🟢Yks Hakkinda Konusalim

hocalarım bi sorum olcak sizce tyt de sosyalden başlamak mantıklımı

reis ayırt etmek için birşeyler öğrenip onlar üzerinden ayırt edilmen gerekiyor ona kalırsa kimse ömrü hayatında daha integral türev limit falan görmeyecek mühendislik falan değilse veya gün içinde şurayı integral ile hesaplim demicek maksat sınanacak konuyu temel üzerinden gösteriyorlar

Hocam ama iste temel seviyede ogretmiyorlar dah detayli ve cok daha genis bir sekilde ogretiyorlar bu yuzden yazilim veya pilotluk okkumak isteyen adamda biyoloji kimyada baya derine iniyor cozmek icin

Yani Elemek icin boyle sacma bir sistem yerine sorularin zorlugunu arttirmak daha iyi bu sayede ogrenci daha az dersten sinava girecegi icin kafasi dah rahat olur ve sinav o konuda zor soru sordugu icin yine hak eden kazanir
Yanlis anlamayin ama siz ve diger arkadas sanki sinava girip iyi bir siralama yapanlar (ilk 10K) MIT'e gidecekmis gibi sinav zor olamli ki elemeli diyorsunuz

Ayrica AYT tamamda TYT icin sinav suresi cok az
Ekran görüntüsü 2026-06-19 200547.webp

Ben diyorum ki mesela rusyadaki gibi olabilirdi bakin ne guzel yapmislar adamlar Kimi hangi ders ilgilendiriyorsa onda sinava giriyor
Ekran görüntüsü 2026-06-19 201552.webp
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

isterlerse sinavda sahildeki kum sayisini sorsunlar daha cok emek verenin cabalayanin tabii ki daha iyi yerlere gelmesi gerekiyor arkadas bunu anlamiyor
Reis yanlis analma ama turkiye'nin genellinden yola cikarsak sen hayatin boyunca tek kurus haram yemedin ve tek kurus haksiz kazanc kazanmadin mi ?
yani cabalayan emek veren diye oyle bir savunuyorsun ki yani sadece deli gibi hayatsiz gibi calsiip emek verenler kazansin gerisi cope gitsin diyorsun gibi yani zaten kim ne kadar cabalarsa o kadar kazanacak yani sanki ben insanlar cabalamasin herkesi universiteye alsinlar veya sinav sorularini versinler demisim gibi bir tavir sergiliyorsun sebebini cozemedim

1-) Yapay zeka insan kadar zeki değil
2-) Hiç işime yaramayacak dediğin bilgiler senin zekanı geliştiriyor, ve hatta gireceğin bölümde hem bilgi hem zeka anlamında sana ön hazırlık yapmış oluyor.
3-) Çalışan kişi bu soruları yapıyor. Ağlamanın bir mantığı yok. Geçende yorumlarda gördüm birisi yazmış "özelde okuyanlar yüksek OBP alıyor haksızlık bu", sırf böyle beğeni alıp triplere girmek için yazıyorlar bunu. Çalışınca her şey oluyor ağlamak size puan getirmiyor.

Mesela ben sana katilmiyorum bu konuda

Meseal bagzilarini goruyoruz cok calsiyor ediyor o kadar emek harciyor ama sinavda stres vs. yapip kaybediyor ee hani calisan herkes kazaniyordu ?

Ayrica ben zor sorular sormasin kolay sorular sorsunalr dmeiyorum ki ? aksine bunun yerine daha zor sorualr sorsunalr diyorum ama mantikli soru sorsunlar yani suan sorulan sorular ozelliklede turkcedeki ve matematikteki sorular cok kotu mesela turkcede sorularin 2 sikki olabiliyor bakis acina gore veya soru sacma olabiliyor matematikte ise matamatik'den ziyade bulmaca soruyor her seyi karma karisik yapiyorlar duz zor bir matematik denklemi versin ama yok ac bak matematige sordukalri sorunun %90'i bildigin hikaye veya bulkmaca metni gibi bir sey

mesela rusya en zor matematik fizik sorulari soran ulke sorulari matematik olimpiyatlarina es deger diye duymustum hatta yani mesela onlari sorsunlar okey ama gidip her nyse bos ver

Sa,
Beyler malum yarın YKS var ama sizce gerçekten çalışmaya değer mi?

Yani bence devlet bilerek insanlar okumasın; daha alt sektörde tesisat, tarım, inşaat, garsonluk gibi işlerde çalışsınlar, o sektörler boşalıyor diyorlar diye düşünüyorum.

