiyor tekrar gelir mi gelmez mi muamma normal şartlarda beyaz bir sistemim var ama hem bakımı zor hem görsellik yok çünkü masamın üstüne sığmıyor ve masanın altında kalıyor kasama istediğim customization yapamıyorum çünkü 6 fan kabul etmiyor sadece kasa değişsem bu sefer anakart ve ram'lerim beyaz kalıyor temelde şu var ne yaparsam eğer kafamda ki sistem çıkar. Amacım anakartımı B850 yapmaktı ama hem indirim yok hemde 9K bütçem var yetmiyor sanırım işlemcimi 7800X3D yapmak vardı onuda ikinci el çözebiliyorum ama bu sefer RAM fiyatları yüzünden ana bütçem zorlanıyor ekran kartım 1080 3080 yapabiliyorum ikinci el 13.500'e geriye kasa bileşenleri kalıyor total de 8 adet fan + kasa 11.057 TL yapıyor PSU vs hak getire adam akıllı 360mm sıvı soğutma da 4.5 - 5k arası satılıyor. Kısaca aşağıya kendi sistemimi bırakıyorum 36K fiyat teklifi geldi eğer 36K satarsam 5'te ben üstüne koyunca 41K bütçem olacak 41K en iyi ne yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.

Almak istediğim kasa ve fanlar : LIAN LI O11 VISION COMPACT TEMPERED GLASS SIYAH & Thermalright ARGB 120mm Reverse / Thermalright ARGB 120mm

Kendi Sistemim:
İşlemci: AMD Ryzen 5 9600X Altı Çekirdek 3.9 GHz TRAY (FG Tam)
Anakart: ASUS ROG Strix B650-A Gaming WIFI (KFG Tam)
Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX GTX 1080 GAMING 256 Bit GDDR5X 8 GB (KFG Yok)
RAM: XPG Lancer Beyaz RGB 32 GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL30 (KFG Tam)
M.2 SSD: Kingston Renegade 1 TB (KFG Tam)
Sıvı Soğutma: DeepCool LE360 V2 RGB 360 mm (KFG Tam)
Kasa: Lian Li Lancool 216 ARGB Beyaz (KFG Tam)
PSU: MSI MAG A750GL Gen5.1 750 W 80+ GOLD Full Moduler (KFG Tam)

ekran kartı değişsen yetiyor gibi diğer parçalar iyi psu da yükseltirsin, anakartın gayet iyi

anladım hocam 2. el piyasasını çok bilmiyorum bilen bir arkadaş yardımcı olursa senin için daha iyi olur
Valla bende takılı kaldım hocam kafam da karıştı en mantıklı ol beyin fırtınasından geçiyor diye konu açtım.

Dostlar selamlar konu başlıkta ki gibi aslında upgrade yapmaya çalışıyorum ama bütçem ve zaman tutarlı olmuyor çünkü daha dün gördüğüm indirimler bugün bitiyor tekrar gelir mi gelmez mi muamma normal şartlarda beyaz bir sistemim var ama hem bakımı zor hem görsellik yok çünkü masamın üstüne sığmıyor ve masanın altında kalıyor kasama istediğim customization yapamıyorum çünkü 6 fan kabul etmiyor sadece kasa değişsem bu sefer anakart ve ram'lerim beyaz kalıyor temelde şu var ne yaparsam eğer kafamda ki sistem çıkar. Amacım anakartımı B850 yapmaktı ama hem indirim yok hemde 9K bütçem var yetmiyor sanırım işlemcimi 7800X3D yapmak vardı onuda ikinci el çözebiliyorum ama bu sefer RAM fiyatları yüzünden ana bütçem zorlanıyor ekran kartım 1080 3080 yapabiliyorum ikinci el 13.500'e geriye kasa bileşenleri kalıyor total de 8 adet fan + kasa 11.057 TL yapıyor PSU vs hak getire adam akıllı 360mm sıvı soğutma da 4.5 - 5k arası satılıyor. Kısaca aşağıya kendi sistemimi bırakıyorum 36K fiyat teklifi geldi eğer 36K satarsam 5'te ben üstüne koyunca 41K bütçem olacak 41K en iyi ne yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.

