Neler Yeni

Yerli Otomobil TOGG'un Seri Üretimine Son 10 Gün!

ByKayseriLi

80+ Bronze
Elektrikli motor avrupadan bosch marka. Bataryalar da öyle. Civatasını bile biz yapmıyoruz ama lafa gelince yerli ve milli araba :) Herhangi bir araba markasının ülkemiz de fabrika kurup burada türklerin montaj yapmasına benziyor hatta hiç farkı yok. Her şeyi dışarıdan alıp burada toplayacaklar sonra da milli duyguları sömürmeye devam edecekler. Nedense her seçim de togg yapıyoruz. eyy seçim sen nelere kadirsin be :) : )

Jankanbe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
575
İsim
Emirhan özaydın
Aynen kimin ne torunu olduğu belli. Ahhh işte zaman değişiyor ama Emparyalistlere hizmet eden ailelerin çocukları değişmiyor. TOGG üretilmesinde Amerikan arabaları satılsın diye Amerikan emparyalizminin uşaklığını yapanlar sorsan en büyük vatanseverler. Tabi tabi yerli araba üretilmesin, ABD ve AB arabaları satılsın, sende en büyük Vatanseversin.
Emperyalistlere senin ideolojin hizmet ediyor fabrikalarını emperyalistlere sat evlerini sat ulan kimliğini satıyorlar artık parayla sen nerdesin profil fotoğrafına kürşat koyup türkçü olunmuyor tatlı su milliyetçiliği olur anca ben sana diyorum cevap vermiyorsun 2012 de yollarda olan scania kasalı milli arabalara ne oldu

Bilal539

80+ Silver
Boş yorumlarınızdan vazgeçin arkadaşlar sonuç olarak bir araba var burada satılmaz yurtdışında satılır. Burada önemli olan bu teknolojiyi geliştirmemiz ve ileriye götürmemiz.

OnurCiftci26

80+ Bronze
1 milyon+ liralık halk arabası süper.

Bir şey yemezsem içmezsem 181 ayda alırım.

Tabii güzel bir şey araba ama cidden bundan daha büyük problemlerimiz var. Cidden şuan en ihtiyacımız olan şey araba mıydı? Zaten halk binemeyecek.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne gülüyonuz olum yalan mı? Almak istediğim ilk 3 araba içinde araba zaten ama durum belli bu konudaki insanların %75 i ya alamayacak ya da hayatı boyunca borç ödeyecek
Fiyatlar için ilk başta içten yanmalı C-SUV rekabetinde olacak denildi zaten. Ortalama C-SUV'lar 800k-1.2m arasında değişiyor donanıma göre.
Elektrikli motor avrupadan bosch marka. Bataryalar da öyle. Civatasını bile biz yapmıyoruz ama lafa gelince yerli ve milli araba :) Herhangi bir araba markasının ülkemiz de fabrika kurup burada türklerin montaj yapmasına benziyor hatta hiç farkı yok. Her şeyi dışarıdan alıp burada toplayacaklar sonra da milli duyguları sömürmeye devam edecekler. Nedense her seçim de togg yapıyoruz. eyy seçim sen nelere kadirsin be :) : )
Ford F-Max %90 yerlilikle Eskişehir'de üretiliyor. Peki sen bu kamyonu alırken Amerikan malı diye mi alıyorsun Türk malı diye mi? Onu da geçtim şu an %100 yerli otomobil hiçbir ülkede yok. Nerede ucuza ve kaliteli üretiliyorsa gider oradan alırsın. Önemli olan patenti, yurtdışında kimse bu araba % kaç Türk malı diye bakmayacaklar markasına bakacaklar Türk malı diyecekler bu kadar basit.

seyfo-dayı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
578
İsim
Kerpeten
Fiyatına laf etmeden önce aynı segmentte full elektrikli araçları incelemek lazım. Bu ilk üretim SUV olacağından fiyatı baz almamak önemli... yeni segmentlerde düşük fiyatlı modellerde illaki çıkacaktır
Aslında öğrencilere yönelik Citroen ami tarzı bişey yapsalar ucuz da satsalar çok iyi olur

İceWolf

80+ Silver
Civatasını bile üretmiyoruz demek çok iddialı olmuş. TOGG açıkladı zaten ve yerlilik oranı %51 dedi.

Ayrıca bir bilgi vermek isterim; Güney Kore savaştan 5 yıl sonra ilk arabasını üretti. Aynen senin dediğin gibi civataları bile kendilerine ait değildi. Savaşta gelen Amerikan araçlarının parçalarını sökerek toplama araba yaptılar. İlk ürettikleri araç tam 13km sonra yandı. Adamlar ama bırak benzini koymamışlar demeyi komple ucube bir arabadan bile vazgeçmediler. Yıllar geçti büyüye büyüye sene 2021 de ürettikleri araçlardan 50 milyar $ ın üzerinde KAR rakamlarına ulaştılar.