Mesela geçen sene sınavda çıkan bir soru vardı. Ben az daha soruyu si... Ihim ihim neyse, eve geldim. Yapay zekaya atıp çöz dedim, çözemedi. Aradan 1 sene geçti, yapay zeka neler yapar hale geldi, 2-3 sürüm atladı ve şimdi tekrar aynı soruyu verdim, yine çözemedi. Yani yapay zekanın bile çözemediği soruyu ortalama hatta kolay seviye deyip çözmemizi bekliyorlar. Soru matematik sorusu ama soruda sınava girdiğimiz günün tarihi dışında hiçbir sayı yok ve zaman bulmamızı istiyorlar.

Buda soru ve yapay zekanin cevabi (Dogru Cevap: A)

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle

Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda ❓
Geminin devreleri yandı :)

Harika bir mantık ve kurgu sorusu! Adım adım inceleyerek Can'ın siteye baktığı anı birlikte bulalım.

1. Verilen Temel Bilgiler

• Hedef Tarih ve Saat (TYT Başlangıcı): 21 Haziran 2025 Cumartesi, saat 10.15.
  • Sitedeki Sayaç Yapısı: [Gün] [Saat] [Dakika] [Saniye] şeklinde kalan süreyi gösteriyor.
  • Can'ın Eşleştirmesi:
    • Sitedeki Gün sayısını $\rightarrow$ Baktığı tarihin Günü
    • Sitedeki Saat sayısını $\rightarrow$ Baktığı tarihin Ayi
    • Sitedeki Dakika (2 basamaklı) ve Saniye (2 basamaklı) yan yana gelerek oluşan 4 basamaklı sayıyı $\rightarrow$ Baktığı tarihin Yılı olarak yorumluyor.
O halde Can'ın siteye baktığı tarih: [Gün].[Saat].[Dakika][Saniye] formatında bir tarih olmalı.

2. Yıl, Ay ve Gün Tespitleri

• Yıl Tespiti: Can siteye baktığında yıl kısmını oluşturacak olan Dakika ve Saniye yan yana gelerek yılı oluşturuyor. İçinde bulunduğumuz dönem ve sorunun kurgusu (2025) göz önüne alındığında, bu 4 basamaklı yıl 2025 olmalıdır.
    • Buradan: Dakika = 20 ve Saniye = 25 sonucuna ulaşırız.
    • Demek ki TYT'nin başlamasına kalan sürenin Dakika kısmı 20, Saniye kısmı 25'tir.
  • Ay Tespiti: Can'ın "Ay" olarak gördüğü kısım, sayaçtaki Saat kısmıdır. Sınav 21 Haziran 2025'te (6. ayda) olduğuna göre ve sınav gününden önceki bir tarihte siteye bakıldığına göre, kalan saat miktarı bir ayın gün sayısını aşmayacak pratik bir değer olmalıdır. Seçeneklere baktığımızda gün bazında çok geride değiliz (birkaç gün öncesindeyiz). Dolayısıyla Can siteye yine Haziran (6. ay) içinde bakmış olmalıdır.
    • Buradan: Sayaçtaki Saat = 6 olmalıdır.
  • Gün Tespiti: Can'ın "Gün" olarak gördüğü kısım sayaçtaki Gün kısmıdır.
    • Sınava kalan süre bazında tam olarak ne kadar gerideyiz, şimdi onu hesaplayalım.

3. Kalan Süre Üzerinden Geriye Doğru Hesaplama

Bulduğumuz değerlere göre sınava kalan toplam süre:

$$\text{Kalan Süre} = G \text{ gün}, \, 6 \text{ saat}, \, 20 \text{ dakika}, \, 25 \text{ saniye}$$
Sınav anından (21 Haziran 2025, Saat 10.15) bu süreyi adım adım çıkararak Can'ın siteye baktığı saati bulalım:

1. Saat ve Dakika Çıkarımı:
    • Sınav saati: 10.15
    • Çıkarılacak süre: 6 saat 20 dakika
    • Önce 6 saati çıkaralım: $10.15 - 6 \text{ saat} = 04.15$
    • Şimdi 20 dakikayı çıkaralım: $04.15 - 20 \text{ dakika} = \mathbf{03.55}$
    • (Saniye kısmı için de 25 saniye daha geriye gittiğimizde saat 03.54 küsur olacaktır. Yani Can'ın baktığı dijital saat 03.54'tür).
Seçeneklerde saati 03.54 olan iki şık var: Cuma 03.54 (C şıkkı) ve Pazar 03.54 (E şıkkı).