Almak istediğim kasa ve fanlar : LIAN LI O11 VISION COMPACT TEMPERED GLASS SIYAH & Thermalright ARGB 120mm Reverse / Thermalright ARGB 120mm

Kendi Sistemim:
İşlemci: AMD Ryzen 5 9600X Altı Çekirdek 3.9 GHz TRAY (FG Tam)
Anakart: ASUS ROG Strix B650-A Gaming WIFI (KFG Tam)
Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX GTX 1080 GAMING 256 Bit GDDR5X 8 GB (KFG Yok)
RAM: XPG Lancer Beyaz RGB 32 GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL30 (KFG Tam)
M.2 SSD: Kingston Renegade 1 TB (KFG Tam)
Sıvı Soğutma: DeepCool LE360 V2 RGB 360 mm (KFG Tam)
Kasa: Lian Li Lancool 216 ARGB Beyaz (KFG Tam)
PSU: MSI MAG A750GL Gen5.1 750 W 80+ GOLD Full Moduler (KFG Tam)
sadece ekran kartını değiştirin bir de kasa olarak phantex, Xt pro ultra mı ne vardı raijintek ponos v4 vardı sanırsam bir de aercool d501a hoşuna gideni al

Son düzenleme:
sadece ekran kartını değiştirin bir de kasa olarak phantex pro XT ultra mı ne vardı raijintek ponos v4 vardı sanırsam bir de aercool d501a hoşuna gideni al
XT Pro Ultra. Yes.

Beyazı niye sevmedin? Kasaya 5 dolar veririm. 😂

sadece ekran kartını değiştirin bir de kasa olarak phantex pro XT ultra mı ne vardı raijintek ponos v4 vardı sanırsam bir de aercool d501a hoşuna gideni al
Hocam hazır param olmadığı için direkt upgrade yapamıyorum.

yani aceleye gerek yok sistemin normal olarak iyi zaten gpu da yükseltilirse daha iyi olur
Hocam ben beyaz set sistem istemediğimi dile getiriyorum ana olay bu yani kullanmak istemiyorum daha güzel bir siyah set pc'ye geçiş yapmak istiyorum siyah beyaz sistem de istemiyorum anladım herkes ekran kartı upgrade yapsan yeter diyor ben komple sistemi değiştirmek istiyorum.

Hocam ben beyaz set sistem istemediğimi dile getiriyorum ana olay bu yani kullanmak istemiyorum daha güzel bir siyah set pc'ye geçiş yapmak istiyorum siyah beyaz sistem de istemiyorum anladım herkes ekran kartı upgrade yapsan yeter diyor ben komple sistemi değiştirmek istiyorum.
Valla hocam dürüst olayım, tüm yazıyı okumadım, ddr5 ikinci el fiyatlarını da bilmiyorum zaten onlarda şişirmiştir sendr şişirilmiş fiyatlarla koyarsan alan olmaz. Para mars gelmez ama bütçe söylersen dizeriz. O da olmadı artık az çok anlıyorsun beyaz yerine siyah parçaları al diz. Kasayı Lian Li Vision demişsin, güzel kasa, çok şık ben beğendim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hım 41k demişsin, biraz araştırayım.

Anakart üstünde rgb olması gerekiyor mu?

Valla hocam dürüst olayım, tüm yazıyı okumadım, ddr5 ikinci el fiyatlarını da bilmiyorum zaten onlarda şişirmiştir sendr şişirilmiş fiyatlarla koyarsan alan olmaz. Para mars gelmez ama bütçe söylersen dizeriz. O da olmadı artık az çok anlıyorsun beyaz yerine siyah parçaları al diz. Kasayı Lian Li Vision demişsin, güzel kasa, çok şık ben beğendim.

Hım 41k demişsin, biraz araştırayım.

Anakart üstünde rgb olması gerekiyor mu?
Yok hocam ben şuan F/P ama güzel bir kasa yapmaya çalışıyorum lakin benim sistemim 41K gidecek bir sistem değil kısa zamanda süre lazım o yüzden RAM'lerimi ve Sıvı Soğutmayı çıkarıyorum o sistemden geri kalan parçaların hepsini satıyorum buna göre dizebilirseniz eğer ona da okeyim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,694
Üyeler
185,786
Son üye
cankayaoglu29
Geri