Redmental
80+ Gold
Dahası
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben öyle bir şey demedim. Sadece üniversiteden sonra iş bulmak zor dedim. Ben kendi yoluma bakarım gerisi beni bağlamaz. Kim nerde ne istiyorsa yapsın.İyi de hangi mesleği söylesem her zaman yok olmaz yok şu var yok bu var tr de nah yaparsın deniliyor kardeşim en yüksek potansiyeli ve maaşı olan yazılımda bile tr olunca şöyle böyle diyorsanız ee napalım okumayalım o zaman yazık olur bize?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hayır , bu ülkenin sınırları içinde dış ülkelerle de çalışıp aynı şeyleri sende yapabilirsin. Fakat dünya devleri firmalar genelde yabancı olduğu için ülkede dışa bağlılık olmadan yazılımcı olmak zor. Hatta zor değil olamazsın la. Anca özel şirketlerde veya freelancer çalışarak 3-5 kuruş kazanabilirsin. Silikon Vadisi'nde az Türk yazılımcı yok. Aynısı Microsoft gibi dünya devleri için de geçerli.ben lüks bir yaşam istiyorum diğer ülkelere bakıyorum insanların yaşamını görüyorum ve gayet normal karşılıyorum ancak tr ye baktığımda geneli olumsuz diyor ee ben ne yappacağım ciddi ciddi soruyorum size abd de yazılımcılar yıllık senetler imzalarken çekler alırken sabit 100k dolar iş başı kazanırken trde doğduğum için gerçekten hiçbir şey yapamayacak mıyım? eğer öyleyse neden yaşıyorum ? boşuna hayal mi kuruyorum?