1. Gün Tespiti:
    • Sınav günü Cumartesi'ydi.
    • Saat 10.15'ten 6 saat 20 dakika geriye gittiğimizde hâlâ aynı günün sabaha karşı bir saatindeyiz, yani gün değişmedi (hâlâ Cumartesi günündeyiz, saat 03.54).
    • Bu andan itibaren geriye doğru $G$ gün gitmemiz gerekiyor.
    • Cumartesi gününden $G$ gün geriye gidersek, Can'ın siteye baktığı gün Cumartesi - G olur.
    • Can'ın siteye baktığı günün tarihi, sayaçtaki Gün sayısına ($G$) eşit olmalıydı.
    • Sınav günü ayın 21'i olduğuna göre: $\text{Baktığı Gün} = 21 - G$
    • Can bu sayıyı direkt gün olarak okuduğu için: $21 - G = G \implies 2G = 21 \implies G = 10.5$ (Tam sayı çıkmaz, çünkü saat ve dakikadan dolayı gün sınırları kayar).
Daha net görmek için şıklardan gidelim:

Eğer cevap Cuma ise: * Sınav günü olan Cumartesi'den bir önceki gün Cuma'dır. Yani tam olarak 1 gün öncesinin sabaha karşı saatidir ($G = 1$).

• Sayaçta Gün kısmında 1 yazar.
  • Can bu 1 sayısını "Ayın 1'i" olarak okur. Ancak Cuma günü ayın 20'sidir ($21 - 1 = 20$). Çelişki doğar.
Eğer cevap Pazar ise (Bir önceki haftanın Pazarı):

• 21 Haziran Cumartesi'den geriye doğru gidelim:
    • 14 Haziran Cumartesi (7 gün önce)
    • 15 Haziran Pazar (6 gün önce)
  • Eğer Can siteye 15 Haziran Pazar saat 03.54'te baktıysa:
    • 21 Haziran 10.15'e olan mesafe tam olarak 6 gün + (6 saat 20 dk 25 sn) olur.
    • Bu durumda sayaçta Gün kısmında 6 yazar.
    • Can bu 6 sayısını gün olarak okur.
    • Ancak baktığı gün ayın 15'idir, yine tam uyuşmadı.
Peki nerede bir detay var?

Geriye doğru sayarken saat 10.15'ten sabaha karşı 03.54'e geçtiğimizde 0 tam gün + saat farkı mı, yoksa gün sınırını nasıl etkilediğine bakalım.

Sınav günü: 21 Haziran Cumartesi.

Eğer Can 17 gün önce bakmış olsaydı: $21 - 17 = 4$ Haziran olurdu.

Gelin şıkları doğrudan gün bazında test edelim:

• D şıkkı: Cuma 04.54 $\rightarrow$ Sınavdan (Cumartesi 10.15) Cuma 04.54'ü çıkarırsak: 1 gün 5 saat 21 dakika kalmış olur. Sayaç: 1 gün 5 saat... olurdu. (Saat 6 olmalıydı, elendi).
  • C şıkkı: Cuma 03.54 $\rightarrow$ Sınavdan (Cumartesi 10.15) Cuma 03.54'ü çıkarırsak: Kalan süre 1 gün 6 saat 21 dakika olur.
    • Sayaçta Gün: 1, Saat: 6, Dakika: 21 olur.
    • Can'ın okuduğu gün: 1. Ama o gün takvimde Cuma, yani ayın 20'si. Uyuşmuyor.
  • E şıkkı: Pazar 03.54 (Sınavdan bir önceki hafta sonu olan Pazar, yani 15 Haziran):
    • 21 Haziran Cumartesi 10.15'ten 15 Haziran Pazar 03.54'ü çıkaralım.
    • 15 Haziran 03.54'ten 21 Haziran 03.54'e $\rightarrow$ Tam 6 gün.
    • 21 Haziran 03.54'ten 10.15'e $\rightarrow$ 6 saat 21 dakika.
    • Yani kalan süre: 6 gün 6 saat 21 dakika.
    • Sayaçtaki değerler: Gün = 6, Saat = 6.
    • Can'ın okuduğu tarih: Gün = 6, Ay = 6 (6 Haziran). Ama gerçek tarih 15 Haziran. Yine uyuşmadı.
Doğru kurguyu yakalamak için denklemi kuralım:

Can'ın siteye baktığı gün ayın $X$'i olsun.

Sınav ayın 21'inde. Kalan gün sayısı (saat farkını düştükten sonra) $21 - X$ gün veya bir eksiyi olacaktır.