Bide bizi düşünsene. Tamamen orjinal ve kaliteli bir devrim arabası ürettik ama BENZİNİ YOK diye ürettirmediler. Sene oldu 2021 ve yabancı firmaların burdaki üretimleri ve ithal arabalarına 30 milyar $ her sene para ödüyoruz.

Jankanbe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
575
İsim
Emirhan özaydın
Fiyatlar için ilk başta içten yanmalı C-SUV rekabetinde olacak denildi zaten. Ortalama C-SUV'lar 800k-1.2m arasında değişiyor donanıma göre.

Ford F-Max %90 yerlilikle Eskişehir'de üretiliyor. Peki sen bu kamyonu alırken Amerikan malı diye mi alıyorsun Türk malı diye mi? Onu da geçtim şu an %100 yerli otomobil hiçbir ülkede yok. Nerede ucuza ve kaliteli üretiliyorsa gider oradan alırsın. Önemli olan patenti, yurtdışında kimse bu araba % kaç Türk malı diye bakmayacaklar markasına bakacaklar Türk malı diyecekler bu kadar basit.
Biraz kafanı çalıştır otomativ mühendisliği 1. Sınıfım birazcık işin içindeyim ford fabrikasında staj yaptım parçalar türkiye üretimi değil sadece montajını Türkiyede yaptırıyorlar sebebi ucuz iş gücü olmamız togg da parçalar yine yabancı ülkelerden geliyor montajı burda yapılıyor ucuz olma gibi imkanı yok

Aslında öğrencilere yönelik Citroen ami tarzı bişey yapsalar ucuz da satsalar çok iyi olur
Adamlar öğrencilere 1 öğün yemek ücretsiz olsun önergesini reddetti sence böyle bir şey yaparlar mı

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
TOGG'a laf edenlerin çoğu 14-16 yaş civarlarında İnstagramdan her gördüğü gönderiyi okuyup aa bu haklı diyen kişilerden oluşuyor gibi de neyse. Bu arabanın yerliliğine laf etmek salaklıktır. Siz sanıyor musunuz ki Hyundai , Mercedes , BMW vs. vs. arabalar tamamen yerli ve kendi ülkesinde üretilen parçalarla yapılıyor.
Ben alamıyacağım biliyorum fakat biraz mantıklı düşünün herkes mi alamayacak bu aracı? Passat denilen araba 800K-1 milyon TL. Honda Civic 2022ler 800-900k. Bunun gibi nice arabalar varken TOGG gibi bir arabanın 800-1 arası bir fiyatta olması sizce de normal değil mi? He bana kalırsa 800e olmayacak çünkü yanlış hatırlamıyorsam maliyeti 40.000 Euro olarak açıklanmıştı. Güncel kurla 746.000TL yapıyor. En boş paketinin fiyatı bile 1 Milyona çok yakın olabilir gibi. Tabi bu 40.000 Euro dolu paketin fiyatı değil ise.
Sonuç olarak olaya sadece parti penceresinden bakan insanların boş yorumları gereksiz kalıyor. Malum parti dediğimiz partiyi ben de desteklemiyor olsam bile ülkede bir araba üretim girişiminde bulunmuş bari bunu tarafsızca desteklemeyi bilin.

OnurCiftci26

80+ Bronze
Biraz kafanı çalıştır otomativ mühendisliği 1. Sınıfım birazcık işin içindeyim ford fabrikasında staj yaptım parçalar türkiye üretimi değil sadece montajını Türkiyede yaptırıyorlar sebebi ucuz iş gücü olmamız togg da parçalar yine yabancı ülkelerden geliyor montajı burda yapılıyor ucuz olma gibi imkanı yok
Hayır bilader şanzımanından motoruna Türk malı. Ford Otosan izin vermediği sürece hiçbir yerde üretilemez.

Koyun Shaun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,279
İsim
İsimsiz
İlgilendiği Kategoriler
Baydırmen
Instagram
TheCarSave
Steam
TrackVoice
Halkın elindeki vergiyi cebe atan hükümet devleti ele geçirdi. Şimdi araç satılınca devletin ekonomisine katkı vereceğini sanıyorlar xd. Elindeki ekmeğin vergisini alan devlet sizin araca verdiğiniz parayı mı ekonomiye kazandıracak komik

seyfo-dayı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
578
İsim
Kerpeten

Adamlar öğrencilere 1 öğün yemek ücretsiz olsun önergesini reddetti sence böyle bir şey yaparlar mı
🥲 Aslında haklısın bari toplu taşımayı düzgün yapsalarda ...

Jankanbe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
575
İsim
Emirhan özaydın
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,742