🟢Yks Hakkinda Konusalim

Hocam eğer arkanda baban duruyorsa arsan varsa, fabrika vs varsa çalışmanın bence anlamı yok. Ne oluyorsa orta kesime oluyor işte. Bende mezunum yarın gireceğim artık 4 yıllık bölüm kafasındayım. Sonrasını allah bilir.
İtü odtü gibi bilindik üni dışında bir yer gelmediyse ailenin yanında 4 yıl okumak çok kritik bir nokta. Hedefinin ne olduğu çok önemli hoca, eğer hedefin yoksa kazansan bile ne için kazandığını bilmiyor insan.
Eğer mezunsan ve bir sene daha mezuna kalıp yks ye tekrar çalışmak mantıklı diyorsan benim için mezunun hakkı 1 dir hocam. 1 kere mezuna bırakırsın 2. mezunda işlerin düzeleceğini düşünmüyorum ben. Evde çalışma ortamı yaratmak çok zor, arkdaş yok sosyal hayat neredeyse sıfır. Eğer dersaneden devam edeceksen düşünmeden gir hedefin varsa.
Çevremdeki kuzenlerime bakıyorum birtanesi eskişehir diş hekimliğinden mezun olmuş. Tus ta 520 küsür sıralama yapmıştı. Daha da mecalim yok sınav kağıdı görmek bile istemiyorum diyip diş kliniği açtı. Ekipmanları kirası falan uçuk durumda. 2 tane ekipmanın fiyatını duyunca gerildim. Tabi sonradan zararını elbet çıkartıyorsun ama benim istediğim hayat değil. Ben klinikte zaman öldürmek istemiyorum açıkçası. Sürekli birileriyle kıyaslanmış ve kendini yetersiz hisseden biri olmaktan bıktım. Zamanında f1 pilotu olma hayalim vardı ciddi şekilde, belki benden bi Toprak Razgatlıoğlu abimiz Cem abimiz gibi bir şaheser çıkar diye uğraştım sınavdan sonra daha da uğraşmayı düşünüyorum. Karting ile haşır neşirim bakalım ne olacak

Okumaya değer evet, güzel üniversite güzel bir bölüm güzel bir gelecek. En azında üniversite hayatını yaşamanız lazım.

Reis napcaz universitede turkiyede universite hayati ne oluyor tam olarak ? yani ABD'de vs. anlayabilirim imkanlar cok oldugu icin ama turkiyede ne var ?

Kiz arkadas ve gece kulupleri vs. diceksen bunalr mesela bnaa hitap etmiyor

Bu bir sıralama sınavı, puan değil. Kolay olması sıralamanın anlamını yitirmesine neden olur. Elbette ki zorlayıcı olacak.

ABD'de Kanada'da ve dunyanin bir cok yerinde sinav oluyor ama bizim ki gibi degil mesela ayrica ABD'de vs. sadece yazili sonucu degil OBP iste sosyal yardimlara katilma okulun senden memnuniyeti vs. gibi bir cok seyde degerlendiriliyor

Ayrica Sinav zorlugu olarak ulekleri listelesek Cin/Hindistan/Rusya/Turkiye olur sirasiyla (gerci yalan olamsin guney kore veya japonya belki girebilir araya) AMA konu derinligi ,ayrintisi yani sorumlu oldugmuz konu havuzuna gore siralarsak muhtemelen ilk Cin sonra Turkiye gelir

yani zor soru sormak baska sacma sapan soru sormak baska

Bak en ustte attgim soruyu 2025 te ve simdi yapay zekaya attim hala Yanlis cevap veriyor AI bile cozemiyorsa (sozde matematik sorusu) bizden ne bekliyorlar soruya baksana sanki matematik degil turke sorusu soruda sayi bile yok

hocam sinav kolay olursa zaten herkes yapar siralamanin bir olayi kalmaz. buradaki olay calisanla calismayanlari ayirmak zaten ki daha cok calisanlar daha iyi universitelere gitsin. olayi kullanmayacagim bilgiler olarak dusunmek yerine bu bilgileri bir eleme sinavinda digerlerinden one gecmek icin ogrendigini dusunmen gerekiyor.

ayrica attiginiz soru zor degil

reis ayt fen 20 iken nasl ayt mat 15 ine odaklanıyorsun ayt fende net çıkartmak mattan daha kolay matta komplike sorularla ızdırap çekerken fende mantık , bilgi üzerinden ilerleyebiliyorsun. ondan fene ilk odaklanman daha iyi olurdu, boşver bi fenden 30 mattan 20 üstü yaparsın inşallah kolay gelsin kafa dağıtmak için girdim burda kaldım :D geminiye dönüp tekrar devam

Fen zor degil sorun Cok fazla konu olmasi hocam Hayatimda gormeyeegim isime yaramayacak seyi ogretip sormasin sinavda gitsin universitede o bolume ogretsin onlari

Mesela ben yazilim dusunyorum baskasi mekatronik dusunuyor vs. niye sinavda bana Albino'nun genetigi soruluyor mesela bu 2025 tyt deki bir fen sorusu hocam gozunu seveyim bu soru benim hayatimda nerde karsima cikacak ne isime yarayack meslegim de ?

(Kimyadan soz bile etmiyorum Sanki evde kendi protein tozu mu veya helyum veya ilac uretecem gibi ogretiyorlar)

Ekran görüntüsü 2026-06-19 192141.webp

Fen zor degil sorun Cok fazla konu olmasi hocam Hayatimda gormeyeegim isime yaramayacak seyi ogretip sormasin sinavda gitsin universitede o bolume ogretsin onlari

Mesela ben yazilim dusunyorum baskasi mekatronik dusunuyor vs. niye sinavda bana Albino'nun genetigi soruluyor mesela bu 2025 tyt deki bir fen sorusu hocam gozunu seveyim bu soru benim hayatimda nerde karsima cikacak ne isime yarayack meslegim de ?