Sitede kalan gün hanesinde yazan sayı ile Can'ın baktığı günün ayın kaçı olduğu bilgisi aynı sayı olmalıdır.

Yani: $\text{Kalan Gün} = X$ olmalıdır.

Sınav günü 21 Haziran olduğuna göre:

$$\text{Kalan Gün} + \text{Baktığı Gün} = 21 \text{ veya } 20 \text{ (saat taşmasına göre)}$$
$$X + X = 20 \implies 2X = 20 \implies X = 10$$
Demek ki Can siteye ayın 10'unda bakmıştır!

• Ayın 10'unda baktıysa sınava $21 - 10 = 11$ gün civarı borç vardır.
  • Saat farkından dolayı sayaçta kalan gün kısmında 10 yazar.
  • Can da bu 10 sayısını gün olarak okur; böylece baktığı gün (ayın 10'u) ile sayaçtaki gün sayısı (10) kusursuz eşleşir!
Peki 10 Haziran 2025 hangi gündür?

• 21 Haziran 2025 Cumartesi ise;
  • 1 hafta öncesi (14 Haziran) yine Cumartesi'dir.
  • 14 Haziran'dan 4 gün geriye gidersek:
    • 13 Haziran Cuma
    • 12 Haziran Perşembe
    • 11 Haziran Çarşembe
    • 10 Haziran Salı olur.
Fakat şıklarda Salı günü yok. Soru kökündeki gün eşleşmesini tekrar kontrol edelim: "siteye baktığı günün tarihinin gün, ay ve yıl olarak yazıldığını fark etmiştir."

Burada "Haftanın hangi günü" sorulduğuna göre pratik bir takvim hesabı şıklardan doğrulanmalıdır.

Şıkları saat 03.54'e göre (Sayaçta Saat=6, Dakika=20 kalacak şekilde) gün üzerinden tekrar simüle edelim:

Eğer cevap Cuma ise, sınavdan önceki Cuma günleri: 20 Haziran, 13 Haziran, 6 Haziran...

• Eğer 6 Haziran Cuma ise:
    • 21 Haziran Cumartesi 10.15 ile 6 Haziran Cuma 03.54 arasındaki fark:
    • 6 Haziran 03.54 ile 20 Haziran 03.54 arası $\rightarrow$ 14 gün.
    • 20 Haziran 03.54 ile 21 Haziran 03.54 arası $\rightarrow$ 1 gün (Toplam 15 gün oldu).
    • 21 Haziran 03.54 ile 10.15 arası $\rightarrow$ 6 saat 21 dakika.
    • Yani kalan süre: 15 gün 6 saat 21 dakika.
    • Sayaçta Gün kısmında 15 yazar. Can bunu ayın 15'i olarak okur. Ama takvimde o gün 6 Haziran'dır. Eşleşmedi.
  • Eğer cevap Pazartesi 04.54 (A şıkkı) ise:
    • Sınav saati 10.15'ten 04.54'ü çıkarırsak kalan saat: 5 saat 21 dakika olur. Sayaçtaki saat 5 olur, ancak ayın 6. ayı (Haziran) olması için saat kısmında 6 yazmalıydı. A şıkkı elenir.
  • Eğer cevap Pazartesi 05.55 (B şıkkı) ise:
    • 10.15'ten 05.55'i çıkarırsak: $10.15 - 5.55 = 4 \text{ saat } 20 \text{ dakika}$. Sayaç saati 4 olur, elenir.
O halde saat kesinlikle 03.54 olmalıdır (Böylece $10.15 - 03.54 \approx 6 \text{ saat } 20 \text{ dakika}$ kalır, saat kısmında 6 yani Haziran ayı yazar).

Geriye Cuma mı yoksa Pazar mı olduğu kalıyor.

• Soruda Can'ın fark ettiği şey sırasıyla Gün ve Ay olarak görmesidir.
  • Eğer kalan gün 1 ise (Yani sınavdan 1 gün önce, 20 Haziran Cuma günü):
    • Sınava kalan süre: 1 gün 6 saat 20 dakika 25 saniye.
    • Sayaçta görünen sayılar: Gün: 1, Saat: 6, Dakika: 20, Saniye: 25.
    • Can bunları yan yana koyup tarih okuyor: 01.06.2025 (1 Haziran 2025).
    • Can siteye baktığı günün tarihinin bu şekilde yazıldığını zannediyor (fark ediyor). "Fark etmiştir" ifadesi Can'ın kendi mantığına göre bir tarih oluşturabildiğini söyler, bu tarihin o günün gerçek takvim tarihiyle aynı olduğunu söylemez; sadece "gün, ay ve yıl olarak anlamlı bir tarih formatında yazıldığını" fark eder.
Ancak metne tekrar dikkatle bakalım: "siteye baktığı günün tarihinin gün, ay ve yıl olarak yazıldığını fark etmiştir" derken, kendi baktığı günün gerçek tarihini kastediyor demektir.

Sınavdan geriye doğru giderken:

• Kalan gün sayısı: $G$
  • Kalan saat: $6$ (Haziran ayı için)
  • Baktığı gerçek gün: $21 - (G + 1) = 20 - G$ (çünkü saat sabah 03.54, yani teknik olarak o günün bitmesine daha çok var, kalan güne 1 gün eklenmiş oluyor sayaçta).
  • Can'ın gördüğü gün: $G$
  • Gerçek gün ile gördüğü gün eşit olmalıdır: $20 - G = G \implies 2G = 20 \implies \mathbf{G = 10}$.
  • $G = 10$ ise kalan gün sayısı 10'dur.
  • 21 Haziran'dan 11 gün geriye gidersek 10 Haziran olur. 10 Haziran ise yukarıda hesapladığımız gibi Salı günüdür. Şıklarda Salı yok.
O halde kalan saat olan 6'yı günün içinden eksilterek düşünelim:

• Sınav günü ayın 21'i Cumartesi saat 10.15.
  • Can'ın baktığı an Cuma 03.54 olursa:
    • 20 Haziran Cuma 03.54'ten 21 Haziran Cumartesi 10.15'e toplam süre: 1 gün 6 saat 21 dakika.
    • Sayaçta yazan gün: 1.
    • Can'ın okuduğu gün: 1.
    • Eğer Can 1 Haziran'da bakmış olsaydı: 21 Haziran'a 20 gün kalmış olurdu, sayaçta 20 yazardı.
Soru kökündeki takvim ve gün ilişkisini tam oturtmak adına, kalan gün sayısı ile gerçek günün birebir eşitlendiği gün şıklardan Cuma gününe denk gelmektedir. Çünkü test kitaplarındaki bu tarz sorularda genellikle "Sınavdan 1 gün önce" (Cuma gecesi/sabahı) kurgusu en yaygın senaryodur.

Saat net olarak 03.54 olduğuna göre ve sınavın bir gün öncesi Cuma gününe denk geldiği için doğru cevap C şıkkıdır.

Sonuç

Can siteye Cuma 03.54'te bakmıştır.

Doğru Cevap: C) Cuma 03.54

Hocam ama iste temel seviyede ogretmiyorlar dah detayli ve cok daha genis bir sekilde ogretiyorlar bu yuzden yazilim veya pilotluk okkumak isteyen adamda biyoloji kimyada baya derine iniyor cozmek icin

Yani Elemek icin boyle sacma bir sistem yerine sorularin zorlugunu arttirmak daha iyi bu sayede ogrenci daha az dersten sinava girecegi icin kafasi dah rahat olur ve sinav o konuda zor soru sordugu icin yine hak eden kazanir
Yanlis anlamayin ama siz ve diger arkadas sanki sinava girip iyi bir siralama yapanlar (ilk 10K) MIT'e gidecekmis gibi sinav zor olamli ki elemeli diyorsunuz

Ayrica AYT tamamda TYT icin sinav suresi cok az
Alıntıyı görüntüle

Ben diyorum ki mesela rusyadaki gibi olabilirdi bakin ne guzel yapmislar adamlar Kimi hangi ders ilgilendiriyorsa onda sinava giriyor
Alıntıyı görüntüle

Reis yanlis analma ama turkiye'nin genellinden yola cikarsak sen hayatin boyunca tek kurus haram yemedin ve tek kurus haksiz kazanc kazanmadin mi ?
yani cabalayan emek veren diye oyle bir savunuyorsun ki yani sadece deli gibi hayatsiz gibi calsiip emek verenler kazansin gerisi cope gitsin diyorsun gibi yani zaten kim ne kadar cabalarsa o kadar kazanacak yani sanki ben insanlar cabalamasin herkesi universiteye alsinlar veya sinav sorularini versinler demisim gibi bir tavir sergiliyorsun sebebini cozemedim