Alıntıyı görüntüle
reis ayırt etmek için birşeyler öğrenip onlar üzerinden ayırt edilmen gerekiyor ona kalırsa kimse ömrü hayatında daha integral türev limit falan görmeyecek mühendislik falan değilse veya gün içinde şurayı integral ile hesaplim demicek maksat sınanacak konuyu temel üzerinden gösteriyorlar

reis ayırt etmek için birşeyler öğrenip onlar üzerinden ayırt edilmen gerekiyor ona kalırsa kimse ömrü hayatında daha integral türev limit falan görmeyecek mühendislik falan değilse veya gün içinde şurayı integral ile hesaplim demicek maksat sınanacak konuyu temel üzerinden gösteriyorlar
isterlerse sinavda sahildeki kum sayisini sorsunlar daha cok emek verenin cabalayanin tabii ki daha iyi yerlere gelmesi gerekiyor arkadas bunu anlamiyor

isterlerse sinavda sahildeki kum sayisini sorsunlar daha cok emek verenin cabalayanin tabii ki daha iyi yerlere gelmesi gerekiyor arkadas bunu anlamiyor
Hocam bence siz demek istedigimi anlamiyorsunuz

Mesela adamin hayali ucak pilotu olamak diyelim simdi ucak hakkinda soru sorsan biliyor mesela matematik ve fizik sorsan oda tamam ama adam biyoloji ve kimya yapamiyor diyelim simdi bu adam niye hayalindeki meslegi asla iytiyaci olmayacak dersler yuzunden kaybetsin ?

Bakin temelini ogretseler ABD'deki gibi konuyu temel gecseler iste insan vucudu iste oksijen bunalarin harfleri vs. tamam ama gelipte iste icindeki hucre nin icindeki bilmem neyin icindeki glipokirin mi ne olup hgucreye ozgurluk kazandirirmis simdi ne yapsin adam bunu mesela ? niye tip bolumunde birini ilgilendiren dersin derinliklerini ogrensin pilot olmak isteyen veya muhendis olmak istyeyen adam?

Sizce bu mantikli bir eleme mi ? eleme sistemi boyle mi olmali ?

1-) Yapay zeka insan kadar zeki değil
2-) Hiç işime yaramayacak dediğin bilgiler senin zekanı geliştiriyor, ve hatta gireceğin bölümde hem bilgi hem zeka anlamında sana ön hazırlık yapmış oluyor.
3-) Çalışan kişi bu soruları yapıyor. Ağlamanın bir mantığı yok. Geçende yorumlarda gördüm birisi yazmış "özelde okuyanlar yüksek OBP alıyor haksızlık bu", sırf böyle beğeni alıp triplere girmek için yazıyorlar bunu. Çalışınca her şey oluyor ağlamak size puan getirmiyor.

Mesela adamin hayali ucak pilotu olamak diyelim simdi ucak hakkinda soru sorsan biliyor mesela matematik ve fizik sorsan oda tamam ama adam biyoloji ve kimya yapamiyor diyelim simdi bu adam niye hayalindeki meslegi asla iytiyaci olmayacak dersler yuzunden kaybetsin ?

Bakin temelini ogretseler ABD'deki gibi konuyu temel gecseler iste insan vucudu iste oksijen bunalarin harfleri vs. tamam ama gelipte iste icindeki hucre nin icindeki bilmem neyin icindeki glipokirin mi ne olup hgucreye ozgurluk kazandirirmis simdi ne yapsin adam bunu mesela ? niye tip bolumunde birini ilgilendiren dersin derinliklerini ogrensin pilot olmak isteyen veya muhendis olmak istyeyen adam?

hocam konuya boyle bakarsaniz herkesin yapmakta zorlandigi konular bulursunuz. herkes hayal ettigi hayati da yasayamiyor maalesef calismak ogrenmek zorunda. sizin dediginiz gibi temel olursa herkes yuksek yapar sinavin ayristiriciligi kalmaz emek veren adamla vermeyen adam yakin netler yapar. kuzenim hayvan gibi ders calisti ve suan tip okuyor o okumayacakta kim okuyacak mesela. emin olun calisanin yapabilecegi bir sinav yapiyorlar sadece siz calismak istemiyorsunuz. bende siralama olarak kotu yapiyorum ama emek verenin yapabilecegini, yeterince calismadigimi biliyorum ve sistemi kotulemek yerine sucu dogru olarak kendimde buluyorum

Sınav = Çalışkanlık x Zeka
Eleme üniversitede okurken olsa daha iyi olur ama elde bu var.

reis sen nasıl bi geçiş sistemi istiyorsun yani teknoloji ilerlemedi nörologlar daha beynimize alet yerleştririp seviyemizi falan ölçmüyor - olsaydı süperdi ya :D - mecburi bi dayanak gerekiyor onuda böyle yapıyorlar tabi bizim sınav sistemimiz zor ama yapacak birşeyde yok çabalayan kazanamaz . aylak aylak oturupta ben şunu kazanayım dünyası yok ne yazikki
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sınav = Çalışkanlık x Zeka
şu çalışkanlık yerindeki katsayıyı yüksek tutmuş olsa idim ilk yıldan derece ile kurtulurdum ......

Geri