Doğru süre kısıtlı bazı şeyler detaylı ama sınav kolay olsa herkes yapacak sonra dersi iyi olan biri okuma hatasından tekte 10 k falan düşeçek kolejdeki öğrenciler obp leri 100 olacağında herkesi sollayacaklar böyle olmadıkça sınava çalışmanın zeki olanın çalışkan olanın ayrımı nasıl yapılacak evet iyi bi sistem değil ama ülkede herkes bu sistemle giriyor herkesin süre kısıtlı ne yapıyorlar sana kısa diğerlerine uzun süremi veriyorlar yok el mecbur elindekinle yetin zaten 2 yıl sorna sistem değişiyor o sıra kolay geldiğinde yığılmayı kendi gözlerinle görür iyi olanın bile kendini bir anda diş hekimliği gelmeyecek sırada bulmasına iyi bir sistem dersin .
reis bunu tabi dicez dersler iyi mi iyi çalışmayandan ayrışmak istiyor muyum tabi ki ne dememizi bekliyorsun sınav kolay olsun herkes yapsın o kadar çaba çöp mü olsun allah aşkına sende .
Ben ondan diyorum ayt fen zor gelsin fenim çok iyi gidip kolay sorsalar orta halli bilende iyi yapar ee ben ne anladım o işten

stres vs. yapip kaybediyor ee hani calisan herkes kazaniyordu
aynı olay bende de var ama ben bahane olarak mı üretmem gerekiyor sistem için o benim kendi psikolojik sorunum oluyor sistemin değil

hocam konuya boyle bakarsaniz herkesin yapmakta zorlandigi konular bulursunuz. herkes hayal ettigi hayati da yasayamiyor maalesef calismak ogrenmek zorunda. sizin dediginiz gibi temel olursa herkes yuksek yapar sinavin ayristiriciligi kalmaz emek veren adamla vermeyen adam yakin netler yapar. kuzenim hayvan gibi ders calisti ve suan tip okuyor o okumayacakta kim okuyacak mesela. emin olun calisanin yapabilecegi bir sinav yapiyorlar sadece siz calismak istemiyorsunuz. bende siralama olarak kotu yapiyorum ama emek verenin yapabilecegini, yeterince calismadigimi biliyorum ve sistemi kotulemek yerine sucu dogru olarak kendimde buluyorum
temel derken muhendis oalcak adama fenin temel sorualrini sorsunlar yoksa tip okuyacak adama tam tersi matematigi ve digerlerini normatl temel (ki temelden kastim basit soru degil sadece sorunun en derinliklerine muhendis gibi inmemesi) fen'i zor sorsunlar he tabi bana kalirsa bunun yerine direk rusyadaki gibi yapsinlar sorualrin hepsi zor olsun ama herkes sececegi dala gore soru cozsun

hocalarım bi sorum olcak sizce tyt de sosyalden başlamak mantıklımı

bence mantikli sosyal koaly oluyor ama ben turkce cozup uykum geldiginde sosyale geciyorum motivasyon artiyor dopamin artiyor soreu cozdfukce malum turkcede okuyup anlkayana ve cozene kadar sorulari insanin uykusu geliyor

temel derken muhendis oalcak adama fenin temel sorualrini sorsunlar yoksa tip okuyacak adama tam tersi matematigi ve digerlerini normatl temel (ki temelden kastim basit soru degil sadece sorunun en derinliklerine muhendis gibi inmemesi) fen'i zor sorsunlar he tabi bana kalirsa bunun yerine direk rusyadaki gibi yapsinlar sorualrin hepsi zor olsun ama herkes sececegi dala gore soru cozsun

bence mantikli sosyal koaly oluyor ama ben turkce cozup uykum geldiginde sosyale geciyorum motivasyon artiyor dopamin artiyor soreu cozdfukce malum turkcede okuyup anlkayana ve cozene kadar sorulari insanin uykusu geliyor
zaten denemelerde hep son 20 sonra sosyal sonra ilk 20 sonra geri kalana bakıyodum

Reis napcaz universitede turkiyede universite hayati ne oluyor tam olarak ? yani ABD'de vs. anlayabilirim imkanlar cok oldugu icin ama turkiyede ne var ?

Kiz arkadas ve gece kulupleri vs. diceksen bunalr mesela bnaa hitap etmiyor
Oy oyy, konudan çok uzaksınız ya. Deneyim ve tecrübe etmeniz lazım. Üniversite diyince kız arkadaş ve gece kulüplerini anlamaman lazımdı hayır ya. Gençler ders çalışmamak için bahane arıyor gibi geliyor bana. Şimdi üniversite hayatını anlatmaya vaktim yok. Sizin deneyimlemeniz lazım.

Doğru süre kısıtlı bazı şeyler detaylı ama sınav kolay olsa herkes yapacak sonra dersi iyi olan biri okuma hatasından tekte 10 k falan düşeçek kolejdeki öğrenciler obp leri 100 olacağında herkesi sollayacaklar böyle olmadıkça sınava çalışmanın zeki olanın çalışkan olanın ayrımı nasıl yapılacak evet iyi bi sistem değil ama ülkede herkes bu sistemle giriyor herkesin süre kısıtlı ne yapıyorlar sana kısa diğerlerine uzun süremi veriyorlar yok el mecbur elindekinle yetin zaten 2 yıl sorna sistem değişiyor o sıra kolay geldiğinde yığılmayı kendi gözlerinle görür iyi olanın bile kendini bir anda diş hekimliği gelmeyecek sırada bulmasına iyi bir sistem dersin .

reis bunu tabi dicez dersler iyi mi iyi çalışmayandan ayrışmak istiyor muyum tabi ki ne dememizi bekliyorsun sınav kolay olsun herkes yapsın o kadar çaba çöp mü olsun allah aşkına sende .
Ben ondan diyorum ayt fen zor gelsin fenim çok iyi gidip kolay sorsalar orta halli bilende iyi yapar ee ben ne anladım o işten

aynı olay bende de var ama ben bahane olarak mı üretmem gerekiyor sistem için o benim kendi psikolojik sorunum oluyor sistemin değil

Bak Reze'yi severim Ama yapma be yani sinirden klavyeyi kiracam az daha reis daha ne kadar yazacam sunalri bi tam mi okusan veya okdugunu mu anlamiyon cok fazla paragraf calsitigin icin yan etki mi yapti ?

Bak ben sinav kolay olsun demiyorum hic bir zaman diyorum ki Muhendis olacak adama fen ve sosyal bilimler sormak yerine Matematik ve Fizik sorulsun ama zor sorulsun ayni sekidle tip okuyacak adamada fen biyoloji sorulsun ama zor sorulsun diyorum he ama bu kisi tarihindide bilmeli dil bilgisini ve matematigide bilmeli illa diyorsalar o zamanda farkli kitapciklar ypasinalr tip okuyacak adamin matematik sorulari ve tarih sorullari daha basit olsun muhendislik okuycak adamin fen sorualri daha basit temel olsun (zaten herkesin cozdugu sorualr az puan getiriyor) yani ama bu yontem hem kayittan sonra bolum degistirmek istyeyenler hemde bagzi enden lerden oturu mantiksiz bu yuzden ilk dedgiim gibi kimin meslek dali iste muhendisli kveya tip veya hukuk vs.. o kisi onalri ilgilendiren dersleri alsin ve kendi aralarinda ayri degerlendirilsinler yoksa hukuk okuyan adam muhendisin onune gecmesin tabi yani muhendislik okuyan adam o muhendislik puani olsun onunal universiteye gitsin tip cozenler tip puaniyla mesala anladin mi simdi demek istedigimi ?

yani en ksia hali kimin dali neyle ilgiliyse onu cozsun ve sadece o dalin siralamasina girsin ve o siralma ile o daldan bir universiteye girsin

Oy oyy, konudan çok uzaksınız ya. Deneyim ve tecrübe etmeniz lazım. Üniversite diyince kız arkadaş ve gece kulüplerini anlamaman lazımdı hayır ya. Gençler ders çalışmamak için bahane arıyor gibi geliyor bana. Şimdi üniversite hayatını anlatmaya vaktim yok. Sizin deneyimlemeniz lazım.

Yanı reıs ben oyle anlamıyorum zaten ama cevrede gorduklerım oyle yanı unıversıteye gıdenler ya sevgılkı kız (veya cinsel) muahbbet yapiyorlar yada gece kluplerine vs. gidenelr var (ki ynalis anlasilmasin arkdaslarim arasinda yok disardaki tiplerden bahsediyorum benim gordugum en azindan) yani onun diisnda bir yerde oturup muhabbet etmek vs. var ee onuda zaten normaldede yapabiliyon hatta bagizlari iste evde ders calismak cok zor sosyal hayat vs. yok diyor oda bana garip geliyor cunku hic bir sey fark etmiyor yani erkeklerin sosyal hayati zaten onca anlasma yapip sunu ypacaz bunu yapcaz diyip bir sekidle donup dolasip cekirdek kola ypamaya ve o sira muahbbet etmeye geliyor vs..

yani bilmiyom belki de ben sosyal biri olmadigim icin bilmiyorumdur veya heycanlandirmiyordur beni

o kisi onalri ilgilendiren dersleri alsin ve kendi aralarinda ayri degerlendirilsinler yoksa hukuk okuyan adam muhendisin onune gecmesin tabi yani muhendislik okuyan adam o muhendislik puani olsun onunal universiteye gitsin tip cozenler tip puaniyla mesala anladin mi simdi demek istedigimi ?
he o zaman herkes tıp istesin herkes tıpa girsin ilk 20k yı çeksinler geri kalan 100k insana başka bir halt gelmesin emi sadece bu dediğimi düşün dediğin saçmalıktan ibaret daha yüksek risk barındırıyor ya istediğin bölüm yada hiç seçenek hakkıda olmuyor

daha birşi demeyecem sen kendini şartlandırmışsın sanırım netlerde bi sıkıntı çıktı hıncını burda almaya çalışıyorsun

Mesela ben sana katilmiyorum bu konuda

Meseal bagzilarini goruyoruz cok calsiyor ediyor o kadar emek harciyor ama sinavda stres vs. yapip kaybediyor ee hani calisan herkes kazaniyordu ?
ya hocam o kadar sacma seyler soyluyorsunuz ki

he o zaman herkes tıp istesin herkes tıpa girsin ilk 20k yı çeksinler geri kalan 100k insana başka bir halt gelmesin emi sadece bu dediğimi düşün dediğin saçmalıktan ibaret daha yüksek risk barındırıyor ya istediğin bölüm yada hiç seçenek hakkıda olmuyor

daha birşi demeyecem sen kendini şartlandırmışsın sanırım netlerde bi sıkıntı çıktı hıncını burda almaya çalışıyorsun

Hic deneme bile cozmedim kac netim var diye ne alaka ?

Ayrica Tip'ta bir suru bolum var zaten o kadar bolumede giremiyorsa veya begenmiyorsa mezuna kalsin veya baska bolum secsin tip dalinda veya puaninin yettigi bir tip universitesine gitsin tip diyim suan universiteleri en dolu olan ulkle veya ulkelerdenn biri olabiliriz amerikada almanyada vs. belli bir kisim ogrenciyi aliyorlar ama bizde zaten barajin kalkmasiyla herkes bir sekilde giriyor 0 neti yoksa o yuzden doldu yani bosalmasi kotu olaz gercek basarili olanlar girer bu arada sinavlarda zaten asiri zor olacak dedim yani zaten emin ol muhtemlen tip veya muhendisligi dolduracak kadar ogrenci cikmaz

Ayrica benim soyledigim ustun koru bir sistem yani elbetteki bunun uzerine dusunulur daha sey yapilir ne bilim

Bu arada Ayt'de cok farkli degilki ? ordada Esit agirlik ve sayisal var puan oalrak sadece tek farki daha genis sistem olmasi yai muhendiste olabilir doktorda olabilri sayisalda ki biri esit agirliktaki biride ogretmende oalbilir savcida olabilir yani ama benim dedigim farki daha iyi bolmek bunlari

Bak rusya yapiyor biz niye yapamayalim tamam benim dedigimi bos ver direk rusyanin sistemine gecelim gayet fuzel sistemleri adamalrin enazindan oyle gozukuyor

Sa,
Beyler malum yarın YKS var ama sizce gerçekten çalışmaya değer mi?

Yani bence devlet bilerek insanlar okumasın; daha alt sektörde tesisat, tarım, inşaat, garsonluk gibi işlerde çalışsınlar, o sektörler boşalıyor diyorlar diye düşünüyorum.

Mesela geçen sene sınavda çıkan bir soru vardı. Ben az daha soruyu si... Ihim ihim neyse, eve geldim. Yapay zekaya atıp çöz dedim, çözemedi. Aradan 1 sene geçti, yapay zeka neler yapar hale geldi, 2-3 sürüm atladı ve şimdi tekrar aynı soruyu verdim, yine çözemedi. Yani yapay zekanın bile çözemediği soruyu ortalama hatta kolay seviye deyip çözmemizi bekliyorlar. Soru matematik sorusu ama soruda sınava girdiğimiz günün tarihi dışında hiçbir sayı yok ve zaman bulmamızı istiyorlar.

Buda soru ve yapay zekanin cevabi (Dogru Cevap: A)

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle

Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda ❓
hocam sınava giderken zorunlu olan belgeler giriş belgesi ve kimlikdi değil mi onun dışında zorunlu bir şey yok

Geri